Da ne vi e mnogu suv vozduhot vo sobata? Ubavo bi bilo da go vidi doktor za najsigurno a mozes i pred spienje da mu dades sirup za alergija ke go smiri
Јас давав 2 пати по 200мл + млечно нешто ќе изедеше во текот на денот (ама павлака кашкавал сирење ретко скоро и ич не давав тогаш, повеќето беше јогурт, ѕрда, кис.млеко, абц) сега веќе 20 месеци јаде се, освен павлака зденка немам дадено, не дошло на ред
Понекогаш приметувам малата под очите има црвени подочњаци. Ги поврзувам со ненаспаност дека рано ја будам сабајле ама денеска дали од светлината ептен ми се видоа црвени. Дали може нешто да значи тоа? Баш црвена боја имаат. Ептен чудно.
Крвна слика во Мк кога ќе одиме здравје. До 13 месеци супер и беше. Од тогаш навака не знам. И јас се посомневав на тоа.
Денес еве не и се познава ама вчера дури и се испаничив. Можеби од ненаспаност ама нема да ја исклучам можноста дека можеби е анемија. Од 13-14 месеци навака почна многу убаво да јаде, но ако не е само храната пресуден фактор за анемија можеби тоа е.
Не мора да значи дека е анемија, не се секирај. И мојава не е јадач а има добра крвна слика. Во секој случај проверете ја крвта, сепак крвта е показател за било какви болести.
И на мојата и се прават така кога е многу уморна и ептен кога и се спие. Не е од анемија. Баш нашава докторка ги вика уморни очи. Али секако проверете си кс.
Da ne ima nekoj virus prosleden so kaslanje, eastecen nos I krvavi ocinjaa.Prv pat sabajle I bea slepeni trepcinjata I ocite I se krvavi
Мајки што крема користите и дали воопшто користите за сега за ладново време за лице за дечињата ? Приметувам од кога залади на синко едното обравче му е зацрвенето и сува му е некако кожата на обравчињата .
Мамички да ве прашам за мислење. На ќерка ми на обравчето и се појавија две како брумчиња и не и поминуваат. Од вчера гледам 2 и на грбчето и 2 на прстињата на рачето. Ми е страв да не се некои како брадавици зашо се испакнати тврди. Дали имал некој ваков проблем. Не ми се оди на лекар зашо е сезона на вируси ама изгледа ќе морамда ја однесам. Ме чуди така одеднаш се појавија.
Моево има такви неколку на рачето, 2 на лице и една огромна што расте. На лекар ми рекоа дека е мало за горење со течен азот, дури една постара докторка ми рече "однеси го на бајачка". Најдов и човек за тоа и тој ми рече мал е, треба да ме разбира и да прави како ќе му кажам. Зедов и маст од аптека за брадавици, на море го однесовме демек од солта ќе му поминеле ама ништо. Ни малку ништо не помогна.
Мустела колд, обавезно ставам кога искачаме надвор. Лани имав земено на Веледа, но на бебе не му прија, мислам има и на Хип, бирај која ја сакаш битно да е за студено време, на неа да пише ,,cold,,
Podobro nesto od mustela cold neam probano. Jas ja stavav na sin mi bebe koga bese, i toa vo leto. Se sto ke mu izlezese vo period koga ne mu stavav odma go cistese
Нека ја види лекар, дали се брадавици или е нешто друго. Да, не е времево за ештање по доктори, ама подобро е да знаеш на што си. За ладново, јас мачкам крем на Веледа со невен, наменет токму за ладно време. Одличен е за моиве, а и мене ми годи богами.