@pandelka @Ambra20 @kukla21 Не се сетив на хиперманган. Продолжив со канестен, мијам само со вода и ставам врз пелената памучен слој, купив од дм. Има мало ама сепак подобрување. Фала ви на сите
Изумив. Ако има чешање, мене докторката ми препорача некој СОС спреј на биодерма. Јас не купив и не можам да споделам искуство. Не ја чешкаше.
Тогаш терај со канестен. Габично е. Види слики на гугл за габичен пеленски осип. Јас ја мачкам веќе 2ра недела со канестен. Прво намалување (минимално) имаше дури по 3тиот ден. И тоа докторката ми кажа да мачкам 2 пати на ден. Јас мачкам малтене на секое менување пелени. На макс 2 часа менувам пелени (освен кога спие навечер) и таман сум ставила, сум го измила, се искакала и пак се избришало. Затоа и решив да ја мачкам почесто. Се исчисти скроз по 10 дена. И си пишува на упатството од канестенот. 2-3 недели за ефект да има.
Мајки ние се опоравуваме полека полека од вирусот што не фати и не врза за кревет 5дена...почна да јаде да се движи, се врати старата момичка, Сакав да прашам, поради проливот не консумираше млеко, еве оздраве и не пие, односно незнам дали да почнам да и давам, опоравена е, а и мала е уште (1 мислам дека треба да пие по една чаша барем до две год. Ве молам за совет што да правам
Големата се одби сама на 9-10 месеци од цицање и не прифаќаше флаша. Педијатрите ме советуваа се додека внесува млечни продукти, кисело млеко/сирење/кашкавал нема потреба од млеко. Од тогаш се нема напиено млеко.
Мојот исто беше со бактерии, вируси, кашлици повеќе време, дури една недела скоро и ништо не јадеше, ниту млеко пиеше. Еве подоздраве али млеко (ад пиеше) го одби скроз, му понудив 3-4 пати нејќе никако. Ама голем е 1г и 9м така да ако нејќе не мора да пие. Ќе јаде млечни производи.
Aj pomos, malata 2 god mi e so zeleni mrsuli i pocna da kasla a od vcera i tt ima i toa i do 39.2. Na krvna slika crp 50. Od Kozle i prepisaa antibiotik.Vase mislenje da i dadam odma ili da pocekam prvo brisevi da napravime. Neznam sto e pametno. Mnogu se plasam od visoka tt.
Мајки, ај ве молам за совет. Ќерка ми до саботата беше со антибиотик. Завчера бевме на гости, денес исто кај моите. Е сега утре сме поканети кај роднина на мм за дипломска и ќе има луѓе многу и децата што ги знам и тие до скоро беа болни, па искрено не ми се носи малава во гужви, а и сега вируси многу. Што мислите, да одиме или да го пратам само мм да направи чест?
големи се шансите и маж ти да донесе вирус дома. еве нарцис има прелошо искуство моментално дома од таква ситуација. А да прескокнете одење јер сезона на вируси е?
Малава веќе три дена ми е со тт која се качува и до 40. Јаде, пие млеко, веселка е кога нема тт ама штом качи одма клапнува. Со блокмакс сме еве веќе 3ти ден оти од Далерон не спушта. Докторката не стави на Амоксиклав ама еве 4та доза и е сабајлево а она пак качува. ЦРП то и беше 16, останатото мирно ама КС и ја направивме на 12 часа од првата тт. Незнам што да мислам, денес пак ќе ја носам на лекар, утре ни е роденден а ние по лекари се маткаме.
Педијатарот го прегледа увото? Ако е воспалено можеби ќе треба антибиотик. После капките не се качува тт веќе?
Која дијагноза ја даде педијатарот? Роденденот ќе си го прославите дома, а гости може понатака. Да не закачи уште нешто во гужва ако е со слаб имунитет.
Pa pedijatarot rece deka se izgleda kako vospaleno ama deka se povrzano uvo nos i grlo? kacuva pak tt, pocnavme so antibiotik bidejki veke tri dena e so tt i toa visoka kacuva, mrsuli zeleni gusti eden ton