Само да те известам на моја голема среќа, осеќам голема промена бидејќи малиот може да се каже дека конечно после 1 месец борби го прифати станов.
Ти знаеш најдобро да процениш во дадена ситуација. Кога има тантрум само гледај и слушај, внимавај да не се повреди. Кога ќе се смири објасни со најсмирен глас зошто не може така и гушкај ако сака, ако не почекај.
Spored rezultati od krvna slika na kerka mi 19 meseci e, hemoglobin 115 znaci slabokrvnost I kako da I go podobram hemoglobinot? Uste cicame,pomalku jademe
@wannaBeMomma , Pa pedijatarot mi rece deka bi bilo ubavo da I e nad 120, vaka trebalo malku da I se pokaci preku hrana. @LiliBoz 19 meseci sme jademe nie, no poveke na cice visime, jadenjeto nesto poslabo ni odi.
Мајки дали давате маџун и од каде го набавувате? Синко е 15 месеци и ептен го заредија вируси еден по друг плус и заби му растат не сака ништо да јаде ми ослабе детето многу, па сакам да земам нешто за имунитет некако да го вратам во нормала, дајте ми некој совет ве молам.
Малиот има година и пет месеци и во последно време каката му е чудна, како на новороденче иако веќе се јаде. Каката му е светло жолта и кашеста. Од што може да му е така млеко освен АД друго не му давам, пие јогурт, јаде кисело млеко, павлака. Дали од тоа може да му е таква каката?
Од Веро, има органски, 250 мл, 300 денари. Ама можеш и сама да му направиш, многу е просто, прогуглај. Дај еден линекс
Дали си внела некој нов производ во последнот време. Ако конзумира веќе подолго време млечни производи не би требало тие да му прават проблем. Освен ако не претерува и премногу тоа јаде. Дај некој пробиотик и види дали ќе има промена. Ако ти е ептен мисла исклучи млечни производи од исхрана и види дали ќе има промена.
Здраво мајки , сакам да прашам дали и од кога почнавте да ги ставате малите на перница ? Моето е точно 15 ипол месеци, од пред неполн месец почна да се префрла од креветчето на спална и да се мести на мојата перница. Мене ме бута . Па си мислам дека изразува желба веќе за на перница да спие . А незнам каква е најдобро. Имаме една со мемори пена ама ниска 2 цм, пробав да му ја ставам нејќе на неа , а на мојата сака .
Те прочитав негде во предходните постови за ампулите протект џуниор па ги земав тие вчера, тие добри се или киндер имуно е подобро па да земам тоа?