Што е ова што и се случува на кожата? Многу е суво,рапаво и црвено! Освен на раце и лице има и на едната нога. Бањам со Еуцерин маслена купка ама не проаѓа. Пред десетина дена бараше да и напраам пења во кадичката и јас земав од една Maliziа купка сипав малку.Се си мислам оттогаш и е вака Да носам на кожен?
@Chanell* јас би ја однесла на кожен, дека на повеќе места е црвена. @happygirl месо свинско му имам даено домашно и купечко, но не мн количински, има и стек јадено исто не мн количински бидејќи моево не е мерак на месо. Јас сакав да прашам туна од конзерва дали давате? И ако ДА од која фирма?
@Chanell* мене на алергиско ми личи ова, носи ја на кожен. Можеш сега да мачкаш мустела стелатопиа ако имаш дома мислам ќе помогне. Мене за црвенило антикорт на фризидерм мн ми помага ама ова некако раширено многу. @lackygirl и ја не сум дала туна и не планирам скоро.
@mimiiiii Од вчера вака раширено,претходно малку над лактите и беше само. Имате препорака за кожен доктор? Само не Старова,термини после април има дури.
Оди му од сабајле пред отворање, нема да те врати. Јас така направив со малово кога имаше мака. Мислам од 9 дека работи, ние од 8:30 таму го чекавме, одма го виде, даде терапија. Иначе два месеци ќе требаше да чекаме за регуларен термин.
Јас ја носев еднаш во дерма плус во Аеродром ич не ми текнува докторот како се викаше за 2 дена закажавме, вака ок беше. А на матичната да пратиш слика? Да не треба лоратадин да пие.
Млеко давам различно,обично кое на поени во рамстор тоа. Пилешко давам на цекин,и мисиркино исто така,свинско не сум дала. Иначе телешко ретко му давам,од 8 месеци сие на јунешко мевце. Од риба само лосос јаде,пастрмката ич не ја сака.
Ќе ја носам утре да ја види матичната. Сабајлево немаше ништо, се повлекло целосно. Синоќа ко изиритирано да беше од нешто. Сега само суво и стои,сеуште рапаво. Ќе видам утре кај педијатар, па на кожен.
Лејдис ај нид хелп Пред 2 дена, малата ја извади последната 4 ка. Вчера вечерта како јадеше наеднаш почна да вришти и да ме удара, да го фрла јадењето. Пола час со мм незнаевме да ја смириме значи потече цела црвена. Денес пак ја ставив да руча и истото ми се случи се маваше, почна да ми ја фрла храната и да се мава по глава, земав Хипис да и дадам, повлечи 2 пати пак исто. Како викна видов дека лево 3ката горе побелена скроз, ја намачкав Дентинокс и се успа. Којзнае дали беше затоа. Нели е рано? Ако ги ваде вака ќе завршам на психијатар, се исклучувам од што незнам да и помогнам.
Можно е да е од забите,а може и не.Провери со четкичката за заби дали ќе ти даде да ја допреш за да го локализираш местото од каде иде болката.Провери ги и увцињата за секој случај.Мачкај дентинокс ако помага.Најбитно да се осигураш дека е од забите.
Пред тоа без проблем и ги четкав забите сега не дава, па се лажиме сама некако да ги фаќа. Прегеска пак ја видов 3ката скроз бела ама мислев покасно дека излеваат. Некако на 13м рано е.
Ако се излезени четворките,тројките се на ред.Инаку да рано е,ама со забите нема правило.Јас со прст ја пипкам да видам дали ја боли.Инаку не дава никако да ја видам.
Јас пилешко и мисиркино давам исклучиво домашно или од тегличка на холе или хипп кашите. Свинско вчера прв пат проба домашно во ќофте мешано со пола телешко, печени во аир фраер за да им излезе мрсното. Од риба имам дадено само ослиќ и лосос на пареа, ама не ми ги бендиса, па давам 1 неделно на хипп каша со лосос. Планирам наредно во аир фраер да видам дали ќе ми бендиса риба.
Нас ни кажа во зима по 2 капки Вигантол а кога ќе стопли (вика кога ќе почнете со кратки ракави) ќе прекинете со давање.
Некој да ме утеши од вас поголемите до кога трае оваа фаза на беснило додека се пресоблекуваме? Значи од мала несака кога и менувам пелена ама беше издржливо. Сега плаче, бега, се витка како гума, со рацете шлака во мацаната пелена, едвај ја пресоблекувам. Ми се темни кога е време за соблекување .