@fana , @BabyT, аууу, да знам што ме чека значи . Моментално тоа ми е најголем проблем, а на друг не бендисувам, или неможат да и го закопчаат бодито или мислам не е дочистена. И кога има кој да ме замени јас недавам. Абе сами си го бараме некогаш
И јас со Јутуб мењам пелена. Некогаш не пали, па се бркаме голи. Од страна изгледа смешно сигурно. Така се тешам.
Јас сеуште држам контрола. И ги фаќам нозете и додека не сменам пелена нема мрдање. Виде не виде омекна. Исто како и заби миење две недели правеше проблем и со држење раце и глава минеше миењето сега сама отвара уста. Мислам дека пробуваат до каде може да одат. За такви работи не попуштам или по мое или никако. Туку повторно се вцрвени доле пеленска регија на едната усна. Ја мачкам со кремата која помагаше ама еве веќе пет дена е жар. И секогаш е поврзано со заб. Кога искача заб се прави доле лом. Логика зошто не сме нашле до сега некој да ме просветли? Јаде три дена мислам дека цел фрижидер и го бутнав во уста
Како додржуваш бе жено? Прета со цела сила, боли, ќе ми скрши рака. Нема баш осет и разбир. Инаку, од намален имунитет ви е вцрвенувањето доле. Кога растат заби паѓа нели имунитетот.
Дали го дочекавме моментот Емили да јаде? Дали стварно? пу пу да не ја преречам, се надевам дојде нејзиното време
Cheers за Емили. Инаку и паѓа имунитет и затоа и се прави пеленскиот осип. Се е тоа поврзано. Мојава и кака како луда кога вади заби, па аналогно на тоа има и осип тогаш.
Штипе мојава али си молчам и си менувам пелена. Штом тргне ја враќам назад плаче вреска јас си продолжувам. Чим мава со нозе и ги фаќам со раката и ги држам цврсто додека не залепам пелена и намачкам крема. Често пати ме удира со нога во вилица, јас молчам и ја мачкам. Сепак сум посилна и уште мин 20 години ќе можам да ја “свиткам” Пу пу. Затоа ме нема три дена да се пожалам си ќутам. Додека трае користам да дадам се што може.
Majki na deca od 14m kako se so spienje noke i dali ima na ovaa vozrast nekoj skok? Uzasen e noke mojov decko veke nekoe vreme, se aj od zabite ama izvadi tri trojki, do sto e stvarno neznam.Place se vrti, se prevrtuva, cica, voda pie, pa ke zaspie pa posle kratko vreme pak se od pocetok
@mimiiiii и јаа и пуштам цртани ама ни тоа не поминува, па и давам крем да држи, па една, друга, трета играчка... таа ми ги фрла сите и почнува забавата . Кај мене не е проблем само пеленета, не сака воопшто пресоблекување. И боди да и сменам, плаче, се витка. Па јакнта кога и ја облекувам, ауу, мислиш ја колиш. Едвај чекам да заврши зимово . Браво за Емили , @FreeMind , може конечно ќе и се отвори апетитот па спремна ќе отиде во градинка
Ние од коа почнавме стоечки да менуваме пелена нема проблем Ја пуштам Биби, тој ќе застане и ја гледа. Јас така додека стое менувам набрзина дека и ова стоењето во место не трае долго
@paleska3 јас вака ја облекувам за надвор. Она стои потпрена за ограда јас облакам пантолони и палто и нема никаков проблем. Пелена не можам вака да сменам мора да лежи. Иначе и мене ми се смачи со јакната два пати на ден облечи соблечи. Ситно бројам уште некој ден. Дома колку и е досадно по сто пати ми пререди шкафови и кујна и сега чека само цртани. Или ми се беси на правосмукалката да ја возам. Како наголемува така досадата ја искажува поексплицитно. Како ги анимирате по цели денови со години капа ви симнувам.
@FreeMind те чекаме во Што денес ручавте Јас пелена облекувам стоечки, како и се друго, па се витка како кифла, бега, плаче. Последен пат кога и дадов крем за занимација заврши цел на нејзината коса Палто дава да и облечиш, патики исто дава, оти ќе оди на папа До сега 3 пати ми се има измочано на ламинатот и на теписончето од што е умна
Моето прашање е за цуцла лажливка. Носат уште или ги одвикнавте и како? На дечково се земи му само цуцлата не. Му ја кријам помалку,ама случајно ако ја најде не ја испушта од рака. @FreeMind Имаш ли дадено од овие и дали се воопшто за деца? Ма да ми се чино @danichap им ставаше на децата во кутиите за во градинка. Маж ми му купил и му даде он си го изеде скоро цело. Сега и баба му почнала да му купува па и они му даваат,само внимавам да не е пречесто.