Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ми личи на некој вирус. Од градинка што го закачи тој спиеше три пати на ден омалаксана и дијареа.
    Види како ќе биде денес ако е добра не ја носи по лекари.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @LoveHope, @babydust, @happygirl лесни чекорчиња на малите :party:

И кај мене малата се пушта од еден до друг но не станува сама, и некако повеќе сака да си се движи по маса или тросед. Не е сигурна уште да се пушти за повеќе. Но стое сама, обично ќе си земе некоја играчка во раце и си стое некое време преметкајќи ја.

Најнова играчка и е далинското, научи како се пушта глас, па одма се пушта на најгласно и гледа во телевизорот задоволна :D.

Роденденот го откажавме, многу ми е криво сето ова што се случува, но така е најдобро за сите. Нека помине вирусов има време кога да славиме.

Друго што приметив, од кога ја одбив, нагло ми престана апетитот за благо. Сега не ми се верува дека можев да изедам цело чоколадо во еден здив и уште да сум гладна :D.

Малата сеуште има две дремки од по час или час и половина. Сега вака како што е, има одличен распоред.

На babydust, lackygirl, thinkerbell и 5 други им се допаѓа ова.
  3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    24.063
    Фала на сите :*

Синко 4ти ден како почна да се пушта, сега веќе оди низ цел стан. Од место сам станува од седечка позиција без помош, дури чудно ми е како така брзо усоврши движење.

На hello-kitty.90, babydust, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Исто и јас се чудев. Значи откако прооде за 3 дена трчаше и сама си стануваше кога ќе паднеше.
    Тоа е така затоа што тие цело време си вежбаат и се пуштаат кога ќе се почуствуваат спремни. Џабе ние си се тувкаме и прашуваме што чека. Чека да е спремно целосно.

На babydust, paleska3, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Многу ми е криво дека мора да ги одложите родендените на малите и баш вас ве погоди овој период, а со толкав кеиф се подготвувавте.

Мене да ми се десеше ќе се шлогирав од нервоза ќе касав по улици, ќе шлакав кинези со тава по глава да се истурам на некого:D
    Како драга океј си? Трас тавата да да не ми е ништо.

На babydust, paleska3, lackygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    @FreeMind денеска пак 2 дремки и веќе е поспана.
    Нема ниту зачестена столица, само расположението и се мења на 2сек,плаче хистерично, па се смее, и така во круг. Не била вака напорна одамна.

На Milaаа991, happygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Само на заби ми оди умот.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Исто мислам. 2 недели скроз е избелена 1 тројка,уште не е испадната, каде се уште 3.Па 5ки :drunk:
    Како одеше таа табелата?"Get me some wine" , веќе не помага :smirk:

На lackygirl, Milaаа991, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    14.586
    Мене двојчево ме умре. Цел ден прави драми детево, сигурна сум дека и е од забот. Црвено, потечено, го осеќам работ на допир, ама не е пробиен. Првите три заби наеднаш во исто време ги извади без проблем, затоа сега надоместува. На три шишиња млеко е и по 3 залака од секоја глупост што ја виде денес, толку е јадена цел ден. Дури и едвај чекаше да си легне мислам, од што се не и чинеше. Легна, ми сврте грб, и си заспа. Обично ме држи за рака 5 мин дури заспие. Ај барем поголемиот дел од денот со мене е, па ја следам, ваква со баба и да беше цел ден ќе и ја извадеше душата.

На lackygirl, BabyT* и FreeMind им се допаѓа ова.
  10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    12.982
    Кога ви намалија на една дремка? Втор ден спие само еднаш 2.5-3 часа и гледам ок е. И мене ми е супер, вака две по час ипол едвај, па во последно време само се бунеше, се нешто не и чинеше. Инаку четворките и се готови да излезат, вака нервозна никогаш не била. Таман почна да јаде убаво, сега пак зафрканции и молења.
    Во петокот официјално откажано се, и капари ќе ни вратат, се. Ми се плаче искрено. Многу, многу се радував. Ако се смири за скоро ситуацијава (а нема да се смири) ќе славиме. Ако не, нема поента после неколку месеци. Догодина, ама не е тоа тоа.
    За неколку дена една година точно. Прелета буквално. Ова време бев во болница, со плачки, со нервози. Секоја вечер кога ја виткам во бањарка ми поминува флешбек на пораѓајот. Не знам зошто така, ама многу неубаво ми е. Како и да е, радост ми е детево. Среќа е. И пред неа бев среќна, ама сега е поинаку.

На Feodora, FreeMind, happygirl и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    14.586
    Официјално смени некој ден пред да тргне во градинка, на 13ипол месеца. Претходно уште пред годината знаеше чат пат да спие еднаш место два пати, ама ретко беше. Колку што знам, може и до година ипол да спие по 2 пати, зависи од детето.

На Milaаа991 и thinkerbell им се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Исто и кај мене на 13.5м. Сега има некоја криза и пак по 2 , ама се надевам дека ќе се врати на 1.
    Многу ми е криво за роденденот, ти праќам :hug:.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Моево сега намали на 1 дремка, официјално на 15 месеци :)
    Пред 2 недели мислев дека пробија тројките, ама не пробиле, непцето е црвено и испакнато, станува ноќе на 2 сати, некогаш плачи, некогаш не, со јадење почна да се средува малку, оти од тој вирусот со температура ништо не јадеше, освен вода уште ништо друго не пие, штом сети друга течност в уста (чај, млеко, јогурт, сок) плука, уста не отвара.
    Се знае, се разбира, не кара ако згрешиме нешто, сам се кара ако направи бења :D мн е смешен, многу е мил, ме бакнува само мене и тоа во уста :rofl: ме гушка, некогаш ми трга блуза бара цицка :rofl: и ко ќе е со мене или со мм многу се распрдува, се разгалува, ако е со друг е мирен, си седи си игра, а влегуваме ние в соба друго дете :wasntme:

На hello-kitty.90, thinkerbell, FreeMind и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И ние го откажавме роденденот. Нашиот е на 28ми. Ќе си го прославиме дома сами со мини торта. Само да сме живи и здрави родендени ќе има уште многу за славење! :hug:
    А и гледајте позитивно, ќе заштедиме некој денар, 600-700 евра во најмала рака! :wasntme:

На kukla21, emkaemka, paleska3 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Не да ми е криво, ми се плаче на глас.
    Откажавме летови се, нека се смири ситуацијата,али мислам допрва дека ќе ескалира.
    А со душа чекав да си одам, броев недели и денови.
    На куп да сме само,ќе си дувнеме свеќичка скромно.

На paleska3, lackygirl, thinkerbell и 4 други им се допаѓа ова.
  16. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Знам дека не е крај на светот ако не чекаме роденден, но само вие тука може да разберете со колку љубов се спрема првиот роденден, дека го планираме со месеци и сега наеднаш промена на план :devil:. Да сме живи и здрави сите тоа е најбитно, ама сепак душата ми плаче. Така малку емотивен ми е периодов, и јас како @thinkerbell се потсетувам на последните денови од бременоста и си велам кога ли летна една година.

На hello-kitty.90, FreeMind, thinkerbell и 4 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Од каде ти е бојата?
    Кој маркет, знам да не си од СК.
    Сем на Оеткер у тубички јас друга не сум сретнала :?:

Лесни чекорчиња, забавата тек следи :rock:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    14.586
    Пазете со виното периодов, да не се собереме во труднички муабети сите за некој месец :D
    FB_IMG_1584363620212.jpg

На paleska3, happygirl, PeachGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    На нозе нокти не можам да и пресечам. Кога спие ја будам штом ја фатам за нога премногу е осетлива доле. Кога е будна треба двајца да ја држиме како џеки чен и може да ја повредам при сечење. Некој друга идеја?

Патем денес од една страна на ограда до друга се пушта. Тоа е преку десет чекори. Искрено проодувањето не можам да го гледам не знам дали е кај сите вака али ете не можам да го гледам тоа. Се нешто замислувам дека се траска од плочки и трчам ја држам за рака или позади грб, а знам дека ја паничам или ја следам на коленици како будала.
    Чат пат и седам во друга соба и чекам да се навежба па да испаднам.

На hello-kitty.90, paleska3, BabyT* и 4 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Кога ќе најдеш чаре за ноктите на нозе, кажуј го.
    На среќа некогаш ми седи мирна.

Ќе се опуштиш и за одењето, за некој ден ќе се навикнеш.

На happygirl и FreeMind им се допаѓа ова.