majki od deneska nie ke ve druzime tuka,porasnavme veke sme go grupata na decinja. tuku i jas da si kazam,vcera trebase da odime na vakcina da ja primi mmr ama jas ja odloziv,mazot mi prvo se inaetese ama kako ama sto a sveki vika ostaj ja ona si e majka neka si odluci,nie majkite znaeme podobro od vas tatkovcite i barem do prolet ne mislam da go nosam sin mi,a za poveke ke vidime,strav me faka od se sto citam po internet i ne ni sakam da ja primi barem dokaj 3 godini ne. ama pak ke recam kako e gospod nikoj ne e,samo neka gi cuva site decinja pa i nas roditelite.
Се буди околу 10:00 појадок - 11:00 ужина - 13:00 заспивање од 13:00 до 15:00 со млеко околу 150мл. ручек - 15:30 ужина - 17:00 (овде со баба и се дружат па мислам дека го запазуваат времето предвидено за ужина) вечера - 21:00 вечера заспивање - 23:00 со млеко 250мл. Ова е нашиот ,,дневен ред,, иако има отстапки речиси секојдневно. Но отприлика тука некаде сме и се трудам да го запазувам редот на оброци и заспивање. Морам да напоменам дека ужинките ни се доста помали во однос на другите оброци. На овие високи температури кои дури не личат за ноември месец не облекувам хулахопки, бидејќи топло е и надвор и дома па малечката ја облекувам во тренерки, боди со краток ракав и повисоки до коленца чорапчиња. Инаку кога е посвежо обавезно носи памучни хулахопки и боди на долги а одозгора тренерки.
Јас купив ѕиврички, ич не ги сакам тие хулахопките. Лани поминавме со термо панталони и скафандер, а годинава планирам да му облекувам ѕиври или тенки пижами под панталоните. Инаку денес животот ми се скрати за 5 години, син ми има ларингитис веќе три дена. Пиеше Мукоплант ноќен и Лоратадин ама без ефект. Бевме на контрола, матичната не прати со приоритетен упат во Козле, едвај ги најдов каде се позади Алумина, од таму џабе упат приоритетен, не препратија во Букурешт. Па си отидов во Систина, за 10 мин завршивме работа, ни градов да го вртам сама со дете во раце и со такси, ни ништо. Го инхалираа со Пулмикорт, му ставија Урбазон и си дојдовме. Докторот ни даде број да му се јавиме вечер да го информираме како е детето. Чисто информативно може некому ќе му се најде, прегледот го платив 1900, инхалацијата 600 и инекцијата 300ден. Синко заспа, а јас уште не можам да се смирам. Само Господ да им даде здравје на дечињава наши, нема потешко од болно дете.
Koi se sumptomite za laringit? Za nosenje hulahopki prasuvam bidejki sum vo nedoumica dali ako bide samo na pantaloni ili trenerki da ne mu bide ladno,posto na sonce toplo pod senka ladno
Благо покачена температура, син ми имаше само еден ден 37,5-38, отежнато дишење, рапав глас како ржење на куче, гушење, се слуша како дише, губење на апетит. Тоа беше кај нас, нема ништо на плуќа ама едвај дишеше, сега после инекцијата е подобро.
И ние денес завршивме во Систина со големата-бронхитис.Добивме вентолин,цитерал,оперил и зинат. Исто 1900 плативме.Едино што системот им падна и не ги зедов лабароториските анализи. Во мегувреме и малата крена Т.Значи аман веке... Немам две недели спиено од настински и вируси
Jas go oblakam pusti strav vo gradinka go prakam po pantaloncinja ili farmerki trenerki odozdola hulahopcinka i corapcinja pred se izvadivme peleni na gakicki sme pa neka mu e toplo. Za gore gledam vo gradinka mi go soblakaat pa mi go vadat samo po maicka i tenka bluzicka a go prakam so maicka maicka so kratki rakavi i dzemper se znae i jakna
Jas veke 3 nedeli i oblakam hulahopki na malata. Gi nosi preku den, i za doma i za nadvor. Nad niv samo trenjerki ili helanki. Za spienje samo po pizami bez hulahopki. Da cuknam vo drvo dosega dobro se drzi, nemame niedna nastinka, temp. ili slicno.
Бидејќи и јас цела зима носам хулахопки (дење-ноќе) истото го применувам и со малата. Скоро два месеца носи хулахопки, без разлика што овие две-три недели е потопло времето.
Имавме бурна нок.Т до 40 степени и во два ноќе чепче ставив и за 20 мин се испоти и симна.Денес правевме крвна анализа па чекам резултати.Нема никакви симптоми освен вода од носето и вчера за прв пат откако е родена Т
Со помин нека е мајки, Знам како е тоа чуство, ние пред две недели поминавмо од тоа со ангина на грлоти со амоксиклав и после од тој лек со сто други последици Ќе помине све само брза реакција треба кај малите деца мене така ме советува педијатар особено кај висока Т. Поздрав
Матичната денес неможе грлото воопшто да и го виде Толку мала а отпор даваше ненормално.Со пипкање не насети крајници а и не кашла.Се надевам не е толку сериозно ко ангина. Туку вие како поминувате на прегледи?Кај мене и двете во вис ја креваат болницата.Вчера мислам цела Систина дозна дека не боцнаа
Ти ρеплициρам зашто бебушите се на иста возρаст. Пρед недела дена исто,вода од носето и од нигде ниκаде цел ден и ноќ тт(до 39)најмногу κачи. Дρугиот ден κаκл ништо да не било. Јас алудиρам на 4κи и 3κи(за κои можеби е ρано) помодρени му се местата κаде тρеба да излезат тие заби.
Верувај ми уште полошо има од вас. Последен пат кога докторот сакаше грлото да го прегледува го удри со ногата во лице Многу се срамев не знаев како да го гледам после во лице човекотНие треба двајца да го држиме едниот рацете другиот доле па да може да го слуша, еве веќе 6 месеци не е мерен не знам колку тежи никако не седи мирен во вагата нниту секунда.А кога излегуваме од кај докторот јас жива вода сум и не знам колку ми се качува и притисокот целата се тресам секогаш е таков мојот син, а сеуште Хвала Богу нема земено инекција или инфузија па да знам што може да направи.
Мајче и она денес е ок.Ни т ни ништо.Скока игра.Само е преплашена од вчерашните облоги,сирупи и слично. Баш и јас реков заби се но матичната вика заби не даваат толку висока Т.А ги става прстињата во уста и плаче.Сигурно ја боли
Не се заби мајка, заби до 38.5. Ама кога вадат заби им паѓа имунитетот и лесно закачуваат вируси. Да помине што побрзо!
Капак на се големата прва фати вирус.Три дена со Т. Сигурно и малото од нејзе префати. Осекјам 'забавна ' зима ме чека со двете
Почна сезонот на почести прошетки до болница и зачестени средби со господата во бели мантили. Тоа е! А толку ги чуваме, се грижиме и целосно им се посветуваме, и ете не пак болни, со вируси , со ТТ, со затнати носеви и црвено грло. Аман веќе! Туку ајде нека минува брзо, и кај вас и кај сите болни дечки!