Сум фатила некоја инфекција на очите. Бев на лекар. Ми дадоа тобрадекс плус хлорамфеминикол. И на двете вика не во бременост и доење. Касно е да го барам лекарот, ама некој користел дур доел? @Annath совет?
Не сум користела, ама мислам нема да има штета, само корист. Секако локално ќе ги употребуваш, мислам дека така не се лачат во млекото.
Мајки од што им давате сокчиња на децата, кои овошја најчесто ги практикувате, сакам да го прилагодам детето на природни сокови да не посегнува по вештачкиве сокови, како ги припремате
Од се што е сезонско можеш. Јас сакам да пие смути за ужинка ама не ми оди. Лимон, портокал, сега ќе почнат праски, кајсии, јаболки секогаш има, киви , цвекло, морков. Било какви комбинации. Јаготки излегуваат, цреши, вишни...
Dali nekoj ima slicno iskustvo .. Vaka moeto dete e 18 meseci dobro si napreduva si pokazuva so prst so saka .. koga jas mu pokazuvam so prst vednas me prati so pogled .. so zboruvajneto ne sme mnogu opusteni ama kazuma Mama .. Baba .. Mam mam za jadejne .. Ajde .. imitira pileto i lavot .. igrame brkanica saka da se krijame da ne bara posle toj se krija go batame pa se smej ko ke bidi najden .. e sega ponekogas ima navika da legni ma zemja da si igra so kolicina .. sega ne mnogu vreme da lezi .. ama mene mnogu me nervira zosto taka ? Pernici isto zema od krevet i si legnuva .. znaci izgoren e da si legni na zemja da si poigra .. mozi mu e period ili da se zagrizam da baram mislejne od pediatar ?
Озбилна си мајка со прашањево? И со грижата дека дете лежи на земја и игра со колички? А, како сакаш да си игра? Да стои само или да седи? Па цел ден е мојов на земја колички вози Деца се и башка машки се. Ако не со колички на земја да возат и играат со што тогаш? Никако да сфатам што има тоа да те нервира или загрижува. Остај дете да биде дете и да си игра како сака и колку сака.
Iskreno povejke me nerviraat komentarite vo semejstvovo .. oti jattvata ima 2 devojcina sega pogolemi se tie ama koga bile kolku moevo nikogas ne si igrale taka Ne znam mozi faza mu e .. toj si legnuvam ke gi povozi taka minuta .. dve i posle ke stani ke pojdi da zemi ness pa pak ke si legni ne znam .. se nadevam letovo ke imame igri vo dvorot .. prosetki na park ...
А ти што слушаш коментари од страна?Никогаш не го споредувај детето со други,секое дете си е различно,така му е убаво си игра.
Мајка, мојата е скоро 18 месеци и знае да си легне на земја и вика нани нани Ќешки да се успие сама А тоа како играле други деца ич да не се замараш. Исти интереси ли имаме сите? Па и ние возрасните се разликуваме пи желби, капацитет, афинитети. Некој пее, некој црта, некој трча... Супер ти е детенцето. Многу се споредуваат родителите и само без везе грижи на глава си ставате.
Нема ништо загрижувачко во тоа што игра на земја. Мене ми падна во очи тоа што велиш го чекате летото за да играте во парк. Детето треба секој ден да поминува време надвор во прошетки и во игра, 1 саат барем минимум.
Мајка ти ставала ли си го на земјата како мал? Знаеш ли дека се препорачува децата да бидат на земја што повеќе? Имај среќа што детето само си игра.
Da da go stavav na zemja kako malo za da si se vrti .. si lazese .. mu postilav kebe i igracki .. si se verese si fajkase od igrackite .. mislite da ne mu e navika ?
Nie sekoj den izlezeni sme po 2h barem ili vo igroteka ili ke se prosetame ama za na park i da igra nadvor vremenskive uslovi ne dozvoluvaat uste
Не дека му е навика, туку на земјата е најубаво, широко, не се плаше дека ќе падне. Остави си го детето на земја нека си игра колку сака. А тоа дали другите деца си играле или не, нека не те занима
Зашто временските услови не дозволуваат? Во Македонија си или во некоја друга држава? Последниве барем 2мес е времево идеално за надвор. Лето кога ќе пукнат 40+ степени после 11ч до 19ч никакви услови за надвор нема да има по горештините. Дете носам најмалце 2 пати неделно во Парк и некад до ЗОО. Идеално и полно разиграни дечиња, а дете истрчано и среќно ми е. Надвор е секој ден, еве сега сме надвор и до 13ч сигурно ќе сме. Само кога врне нормално неможе да сме надвор. Мада искрено деновиве кога росеше сакаше надвор и соодветно облечен со ќебаница за дожд и чизмички за дожд беше надвор. По среќно дете ид дете да шлапка во вирчиња нема Игротека моментално во екот на епидемија не е баш добар избор. Моево е 2г и 2мес и точно 2 пати само бил во игротека. Многу подобро е надвор на воздух да се изнаигра дете отколку во затворен простор.
vo Makedonija ziveeme vo pomal grad i posledniov mesec soncevi denovi na prst od edna raka se borea .. nastinati bevme okolu Veligden .. inaku nadvor e vesel trca .. istrazuva saka so topka da si igra .. ke izlgevuvame pocesto
Не ти требаат сончеви денови. Соодветно облечено па и зима надвор шетавме секој ден Ако сега не. е за во парк летоска па ич на вруќината. @kukla21 и мојот така почна на под и после сам си заспиваше така да има надеж
Ne ti treba soncevo vreme. Jas I na oblacno ja setam. Mene pa bas na oblacno mi e podobro i za deteto, otkolku da pece sonce.