Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Jas kozjo domasno od provereni lugje mu davam po 1 sise od 10m(primer dnevno ako pie 5 sisinja,4 se AD,edno kozjo).Super go prifati,nikakva reakcija nemase.P.S.Lele znaci skroz sum otupena i zaboravena od obvrski so dete,doma,rabota...jas uste 2-ka AD davam a za nekoj den 13m ke pravime.Slednata kutija "3--ka" da zemam :)negooo,site mi vikaat da go batalam aptamilot i da se prefrlime skroz na kozjoto ili tetrapak.Na trista uma sum :wasntme:(facepalm)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Има козјо млеко тетрапак на збрегов. Ние земавме за нас дома да го пробаме, синко не пие никакво млеко.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.557
    Допаѓања:
    201.691
    Аспартамот е вештачки засладувач, кој меѓу другото е канцероген. Затоа го избегнувам, иако има широка примена.

На do-re-mi и stilas7 им се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Кај зимаш козјо млеко? По тоа што читам препорачуваат барем до 16 месеци да се дава АД, па сега ти одлучи си :)

@zuto знам дека се пордава но дали е здраво како и домашното? И дали купечкото козјо е поздраво од купечкото кравјо?

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Не би рекла дека купечкото е подобро од домашното. А козјото е во секој случај подобро од кравјото, па дури и купечко.

На chocolade и leona83 им се допаѓа ова.
  6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Не знаев каде па овде пишувам, совет за мене е:)
    Дали смеам да пијам наутро чаша вода со пола исцеден лимон додека дојам? како еден вид детоксикација на организмот да правам, ама се мислам дека во соба за доење викаа дека не смее. а не знам што е поразлично толку од тоа кога пиеме цеден сок од цитруси?

7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Mislam ne e problem da se pie. Plus tvojata( mislam deka imase devojce) e golema veke i ne bi trebalo da pretstavuva problem

На joy1 и leona83 им се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Ako e pogolemo deteto nema problemi ako e malo poradi vitaminot c a i bilo koe citrusno ili alergeno ovosje ne se preporacuva zatoa sto del ide vo mlekoto i moze i deteto da se isfrli.

9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    34.376
    Јас пијам со цел цеден лимон еве веќе месец дена,а и на синко(14м) му давам по неколку капки наутро. До сега нема проблем фала Богу.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Скоро 19 месеци е. А и јаде портокал и нема гајле.

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.433
    Допаѓања:
    250.623
    Мајки сега читам за едно дете кое ете се излекувало од тумор на окцето. Мајката сподели како приметила, здраво око свети црвено, болно око жолто или сиво- бело. И јас да проверам гледам слики од синко каде што е со блиц и двете окца му светат жолто, речиси на сите слики, или полу жолто, полу црвено. И сега ме стави на мисла. Сега не е дома, вечер пак ќе го сликнам. Сте приметиле како им светат очињата на сликање со блиц?

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Го имам читано тоа и исто и јас се извадив од памет ама па на слики не сум приметила. Сите статии со резерва читајте ги, ги преведуваат од странски сајрови а таму може некој и се филмал кога пишувал.
    Да не те јаде црвот провери си, ама откако другар новинар ми кажа како одат работите кај забавната страна, хороскоп и сл. ништо не верувам. Освен ако е од др.напишано.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.433
    Допаѓања:
    250.623
    Од мајка е напишано, од Охрид е детето, во групата Женски домаќински муабети читав.
    После ќе го сликам со блиц. Приметив и очите на мм, на случајни минувачи се жолти. Сите ли ќе се болни.
    Може има врска методот ама и од памет вади.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.221
    Џули бре со блиц ако го сликаш од поблизу можеш видот да му го оштетиш.Дај не се фантазирај(извини),параноична си за болести многу.
    Тумор на окото слепило ке даде не жолтило,сивило кое и самата си видела скоро сите го имаат.

На MacenceEna, chocolade, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.433
    Допаѓања:
    250.623
    Абе психа, за ќотек сум, читам се и сешто и потоа ме фаќа параноја.

16. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Веќе пишував дека мојата ќеркичка има халазион (смичок или ичмичка) и пред да утврди очниот лекар што е, и јас како @JuLIeE си правев филмови дека е тумор. Па после и јас прочитав за блицот, па разгледував слики ама видов дека и кај нас се случува тоа и решив да не се замарам и да си уживам во мајчинството. Затоа според мене, помалку читање, повеќе уживање оти колку помалку знаеш, толку подобро. Е сега уште да знам како да и ставам топли облоги на окцето за да ни помине халазионот и супер ќе е ☺ Позз

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.221
    Облоги спиејки стави и ако не ти дава дур е будна

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Фала на советот @јоу1 ама не дава ни така. Многу е лесна на сон и не знам како да ги ставам, пробавме и спиејќи и будна и со игра и никако не бива. А за капки и маст немаме проблем, сама си бара да и ставаме.
    П.С. Сакам да ги поздравам сите феминки што несебично даваат совети на секој што ќе побара ☺

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Јас ова го имам читано за од странство некој.....мислам преведена статија.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    @JuLleE јас те сфаќам донекаде, ти се поклопија работи од што беше и со плеумонија, со јазлите и ти се собра многу по лекари да го малтретираш и веќе стануваш параноична. Ама верувај нема место за тоа, симптомите за таква болест се далеку поочигледни од бојата на очи на сликата. Доволно е различна рефлексија да има во моментот кога сликаш, да се извадиш од памет.

Верувам дека и во секоја мајка се крие хипохондрик ама и ова со читањето секојдневно потресни приказни може да не излуди.

На MacenceEna, joy1, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.