Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Јас и давав скоро цел месец после пиење на антибиотик, по препорака на педијатар.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    20200425_141157.jpg каснам со колачиња,ама морам да ве почастам :l::sun:

На Starlič, S.J.Parker, paleska3 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    14.634
    Дајте некое чаре за повраќање во кола.
    Од кога е родена секој ден ја возев во седиште, сами идеме секаде без проблем. Лани на одмор ми поврати после 3-4 саата возење, во текот на зимава неколку пати на подолги релации, ама сега со карантинов не беше во кола ич неколку недели и еве 3 пати по ред повраќа за помалку од 10 мин. Првиот пат викам ај јадена беше, вториот пат 1 саат после јадење, сега третиов пат 2 саата после шише млеко, уште не беше ни доручкувана. И на пола пат ја извадив од седиште мислејќи да не е до седиштето (иако одамна го користиме), ама не, пак си поврати. Не знам како да и помогнам, ако вака тера во кола не можам да ја ставам, особено не сама ако треба да одам некаде со неа. :(

4. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Видов ги имате сивките патичиња најк,многу се кјут, задоволна си?Јас ги меркав да ги порачам ама незнам дали се меки,удобни.
    Малиот додуша не е уште прооден ,по дома е нон стоп бос,ама сакам да му земам некои нема ставено на нога ништо, за роденденот му ги облеков едни и плачеше да му ги соблечам.
    Со ова коронава човек да не може на раат да отиде да виде ,да одбере а вака онлајн колку ќе видам.И со бројчиња на непробано,смешки.

5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Има лижавчиња за деца за таа намена, види прашај во аптека дали се наменети за толку мала возраст.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Да! Ептен сум задоволна од тие. Со тие патики прооди и тие му се најудобни. Три броја по ред му зимам од тие.
    Сега ми е проблем што неможам 22 да му најдам од истите. Спортвижн немаат бројка, а имав една британска страна каде што нарачав последен пат 21, ама сега немаат достава до мк :(
    Ако најдеш бројче зимај обавезно. Тие се единствените патики што ги најдов со засечоци доле на ѓон и се свиваат скроз, од крај до крај. Плус многу се лесни и не потат.
    Јас тие ги препорачувам како идеални за први обувки и проодување

@Spidy ние коа летавме имаше годинка и матичната ни беше препишала едни таблети за лошење по пат. Ние ги имавме за секој случај бидејќи имавме долг пат. Не ги користевме, ама штом ни ги препиша на годинка значи се за бебиња за таа намена.
    Има и во зегин лижавчиња без рецепт идат тие. Ама незнам нашиве дали се стасани за до лижавче :)

На BabyT*, Ringishpil_ и Spidy им се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    14.634
    @Milaаа991 @AlicaInWonderland
    Јаде мојава лижавчиња, си научи со тие новогодишните бастумчиња, ако има такво нешто кај нас морам да пробам. Не само што ми е жал за неа што и е лошо, туку и никаде нема да можам да ја носам, 3 пати неделава го перев столчето и навлаките во колата за помалку од 10 минути возење.

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.392
    Да има лижавчиња во аптека, мислам до 3 години беа.

9. Ringishpil_

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Јас и имав земано на внука ми таков женски модел ама таа беше околу 2 годинки, па незнаев колку се добри баш за почетници,не се двоумам веќе ќе порачам.

Ако во меѓувреме не најдеш ако сакаш ќе ти земам од овде, ако има бројче,имам човек доаѓа за некое време Мк па можам да ги пуштам;)

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Дај и мене линк од амазон да не се двојам :)

11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да се самоцитирам. Никој ли не знае :D

12. Ringishpil_

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Последна измена: 25 април 2020
    На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Си знаеш дека се милиа, ќе поминат. На козметичар ги вадат со игли, ама твоето мало е. Обично сами паѓаат, ретко стојат долго време, периодични се.

14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Битно ми е да не укажуваат на нешто или да се штетни. Инаку нека стои не и сметаат.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Не се никаков проблем генерално. Уживај.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @Spidy малата твоја како мене. Јас многу мака од патување имав,до скоро.
    За низ град не паметам ама за патување подолго и низ кривини ми ставаа новини ,штампа на гради(facepalm) демек оловото од штампата нешто спречувало лошење појма немам што ми правеа,може се што ке слушнеле ми правеле дека лом сум им го правела стокецот.
    И подоцна драмамина таблети ми даваа. Дури и на екскурзија од школо кога не носеа обавезно наставничката ми даваше.
    Сега има лижавчиња ако може да лижи земии од аптека.
    А скоро статија ми излезе зошто некои сме подложни на лошење и поврајќање во текот на патувањето и ја прескокнав... може и таму пишеше новина да се стави:rofl:

На babydust, FreeMind, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    14.634
    Па весникот ако не ти спречи повраќање, барем ќе ја фати повраќаницата :rofl: ова баш бабин лек, ме изнасмеа. Јас баш мислев следен пат да и ставам лигавче од оние со џеб напред, барем колата да не ми ја прља :?:

На FreeMind и Happyinlove им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    За да не ти ја прља можеш да земеш од инките за стерилизација кај женки ќе ти завршат работа:rofl:

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    14.634
    Ако поврати уште неколку пати, можно е да станам толку очајна и тоа да употребам :rofl:
    Стварно ми е греота за детето, знам дека не може да се контролира, не е крива ништо, ама еве цела година немаше гајле, сега не можам до соседна населба да стасам без цело седиште да го исперам.

20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Имаше едни таблети им ги носев од тука биле најефикасни. Да прашам утре и ќе ти кажам кои се знам дека на секое идење им земав. Само ги заборавив како се викаа.
    Сестра ми има 41 година и од бебе до сега во кола повраќа. Никакви апчиња не и помагаат за жал. Али кај повеќето деца помагаат.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.