Мајки, како да му го зајакнам имунитетот на детето? Од август само се разболува, со температури. Давам витамин ц, биогаја, мед, ама изгледа си е такво детето. Веќе не знам, не оди во градинка, па да речеш се меша со деца, ја пазам и од болни и пак со грло црвено.
Киндер Имуно е врв за имунитет , пробај со него , и форсирај и овошје , ( киви , лимони ) маџун давај и ..
Vo kolku casot vi zaspivaat decinjata denski koga spijat.Nie sme 19+ mn kasno zaspiva preku den okolu 15-16h ne spie mnogu po eden cas cas I polovina no mislam kasno e pa navecer sedi do 22-23
18+ 07:30 станува 12:00-13.00 прва дремка 21:00 заспива (Се разбира со големи отстапки понекогаш: може да се случи да стане во 09:00, дремка 14:00-15:00, да е будно ноќе од 23:00 до 03:00....)
19+ е. Околу 12-13ч му се приспива зависи дали станал 07-08ч. Го бањам и оставам малку во полна када потопла вода ( за демек да му се приспие и поубаво да спие ... кај мојот не упалило никад ама никад нема спиено 3ч нит сврзал повеќе од 1ипол саат сон ) Никогаш не ми станал после 08ч. Од бебе заспиваше 19:30ч и едвај му сменив летово барем најкасно 21ч да заспива. Сега пак му сменив и најкасно 20-20:30ч он е во кревет. Има денови ако не е убаво наспан преку ден да заспие и во 19:30. Но, да напоменам дремката денска му е не повеќе од 2ч и во тие 2ч може и 10 пати да потстане демек цица. Никогаш нема сврзано повеќе од 1ч ни ноќе ни дење.
Uste cicate sofi? I nie demek ke se odbivame no tesko odese I se predomisliv. I nie noke na po cas se budime, sabajle vo sedum se budime no denski do tri cetiri nesaka da zaspie pa nekogas I pet navistina e kasno a sum ja ostavila nekogas I bez denska dremka no pocbuva da kenka place I se spie I zaspiva vo sedum.Koga spie denski potoa do 22-23 pa I 00 budna e ama mislam toa e oti kasno zaspiva preku den. Sum probala vaka preku vikend bidejki ne sum togas na rabota da ja uspijam porano no ne kako so sila ja uspivam place se nervira a I da stane vo sest sabajle pak toa vreme I se prispiva preku den. Tri casa za nas se nepoznat poim odkoga napolnivme sest meseci hahah
Да ти кажам искрено, да цица 1-2 пати преку ден и за заспивање ноќе и барем 1-2 пати ноќе хммммм ич не ни помислувам за одбивање. Но, еве да имаш прилика да поминеш 24ч со нас двајца ќе ти стане јасно он е опседнат со цицање па и цуцање како новороденче е. Пробував кратење подои и верувај дека и оние кој не ми веруваа беа сведоци на зајдување до помодрување, трескање од земја и липтање абре хаос. Пробав со сенф јок го излижа, се намачкав со лимун и зема крпа ме бришеше, со кармин и пак цицаше, со фластери и ги вади, ханзапласт исто и џабе. 24/7 е со мене и до сега ни 10мин не сум го оставила на друг ( може чудно и неубаво за некој, но ете јас така сум одлучила ). Мака ми е само со цицањево зашто од кога е роден немам 2ч сон сврзано и само ради тоа пробувам да му скратам бар навечер ама не успевам. И со сопругот во спална го оставив, а јас во дневна и не бре зајдува не прекинува се дур не му дадам да цица. Цуцла од 3мес несака има нагон на повраќање. Сок ни чај никад не пропи само вода. Ден денес нудам сок и пљука. Ни млеко тетрапак, Ад пробав, какао, млеко со мед итн и ништо не ми успева за замена за да не виси на цицка. Зашто знаеш и сама не секогаш цицаат претежно цуцаат и не е баш забавно Ако си успеала да скратиш подои дај совет знам и твоето е зависно. Се изначитав секакви мислења од лактациски консултанти и dr.Jack Newman и советуваат за вака зависни деца дека психолошки не е убаво со сила одбивање нагло, да се остави детето кога ќе е спремно само ќе намали на побарувачката. Којзнае колку е вистинито, но решив да почекам барем до 2г па ќе видиме ако издржам зашто сум жива ненаспана и нервозна искрено. Многу касно ви е дремката попладне и затоа касно ти заспива ноќе. Пробај постепено мењај ја така правев сега од лето кога му мењав за ноќно спиење. Му ја поместив денската дремка. Ете ако ти станува 07-07:30ч за отприлика 4ипол -5ч веќе ги фаќа дремка ( ако повеќе помине време стануваат неподносливи ). Пробај повеќе активности, ние играме жмурка, брканица, па ако е убаво времето во двор трча ( сега сме во куќа ) , па со колички, коцки итн. Па за највеќе 5ч го бањам и му ја полнам кадата со чиста ама потопла вода и го оставам да игра колку сака ( не повеќе од 20мин ). Знаеме и по нас дека после топла купка ни се спие исто и кај нив. Го облакам, ги свртувам венецијанките да е потемно, пуштам на потивко Мтв хитс ( од новороденче заспива со Мтв хитс ) и му давам да цица и заспива. Пробај ако не си пробала. Треба да е исцрпена и истрошена енергијата за да им се приспие. Мада искрено не се сите деца исти имам ете примери околу мене.
Прашоче е , се става во чајче ,сокче итн .. http://www.femina.mk/киндеримун-д-р-волц-за-силен-имунолошки-систем-на-нашите-деца
Ауууу срцка па ја сеа се изнаслушувам од префрлања и коментирања зашто уште го дојам бил голем, а замисли да е 3г хахахха ќе ме распнат. Мада веќе не се ни замарам како до пред некој месец иако сепак ми се смачи од коментари. Ќе терам дур можам, искрена да бидам има денови кога ми иде да вриштам од ненаспаност и нервоза и си викам денес е крај. Ама кога ќе добие напади на бес и липтање неможам попуштам зашто уште толку ми ствара нервоза. Онаа мајка која дои и нема сон сврзано повеќе од 2ч и ќе каже дека не е нервозна и ужива во доењето .... верувај лаже. Се навикнав веќе и терам така, ама некад пукам физички и психички. Он мила и денски никад ама никад нема спиено 2ипол-3ч. И тие 2ч што ги спие на рати ги спие. Ама да не се жалам е мирен, умен, паметен, здрав и ..... мора мајка да си го фали детето се шалам навистина е умен и ептен послушен и паметен. Само шо не спие убаво и што пре би цицал отколку да јаде нормално.
немој да мислиш дека по наспана ќе си ако го одбиеш. пак ќе бара навечер нешто да се напие бар мојов така прави. А цице а шише.. кога треба да станеш исто ти е. И следен пат кога некој ќе ти рече зашо уше доиш речи до полнолетство планираш да тераш.
Има физиолошки раствор на корине? И ние сме со затнат нос па да знам дали тоа да барам, или пак некои капки...
Ова ли е тоа на корине? Само не ми кажаа дали е само за инхалација или може директно и во нос и по колку?