Па ако е добар доктор, ќе знае да процени од око. Ние никакво испитување не правевме. Докторката само што ја виде ни кажа дијагноза и терапија. За 3 дена осипот беше скоро цел повлечен.
Ние со таква инфекција од болница дојдовме. Јас слики на вибер и пратив на докторката и одма рече канестен и дермалибур крема (а дерма). За 4-5 дена се исчисти ама по препорака мачкав 7 дена без прекин. Сега кога и да прима антибиотик и покрај пробиотикот што го даваме, одма се прави лом на дундето и одма мачкам Канестен, Антифунгал, што имам тоа и и поминува. Имаш ли опција да пратиш слики на вибер на докторот? @orhideea
Прати ми слика за да барам во аптека, ама можеби нема овде. Ако можеш прати ми слика од составот па така да барам можеби е друго име овде. Немам таква опција. Овде педијатрите не се на располагање на тел за жал. Се јави мм во ординација дури чудно му изреагирале што се јавува за црвенило, рекле пробајте повеќе креми и тоа. Инаку денес има мало подобрување од веледа и пудра од Baby Love.
Антимикотик, со активна супстанца клотримазол (clotrimazole) така барај го. Имињата се различни, на различни фармацевтски куќи.
Ако не грешам живееше во Германија. Сега баш кога бев таму бевме до аптека другарка ми купуваше за нејзе од Канестен маста. Баш како Канестен ја побара и ја зема. Истата е паковката и името. Ако не си во Германија извини сум те помешала со друга членка.
Австрија сум. Ама сигурно ја има овде. Фала на инфо. Ќе си ја купам за друг пат, сега му поминува од веледа. Благодарам на сите мајки
Zdravo.Jas deneska gi kupiv tie ampuli 600den.kutija znaci 20 epruveti za 20 dena.Jas gi kupiv za imunitet pa da vidime dali ke ni pomognat.Jas otidov za manuka med ama nemase ama mi kazaa deka e 3500deDali epruvetite mu pomognaa na sinti za imunitet?
Не му ги земав за имунитет. Немал проблем до сега со имунитетот фала Богу да не го подречам. Ги купив за апетит да му отворат по препорака на @LiliBoz зашто висеше на цице и пре би цицал отколку да јаде. Јадеше ама не беше тоа тоа. Иако крвна слика му беше супер и напредуваше одлично али ми одбиваше да јаде. Искрено немав никакво подобрување со апетитот од нив. Може и моја грешка зашто дали 5 ампули потрошив и ене ги стојат во фрижидер останатите. Откако го одбив од цицање ( само ради тоа и го одбив на 21мес ) еве го си јаде. Знам дека се добри и за имунитет. Ги фалат и по групите на фб и овде на форумов. За имунитет давај и витамин Ц, аронија, боровница, црна капина, блитва, мевце црвено, напрај телешки буљон ( темељац го викаат Србите види на гугле како се прави ) , семе од коприва, мед, маџун, цвекло, кајсии, леќа кафена и црвена, грав, грашок, јајца од кокошка и препелица ( ама не живи ) итн. Мојот и кога не беше по јадењето па еве и ден денес кога има такви периоди му правам мафини ( со внатре овошје, зеленчук или мевце ) па така внесува потребното, истото и со вафли го правам или америчките крофни, амерички палачинки на сличен начин, омлет од јајца од кокошка или препелица со зеленчук или мевце, во Пекачот правам леб со додатоци зашто леб сака па и така му камуфлирам за да внесе потребното. Види најди начин и преку исхраната ќе дигнете имунитет. Некој денови и домашен пудинг со овошје му правам ( сака пудинг па така го пафтам ) и обавезно рогач ставам да мисли чоколаден пудинг дека е . Незнам дали има влијание на имунитетот негов, ама јас скоро секој ден му правам омлет ( со додатоци ) , аронија замрзната грицка така му е вкусна, црна капина и боровница исто замрзната, месо секој ден, витамин Ц, јаболка и банана не одбива и тоа е секој ден, семе од коприва и сок од аронија пие. Млеко никакво не пие нит давам. Пробај со исхраната верувам ќе се подигне имунитетот.
имам едно прашање скрос со деца неповрзано, имаше ли тука некој од вас стоматолог? имам рентген сликче и едно прашање за кариес дали мора да се стави круна.. во Германија сум и немам можност да се консултирам со некoj кај нас
Ne znam dali e za tuka noeto prasanje. Moeto dete go procenija na defektolog razvojno za 12 i 15mes a toj e 18, znaci toa fina,gruba motorika,socijalni vestini itn..rekoa deka so stimulacija ke se sredi i mi zakazaa vezbanje. e sega malku se isplasiv zosto defektologot rece deka tuka idele decinja so autizam ,cel zivot posetuvale deektokog, i me zasekira ova dali da go nosam sega moeto detence Ili da go nosam na drugo mesto navistina neznam. ve molam za sovet od zagrizena majka
Pa neznam picnav da sporeduvam so drugi,aj ne zboruva,pa ne se vrti sekogas so imeto,ne si zaigruva pocnav da citam za autizam i se isplasiv mu barav znaci , pa go nosev kaj detsku psihijatar taa rece ima rizik za autizam ,nosi go na defektolog da sledime. Isklucivme crtani i sega deteto kako drugo e mnogu pocna da razbira ama defektokogot rece da docni malku so razvoj epten ste na vreme nosi go na casovi da go stimulirame i doma mi dade vezbi za stimulacija.
Претпоставував си правела споредби. Мислам џабе се грижиш. Не се сите дечиња исти. Кажува ли по некое зборче - мама, тато, покажува ли кога сака нешто? Мала им е концентрацијата на дечињата на таа возраст за да се заигруваат. Мојава 5мин ќе поигра и толку е. Сака да трча, да растура, топка сака. Не сум доктор, ама па јас имам многу ниски очекувања за таа возраст.
Ti blagodaram na odgovorot od pomal grad sum i tuka eden defektolog e i vika neznam vo Skopje odi si Pa se akavme vo Skopje ama ajde nebitno Za zborovi kazuvase pa prestana okolu godinkata,mama,baba,tata ...posle prestana pa pocna pak,i sega veke mesec dena ne vika tuku zboruva na negov jazik. A inaku pokazuva oko,usta i ako saka nesto ne nosi tamu i place ili mi nosi primer kroasanka ako saka da mu dadam da jade ama citav deka ne bilo dobro da te nosi za raka tuku trebalo so prste da ti pokaze Vika papa dava poljubce Kontakt so oci ima Dr Meri od remedika rece deka minus bilo sto ne se vrtel na imeto retko se vrti ,ne pokazuval so prste i ne koristel imaginacija vo igrite
Ти си го знаеш детето и најубаво ќе процениш, ама мислам џабе споредбите. Ние во маало имаме другарче, постаро скоро 3 месеци, а мојава го "шие" во некои работи. Ама па детето е нормално. Не сум помислила дека заостанува. На мала возраст повеќе со воочуваат разликите, а како растат се "пеглаат". Мојава покажува со прст и р'же кога нешто сака ама па гласна е откако е родена. Да не ти е мисла, закажи на уште едно мислење. Играјте дома со топки, слагалици, редете чашки, кутии, шишиња.. јас тв не и пуштам, освен кога јаде. И тогаш гледам што помалку. Телефон па ич не давам.