@sofi2107 само како дополнување, покачени гранулоцити и јас знам дека се јавуваат кога има бактерија. Не мора да е во нос или грло, кај нас се јавија при бактерија во мокрача, без никакви други симптоми освен 1 ден тт.
Добро вечер мајкички , да ве прашам, како се справувате со тантруми кај дете кое уште не разбира и не може со разговор да му се објасни што, зошто и како, син ми е година и два месеци, се фрла и вришти ако нешто што му е многу битно нему, не му се дозволи, на пр. што не му дозволувам да стои залепен за вц шољата и да брца раце внатре , што да правам, вие како се справувате , жал ми е да вришти, да му се налутам и да му свикам е џабе, а и жал ми е зошто уште не разбира.
Едноставно е ако е само тој проблем Мајка заклучи го тоалетот и нема да влага внатре, ипак не е баш пријатно тоа да го прави.
Денес го орекинав Цефалексинот и ќе чекам 3дена и ќе му наоравам и мокрача и ирино обавезно тоа планирав. За да сум на чисто и раат, од ништо не се плашам ни паничам освен за не дај Боже да дојде до проблем уринарен.
Не е само тоа проблем, тоа беше само онака пример, исто е и со други простории каде што нема врата а има плочки на пр. а на нив е камен ладно, иста приказна, баш таму му е интересно (а бравата од вц ни е расипана и не се затвара, само со клуч и тоа од внатре , не ја менуваме од причина што е стара и автентична а иста таква немаме). Исто е и надвор од дома, ако не сакаме да влеземе во некоја продавница а он баш таму сака да влезе, исто, се фрла, вришти. А инаку и врата затворена не е решение, знае он и да се развришти пред врата, па и да зајде се случува. Како и да е, тоа и не е важно, туку како да се справам, како да го смирам, го гушкам го милувам, му зборувам со убаво, не бива, пеам изигравам кловн, џабе е се.
Богами не знам искрено не сум имала таква случка, ама сигорно би го седнала на столче малечко на плочки со вангле малку водичка пред него и две три гумени играчки да се игра додека му здосади, а за продавница ми беше лекот тоа што носев во џеб со себе лижавчиња,, смоки и маслинки за да дадам бидејќи знам што ми бараат од продавница и по што пиштат, додека траеше период вриштење по играчка јас не идев со нив во продавница за играчки
Маслинки бе , срциња за маслинки пиштеле. Значи трпение спасение е работава, да правам побезболни ќефови, а баш сакав да сум строга демек
На оваа возраст секако нема да разбере колку и да му зборуваш. Јас само кажував зошто не смее нешто да се прави, чисто да е објаснето од моја страна и веднаш скренував внимание со друго нешто. Секогаш успеваше. Сега кога е поголема и кога со нешто не смее да си игра сама си зема со друго нешто да си игра, ја научила техниката.
https://www.thebump.com/a/tantrum Прочитај може ова нешто ќе ти помогне. И ние бевме драстично тантрумести до пред 2-3 недели и заклучив дека доста помага одвлекување на внимание и игнорирање ако не е ептен за реагирање работата.
Тој што го имаме правено? Во Биотек го правевме ние и има 100% интолеранција, во двата алела од генот.. хомозиготна мутација, така пишува..., а за друг што ми спомнаа незнам ни јас каков е и каде се прави.
I jas uste sum vo potraga po maticen. Posleden pat bevme kaj Olgica vo maj (na tri meseci) koga nepotrebno me izvadi od pamet i od togas odime samo vo Sistina. Ama posle godina sakam da najdam dobar pedijatar za maticen.Olgica def.ne
Ne vo Biotek, za drugiot sto pisuvase prasuvam. Ajde koga ke znaes nesto poveke te molam pisi mi. Za Olgica, mene sega za sega mi e ok. Lani od Grcija koga se vrativme so proliv u 5 sabajle pravo vo Sistina nit dijagnoza dadoa, cel den sedevme vo dnevna i samo ks i obicna infuzija mu dadoa i ne pustija doma so 39tt. Drugiot den kaj Olgica odma dade dijagnoza i tamu go bockaa so antibiotik za dva dena nisto nemase. Od togas i veruvam. Ama eve posledniov pat i nas ni dade Cefaleksin na crveno grlo, ama mi kaza da si go kupam i da ne mu davam vednas da sledam kako ke bide ako ne da mu dadam, sledniot den kaci i tt i morav da dadam.Ne vikam deka vo idnina ke bide ok, sekoj covek gresi. Ama koga se raboti za dete ne prifakam greka. Prvaata maticna ja smeniv zosto napnuvase d mu dadam mleko Holle kozjo (imase sorabotka) znaejki deka deteto e alergicno na mleko, sigurno ako zafrkne nesto i Olgica ke ja smenam. A kaj da odam...? E toa e prasanje.
@sofi2107 за во Рес Хумана лаб зборуваш дека не чинат крвните испитувања? Мојов куп пати е боцкан таму и на детска клиника месециве и хемоглобинот е исто низок, исто и сите други вредности кои му се доле. А кај неа последен пат правев на малата, океј беше хемоглобинот, еднаш и даде препарат за железо на 100ка хем ама јас не и давав, пробав природно и успеав.
Да со нивната лаб. имам такво искуство. Летото дента кај нив хмг 107 мислам беше, наредниот ден во Авицена намерно направив за да видам и хмг беше мислам 118 може и повеќе. Па некој од членкиве исто ми пиша за иста случка и од тогаш само во Авицена правев. Ете и во четвртокот во Авицена си покажа супер хмг, нареден ден ми рече ај пак да направиме кога бевме на контрола и пак низок кај нив. Но, незначи дека кај сите е така со к.с кај нив да не бидам лошо сфатена. Ете јас имам такво искуство и го споделив. И на мојот Малтофер на 105хмг му имаше дадено и ја као испаничена го давав и испадна дете со запек невиден прв пат, па се виткаше ваљда стомак го болеше, црн измет и црвенило страшно. Памтам Лолипоп и Анатах ги контактирав за совет и ме искараа со кој паме давам малтофер на таков хмг и го прекинав. После испадна да увидам дека кај нив хмг секогаш низок, а во Авицена ок дека е. Па сега @LiliBoz ми ги пофали кај Смоковски каде и она малиот го носи, па сакам да идам да видам кај нив па може ако ми остават впечаток да се префрлиме таму.
Дајте совет. Два дена навечер има 38,2 макс, дење 37,4 денес нема.. по цело тело е осипот. Ама на лице е само нај јак. На стапала имаше ама полека се поцлекуваат и по телото се посветли. Ja проверувам на дланки, има ама едвај видливи. Во уста не приметив да има. Не ја чеша, весела си е. На дежурен бевме рекоа само вирусно е и толку. Не ми изгледа ко да се полни со вода. Ќе се побудалам до утре.
Алергиска реакција е сигорно , ние го пројдовме ова првите 2 дена вака беше послето како опекотини од глава до пети имаше и го печеа и болеа пиштеше, во козле инјекција му ставија и се смирија брзо. Размисли дали нешто ново си вовела во твоја храна ако ја доиш или може да е од млеко што го пие . Едит: На дежурен и нас ни имаа кажано дека вжбило вирус па ако идев по нивни предпоставки не знам до кај ќе стасавме на детска клиника има премногу гужва однеси ја во Козле многу брзо ќе завршите работа, а и докторите се по љубезни и обрнуваат внимание.
И јас мислев алергија, ама не ми изреагира на лордес, не ги ни намали. Ново не јадела, освен во градинка ако давале нешто. Само јаткасти немаме воведено и мед. На почеток на врукици личеа.
Да на почеток така личат ама потоа е страшно,затоа не го чекај ти тоа 'потоа' иди во козле одма, моето на Нистатин е алергично и на се што содржи пеницилин. Види ја јазичето дали има белко?