Истиот проблем го имам и јас со синчето полно е со шлајм ама моево е и затнато цело во носето хрчи, порано даваше да го инсталирам сега нема шанси, сакав да прашам дали може да му правам инхалации дури спие?
За инхалација детето треба да е во седечка позиција не би ти препорачала во спиење,башка нели така повеќе ќе се извади од памет.Чисто сумњам дека нема да осети
Доктор мене ми рече дека може во спиење нема никаков негативен ефект, ама тешко е изводливо. Барем со мојата одма сеќава. Уште не пуштен инхалаторот штом и ја доближав пластиката се разбуди . Страв ми беше да не ја заплашам па после да се плаши да заспие и поголем проблем да си направам
Може да има врска возраста малиот кога имаше пет месеци рекоа никако легнат.И ја не сум за на спиење да се дава и прави било што имам лошо искуство со малиот уште нерасонет сирупче,и сега бега од се живо и диво во лажичка што се дава па морам со сила во шприц.
Никако во спиење. Јас еднаш така кога се затна малата, ноќеска беше тоа, и ставив капки во нос и се исплаши многу и сега нема шанси за нос да ја допреш. Вришти ко да ја колам.
Majki pomos. Za nekoj den 19 meseci sme.Pred nedela dena, detevo nesaka da se dvoi od mene.Koga sum na rabota denski polesno nekako go zalazuvaat, go nosat nadvor ama mora sekoja minuta da i posvetuvaat vnimanie so se I sesto bidejki non stop vikala mama,mama I me bara.A za vecer da ne zboram.Izlegov do sega vo ovaa nedela dva pati I detevo se zasrknalo od placenje do toj stepen sto morav trcejki da se vratam da dojdam doma.Sto e rabotava, period e ili nesto mu se ima sluceno
Брисевите ни се чисти, испадна вирус. Инхалираме, давам сирупче за искашлување ама пак си има шлајмови, а ете една недела помина од кога зедовме брисеви и почнавме да инхалираме.
На каква сака. На мојата рака, на мојата перница, на татко и, на нејзината...знам дека треба посебна, ама сеа сме такви
абе исто е и кај нас, се менува де во кревече де кај нас....Ама ете таа главната шо му стои во креветче е големка, нормална перница, т.е. не е бебешка. Па сега читав на некоја друга тема како од 3 години на таква голема требало, до 3 на рамна бебешка. Си викам, грешам ли јас?
Моите сеуште спијат без перници. Инаку има и тивки инхалатори, па не се буди дете кога инхалираш. Имам инхалирано и во спиење, немало проблем.
Нас ни беше кажано од ортопедот се дури самото дете не побара перничка да не го форсираме.И еве тек сега на две години и три месеци сака перничка легнува на нашите.Гледам доста ја фалат трослојната на Дормео па може таа ќе ја земеме.
Трослојната ја гледав, не ми се зема мала е а мојов како што се врти вечито ќе паѓа од перницата. Зедов на дормео со органски памук, нормална големина - 50х70, ја пробав и јас ептен фина ми излгеда, ама си викам нему да не му е висока...
Епа и јас на мојов се мислам баш од таа причина дали да му земам ќе заспие на перница ќе го најдам кај мене во нозе хахаха немирно спие низ цела спална шета.Ама па зар една работа е купена безпотребно па ајде и перница
син ми го успивам на обична перница ама одма штом заспие ја бутка и спие така без перница.Мислам дека не сака да спие на високо @LanaDelR син ми има 22 месеци . Ист е. Веќе 2-3 месеци трае ова. Навечер бешикава ќе ми пукне ама ако мрднам до вц одма рипа по мене со плачење. Го чуваат свекрва ми и свекор ми,преку ден ме бара нон стоп. До кај 2 саати се залажува ама после тоа плаче, и стои пред врата ме чека знае дека околу 2 30 -3 си одам дома . Избегнувам да излегувам после работа и да го оставам со нив. Но кога ќе го однесам кај моите ваљда дека му е промена седи , ме бара ама не е страшно . Се тешам дека е период и ке помине
Јас имам на kika boo од локо кроко, мала е тенка рамна, сака да спие на неа ама ноќе го наоѓам на другата страна секако
Jas na sin mi mu zedov pernica od limes i stvarno e preubava.ima za vozrast od0-9meseci.9meseci do dve godini.od dve godini do pet i od pet godini do dvanaeset .sin mi vo januari ke pravi per i ja zedov taa sto e od pet do dvanaeset i sum mnogu zadovolna.