Ние денес војна водиме со сируп пиење и нос чистење. Има мн секрет и тешко го вадиме бидејки не дава ни да ја чепнам.Спреј спиејки и ставам во нос и функционира.Но што е со инхалирање? :/ Вие како се снаогате?
Sto im stavate za sekret na decinjata? Minatata nedela sin mi nastina so kivanje i rastecen nos, odma inhalacija pocnav da mu pravam so fizioloski i ampula aerolin i za 2 dena se podobri, vekje 3 i 4 den bese skoro kako nov. I od vcera jovo na novo, pak kivanje, rastecen nos, a denes i kasla od sekretot sto mu se sleva na grlceto. Mu stavam fizioloski so spric i pak inhalacija, za kaslanjeto eden sirup na prirodna baza kupiv vcera mu davam i plus ovoj lekot so kromid mu go napraviv ama edvaj go pie ne mu e ubav. Kako da mu go vadam sekretot, smrka poln e, a ne dava da se izsmrka bega kako od ogin, za aspiratorot pa ic da ne zboram.....
Јас ставам капки или спреј од диво оригано.Друго ништо.Ете ја спие и хрчи многу. Едвај се инхалираме по малце
A toj sprej od divo origano za sto sluzi? I mojot sega zaspa i hrci isto i kasla.....Sekretot kako go vadite? Pred da zaspie se isekna ama pak se napolni sega....
Го намалува отокот на слузницата во носот го олеснува дишењето и делува антибактериски Секрет само со пумпа ако баш мн го има
Nokeska primetivme deka maloto e mnogu ladno denovite pred toa se borevme so tt a ete nokeska nemozevme da go stoplime celan nok i sabajleto imase 34.9 toa e veke znaknza hipotermija. Kakvo e vaseto iskustvo so namalenata tt znam deka samite lekarstva doveduvaat do toa. So tri kebinja go pokrivme i sabajle pak isto. Mm ke go nosi sega na doktor ali mene me interesiraat mislenja i soveti sto vo vakvi situacii i kolku moze da bide opasno
Затоплување само, нема играчка со хипотермија. Колку беше висока тт, и што се му даваше за да ја снижиш? Давај топли течности, супи, чаеви, загревај просториите кај што седи, завиткај го во ќебе. Не оставај го да спие. Ќе се среди, не се секирај. Обично ова се случува од аналгинот во инфузијата што ја даваат на дежурен ако детето никако не симнува тт, некогаш и од бруфенот (блокмакс).
еве е ден добар разговор кој има време да го гледа.мене не ми е догледано дао крај амасакав да го споделам со вас.
problemot e toa sto on nema tt pd petokot a vo petokot sam si ja simna bez sirupi i nikakvi za simnuvanja sredstva samo piese amoksiklav. I tek vcera vecerta go primetivme deka e laden ok ne pretpostavuvav deka ke ima niska tt i moze ladnite racinja ne gi zemav vo predvid a ni dolgoto spienje deka sme spankovci. Mokraca ni dadoa da ispitame i ok mu bila ali mat ne prati na klinika eve ideme nataka za da dobieme vtoro mislenje. Ke pobudalam pametot mi odi sekade i na raganjeto so vakum i da ne ima posledici deka imase hematomcinja vo glavata. Of ke zbesnam
Мислам дека тоа нема врска @karak, некој од лековите му предизвикал хипотермија. Ако си му дала блокмакс последно, од тоа ќе да е. Иначе јас со Амоксиклавот кај деца имам прилично лошо искуство со синко, па не би ме чудело да му е од него (многу мала веројатноста, ама се е можно). Со помин да е, побрзо да се опорави!
Ја инхалирам веќе 5-6 дена. Плачеше мн првиот ден. Мм ја држеше јас инхалирав. Морав, лом беше. Потоа полека се навикна. Сега кога ќе го види инхалаторот вика бббуууу . Туку во аптека ги има тие капки од диво оригано? Да и земам уште и тече носето понекогаш. Може од заби, не сум сигурна...
Ајде и ние да ви се придружиме во темава.Натинати сме и ние и тоа многу немате тт, ама затоа носот ни тече и кашламе има секрет во градите грчиме и тоа како.Јас и ставам синомарин спреј и јас ја држам а мм влече со аспиратор.Со помин на сите дечиња и со лесно да ни помине настинкава.
Ajde da kazam prekinavme so site mozni vitamini lekrastva i bilo sto na nekoj den. Posle samo kinderimunoto ke go pieme. Pricina za niskata tr ne dobiv nekoja kojznae kakva. Zasto e niska nikoj nema da ti objasni krvta i urinata se ok. Se uredni naodi. Na klinika osven sto mu napravija pregled i ne bombardiraa so prasanja ne dobivme nisto konkretno. Sepak onoj majcin instikt mi kazuva deka moze e od lekarstvata a mat. Iskluciva takva moznost, na klinika ni rekoa da go prekineme nema potreba da pie. Ona sto jas na svoja raka ke go naprabam e toa koga ubavo ke ozdrabi edna ubava krvna slika i cel eden detalen pregled. Vo princip mat. Vika retko koj roditeli primetuvaat niska tt poradi toa sto deteto e ladno site se grizime da ja namalime.nokeska mnogu sebpotese 4 pati go soblakavme a tt 35,2
@karak еден совет од паталец, ако можеш однеси го детето во Систина, јас така неколку месеци се маткав по болници, го мачев детето, фати пневмонија. Еден куп крвни слики, сеуште има трауми и се плаши од болница и доктори. А се мислев директно во Систина и да го средат. Сега е добар, после примањето на линдацин и урбазон, не кашла, ама штом го видам со затнат нос одма инхалирам. Но она што неможам да си простам е што го мачев по државните, а пари дадов стопати повеќе.
Samo da kazam gi napravivme site ispituvanja na krv od seker tiroidna zelezo serumsko i t.n. ok e se e. Pravevem vo avicena poradi toa sto ete stalno tamu zimame krv i se osekankako doma nalet i pari i se. Ona sto sega mi e problem negovoto namaleno jadenje usta da ne se otvara i so saat se molime za jadenje cel den trcam po nego a jas samo si placam. Neznam sto e pametno da go ostavam sam da pobara ili... Eve od 9 sme stanati 11 e a jas em nervozna em 3 jadenja napraviv em dete nejade. Dzabe i mama ke ti se luti i se. Rezultat slabi zivci jas placam toj se smee i ke pobudalam. Sovet stonpravite koga decata ne vi jadat.
Majki sto pravite sega po vremevo,a doprva doagja stud?Igraj,pej,zbori,smej go,puzi,stani,sedni,padni,na momenti glupiraj se i vreme ne pominuva...od soba u dnevna pa kujna,kupatilo pa i terasa,so tocak niz vlez...auu na momenti popustam so nervi.Da proodi bar mislam polesno ke bide mada vikaat togas beter.Uff,go mrazam vremevo,edvaj cekam prolet P.S.a doma sto e bomba i eden ton nezavrseni obvrski i drugi cuda
Ista pesna i kaj nas. Obicno koga ne sum na rab.odam kaj komsivka, prijatelka, bratucetka na kafe i ja zemam malata so mene da smeni malce, Ili gi vikam kaj mene na kafe pa razbijam monotonija. Znam i da izlezam niz trgovskite centri potoplo e vnatre i sat- dva da se isturkaat
Ако не врне тогаш ќе излегувате пак на прошетка, добро облечени и немате гајле. Јас пишав и на минус 20 го вадам надвор и маки немаше цело зимо. Плус подобар е воздухот на постудено, а и децата мора да се учат и на пониски температури. Јас не можам да ги сфатам родителите кои откако ќе залади од дома не ги вадат децата. Па зарем цел живот ќе седат во зимо дома, како ќе се навикнат на пониски температури. @karak за нејадење само трпение и челични нерви, син ми до скоро беше нејадач, а сега неможам да го сопрам, само јаде. Почна од градинката, после пак правеше проблеми, периодот пред пневмонијата, а потоа откако помина тоа јаде ко ненаситен. Можно е да има шлјамови или грлото го боли. Ама јас мислам дека се шлјамови, тогаш одбиваат да јадат. Мојот затоа нејадеше тој период и откако се исчисти почна со јадењето. Инхалирај го ако имаш инхалатор, јас така правам.