Мајки ова вчера прв пат кога се случи реков ај случајно нешто или изводела нешто... Како ке згазне на десно ноџе и клапнува скроз и паѓа, ама баш оно како да и се опушта цела нога и треснува асално. После тоа ок одеше, кога денеска пак така, оди лево ноџе океј, гази со десно, клапнува цела нога и паѓа и вришти, пак едно пола саат тоа се случуваше и еве сега океј оди пак. Што може ова да биде? Вчера не се загрижив, ама денес пак се случи и ме замисли... Инаку е 15м и веќе 3 месеци е проодена.
Иста бев и јас до 14 месеци. Само во раце нишкање стоејки. Кичма раце се ме болеше. Еден ден и го дадов шишето со млеко во раце и ја спуштив во креветче а јас легнав на спална и така пиејки го млекотп си заспа. Од тогаш се така заспива сама ама тоа трае околу 40 мин кога изведува сама па се вртка горе доле низ креветче, а кога ептен и се спие за 10 мин заспива.
Моево дете беше и остана какалка. Денес 6 пати е какана. Од што кака често, газето често и е лом. Миење по какање, одма менуваме пелени и пак ќе и се зацрвени. Кажете некој "иљач" да не се црвенее газе или помалку да кака Она никад не се пожалила дека ја боли, ама јас а видам малку црвенко одма паника кревам.
Имам. Нешто за редовна употреба. Сега ја мачкам со оние кремине со цинк, ама некако не ми се тие за секојдневн употреба. Имам и мустела, веледа, судо, фризи..
Јас само веледа мачкам во таков случај. За саат два и се смирува црвенилото. А кака два три пати во 24ч.
Што и да мачкаш под тоа прво малку мелем, пробај @Ano не, баш во движење беше пред тоа, а после тоа океј одеше... Вчера пократко беше, денес подолго, ептен неубаво изгледаше и ме фати страв. Ке ја следам деновиве, за месец како и да е треба да одиме на ортопед, па ако има нешто и порано ке закажам.
Добровечер, Го имавме и ние истиот проблем со малата, и се утврди дека станува збор за воспаление на мускули, и се преиспитавме, да ден пред да ни се случат падовите на детето и тоа само на едното ноџе, кое дури и го подвлекуваше два дена, детето имаше премногу активности и долго пешачење. Од тогаш помина доста долго време, не се случи повторно, но и ние внимаваме да не ги преоптерети ноџињата и во пешачење
Фала за искуството. Ке ја следам и утре, ако се случи и утре ке отидеме до ортопед бар да ни е мирна главата. Инаку си трчка по дома, нонстоп е во движење, се качува по кревети, се симнува, шетаме и надвор... Е скоро и тука прашував, чудно ми оди, како шатка од колк на колк гази со раширени ноџиња, ама рекоа нормално си било. Мислам покрај се мора да си закажам скоро ортопед, зашто ке ја мислам вака...
Незнанм што друго може да е. На ова ми текна зошто синко така ми направи еднаш, ама долго го шетавме во ранец и кога го спуштивме така направи. Му клецнаа ноџињата и си седна. И кога е уморен знае да почне да се тетерави и на рамно да паѓа како пиано коковче. Може се удрила нешто па ја здоболува. Или може првиот пат кога паднала незгодно го свиткала ноџето па сега ја здоболува. Ќе следиш ситуација ете па види ако треба на ортопед однеси да ја ѕирнат.
Вчера кога се случи се смеевме со мм, мислевме изводи нешто, лева десна клап бам, стана лева десна клап бам, некои 4,5 пати така и веќе рипна мм абе вика што и е, ја кренав, ја спуштив и продолжи убаво да оди. И ај рековме изводела. Ама денес пола саат така, дури и плачеше се нервираше дека паѓа... ја соблеков, коленото жар и беше дека со цела тежина на него паѓаше, малку и го измасирав цело ноџе, ја пуштив и океј одеше. Обавезно ја носам ако и утре се случи.
Може превиткала жила на првиот пат кога паднала. Тоа знае да здоболува одвреме навреме на газење. Кога бев дете на скијање така превиткав жила на колено и се сеќавам дека нормално одев, ама ме заболуваше одвреме навреме.
закажи си уште утре на ортопед нека а прегледаат , зошто да си се маче и ти триста мисли за еден преглед од 15мин . Може мало воспаление нешто ситница па ќе помини со кремче , јас не би чекала кога веќе се случува поеќе пати . Се ќе биди во ред сега само си правиш секакви верзии , затоа појдете на ортопед и мир кај сите
Искрено не ми се шета периодов поради грипот и морбилите. Бевме на годинка, па рече ортопедот за 4м пак да ја ѕирне, тоа е за месец... ама ако и утре се случи ке закажам за побрзо
Ист случај, до 14 месеци само во раце заспиваше. Пред 2 месеци почна да заспива со шише, но еве веќе една недела што одбива шише (а само што се решив да ја одбијам, многу често се буди за цицење, веќе не знам дали сврзнувам 2 часа за спиење, како утепана одам на работа). Сменив шише, променив и АД млеко со Алпско синојка, ма ЈОК, не бива, не сака ни млеко, ни чај, ни вода. Искуства ве молам?!
И мојот е какач. Го мачкам со млечна маст од невен.До сега му се нема вцрвенето. Може и дека неколку месеци кака само во нокшир.