После 2 дози на антибиотик може ли да дадат Салбутамол Док заведе продуктивна кашлица ( малер сме заменик док ни се погоди тогаш ) одпосле дознаваме завела почеток на бронхит и дава на мала Алицев , ништо од него и се влоши , ајде пак втора тура Ко-Алмацин и се подобри ама не скрос , го завршивме и тој антибиотик уште кашла , ќе а оставеле уште некоа ден , ако не се смирела оделе на појако Разочарана сум скрос детево пренаклукано со антибиотик и џабе , па ако дадат и појак @gjoker4e Нажалост со кромидот неможиме се да излечиме , може да смире почетни и лесни фази само и тоа не кај сите ..
Мајка не знам дали лани си ме читала ама мојата мала многу страдаше од кашлица и ден денес ама малку поретко . Секоја недела бев на др .На пулмолпг 2 пати.Антибиотик немаме добиено за кашлица.Кога има почеток на бронхит или бронхит само салбутамол добиваше и капки за нос.Јас имам пробано пред да ја носам на др салбутамол да инхалирам ама ако и се чисти гради не и помага.Само на бронхит помага и тоа не е било никогаш подолго од 5 дена. Мојата добива кашлива , кашла без да престане.незнам ни да ја објаснам секогаш кога ја има оваа кашлица нема бронхит морам капки да и ставам и така и се смирува за 2 дена.Салбутамолот е сериозен лек ако и се гради чисти не би помогнал. Мојата кашлаше од сеп до јули.Во летото само не кашлаше и сега пак си кашла од ноември. Мојата страда од сува кашлица.Исто јас што правев давав вода на секое кашлање мислам водата и помогна најмногу.Пробајте повеќе вода не благи сокови и чаеви .Ако најдам една емисија ќе ти пратам линк. Знам како ти е и јас иста бев плакав на секоја кашлица да не кажам.Ќе помине мајка
во последниве два месеца , никако да крениме глава или благи настинки , па ај минаа , па закачи вирус цревен малку дури тоа средиме , кашлицава дојде , само сирупи , антибиотици ја клукаат и ништо , ама па и ние сме исто настинати и само си префрламе , вина и во нас , може не а заштитив убаво , и со првиот антибиотик грешка голема , она беше чиста на гради и на двата прегледа , не е сува кашлица како со шлајмови иде, не си потерав и ја посериозно , утре одам кај др доктор ваљда ќе се тргне од некоа точка , барем полесно спие деновиве , на секоа кашлица скокаме со уплав од засркнување .. Нека мине кај сите , фала ти нема полошо од болно дете за една мајка ..
@Ava.84 @Poppins Нас ни рече ништо страшно, сите деца кашлаат. Гради чисти, само грлото е малку црвено. Како да не мора салбутамол а? Дадов еднаш и се поремети детево, поремети спиење, се чешаше доле, покажуваше нозете дека го болат... Па затоа прашувам дали мора. Не спомна бронхит. Мислев Проспан ќе ни препише па кога видов дома Салбутамол чудно ми падна...
Со тие кашлици. Исто е кај нас, посебно навечер. Еднаш ако се закашла знам дека нема мир цела ноќ, нема да престаненсо саати. И јас нудам вода, ако се нафати да пие се потсмирува. Ние инхалиравме саббутамолот. Аир некој нема. Ако се потсмири неколку денови и после пак по старо. Такви капки за орална употреба не ни дале нас.
Би требало од вториот третиот пат да и се потсмире од капките ако е спуштено ако не нема да има некое подобрување. Да каже и @Mari* искуство они се намачија со малиот мислам 14 дена му го даваше и немаше некој ефект. @danichap не помага он на кашлица која не е од бронхит.Тоа е мое искуство дај боже да грешам. Има и капки ама не ги даваат многу оти ги вознемируваат децата и плачат почесто.Инхалатот делува директно на белите дробови, а капките минат низ сите органи . @Poppins Видеото е преубаво ако имате врњме погледнете на крајот и др кажува вода.
@gjoker4e капките ги користев и со дцајцата Кај мали ао инхалирање а кај ќерка дирекно Кога се внесуваат орално многу подобро делуваат ама мислам не за кај деца под 2 години,така макар матичниот ми рече Тие не се за обична кашлица него за бронхит,како ви ги дала ако само кашла @danichap капвал (незнам дали така се викаше ама и ава го користеше па нека потврди ) тој многу ни помогна навечер кога кашлаа,за два дена беа како нови децата
Многу добра емисиава , се точно кажано . Прегледајте а сите.. па дури го има и познатото луфтирањето и свежиот воздух Сега три шишиња со вода ќе и наполнам и компоти имам со минимално шеќер за конзерванс нека пие колку сака , само да е добро ..
Да Capval ама само со рецепт.Помага многу ама и него даваат повеќе од 3 дена.Он помага ако немат бронхит. Капките можат и под 2 години.Ги примаше малата.Фала на помош Мари.
Антибиотик, Салбутамол... сето тоа лошо влијае на децата, затоа и се вознемирени. Не знам колку е паметно од прва тоа да се препише. Треба да се проба со свеж воздух, луфтирање, кромид, проспан, па после тоа ако почне да спушта на гради... Два три дена имаше тт под 38.5. Вие повеќе знаеше дали е вирус или бактерија? Нели имаше некоја финта ако е константна под 38.5 е нешто, а ако брзо качува и симнува е друго? Како да имам читано нешто така низ темиве.
Некогаш е неопходно. Не дај Боже да дојде до пневмонија, ќе ѝ останат последици за цел живот. Само ако има нус појави од некој лек, треба да кажеш кога ќе ти го препишат. Јас така ѝ кажувам на докторката и секогаш има друга опција.
Кога е неопходно да. Ама не да се делат како крем бананчиња. @Annath Некаде мислам те имам прочитано, кога се сушат мрсулите во носот значи дека оздравува детето, дека му поминува?
Да, ако се засушуваат, а претходно течел носот, тоа да, значи дека се намалува секрецијата, т.е воспалението и детето заздравува. Барем кај моиве е така.
Кај нас трет пат вака ама се си мислев спрејот престанал да делува додека не те прочитав. Не кашла веќе, а мрсулите се сушат. Баш интересно. Не сум знаела до сега.
Ќерка ми е со ларингит, пие лоратадин и цефалексин плус инхалации. Имаше тт, шлајмови и хрчеше многу. Е сега вака е весела, ама денес ми кашла како влажно, а еве терапија пие. Од што така? Искуство некое?
Ај јас пак да прашам, се надевам дека ќе добијам одговор. Малата ми е со шлајмови, кашла, па на моменти ги повраќа. Имаше првиот ден и тт. Примаме цефалексин, лоратадин и инхалации. Дали е нормално уште да кашла шлајмови? Од средата пие терапија.
Здраво мајки, да се обидам на кратко, заради де суви де влажни кашлици бевме на испитување во Козле, па од тоа стигбавме до столица и ни закажаа испитување на хлориди преку пот. Страшно за еден родител. Муабетот ми е дете веќе е 13 мес и стално има столица зелена помешана со темно како црно жолто и кафеаво и има сјај. Прашсњето ми е имала ли е некоја друга мајка вакво искуство. Благодарам.