Фала анина на одговорот. Во понеделник ќе го носам за брис. Денеска го вакциниравме па не сакам да му се собере сѐ наеднаш. Полека да откријам каде е проблемот.
@anina после долго време те сретнав во темиве за деца па ми текна да те прашам како е помалата ќеркичка? Се средија проблемите со не спиење и нетолеранцијата?
Мамички од денес ви се приклучуваме во оваа тема,денес синко прави година.Се надевам на добра дружба и како секогаш добри совети.Позз и се најдобро.
Бидејќи темава остава простор и за споделување совети, еве еден добронамерен: Не дозволувајте децата (а по можност и возрасните) да јадат виршли! Еве едно не многу пријатно видео за производство на истите (Ако некој веќе не го изгледал досега)
jasno mi e se znaci sto e zdravo sto nezdravo za jadenje mejgutoa pobarav sovet kako da pocne neli da jade toa sto treba.sepak blagodaram
Mojata e nejadac uste od koga pocnavme da jademe. Nas samo ne spasi sirupot na prirodna baza FLORADIKS- KINDERVITAL ZA DECA. Im go imam preporacano i na drugi majki( moi prijatelki) i site se zadovolni. Malce e poskap okolu 650 den mislam, ama da ne bese toj ne znam cto ce pravevme.
Мамици дали некоја има воведено јајца од препалица во исхраната на своето дете? Инаку имаме 19 месеци и сакам да воведам на мојата ќерка ама не знам дали смее да јаде такво јајце. И како се јаде...варено или живо?
Јас немам од причина што мора само живо. Не ми се ризикува иако сите викаат дека ништо нема да се случи. Ако нема низок хемоглобин, јас не би дала.
За среќа проблем со хемоглобинот немаме, и можеби треба да почекам уште малку. Инаку познавам неколку мајки кои ги даваат 2 пати неделно и тоа варени,а од домашните јајца од кокошка воопшто не даваат. Од препалица јајцата биле далеку подобра варијанта од ,,обичните јајца,, Ти благодарам на одговорот... Позз и имајте убаво денче!
Викаат дека за да се искористи тоа јајце треба само живо. Хранливите состојки поради кое се дава во варењето се губат. Штета нема од варени ама нема бенефит. Јас давав само од кокошка од еколошка фарма или наша фарма на фб, ама сега фаќа зимо и нема да имаат. Плус ќерка ми и се скара на јајцата цел месец па не ги ни јаде.
Е не сум знаела, мада ни јас не би ризикувала живи да ги давам. Иначе никаде нема јајца зимниот период (зборам за домашни).
Што ке беше ова немирно спиење и држење града нонстоп јас незнам. Пред еден час ја заспав и 100 пати се разбуди за цицање и цела ноќ така прави,ме пукна
Заби @јоу види да не се забчиња, и моево така правеше, еве вчера ниту побара да цица, ниту цела ноќ се разбуди.
Може е и заб но веќе 5 ноки така прави.Заспа во 2 наутро и во седум стана Исцрпувачки е овој ритам многу
@joy1 ако ти е за утеха (ич не е, знам) ние веќе месец дена сме катастрофа со спиењето. Откако се одбивме и од цицање немам начин да го успијам и редот сѐ повеќе ни бега од контрола. Пред 12-1 по полноќ нема шанси да заспие. Се буди кај 4-5. После одвај заспива кај 8. Понекогаш спие до 10 и после преспива кај 16-17 сѐ до 19 часот. Проблемот е што не фати шише,цуцла, не пие млеко. Не сака ни во раце. Чекам да не може веќе да издржи и сам да заспие. Четворка и две двојки му растат, којзнае дали е од тоа. Со мм на смени спиеме, никаков ред нема. Дали е период врска немам, ама ужасно тешко е.
Ние ке се одбиваме по Нова год,здравје.Ке има околу 17 месеци.Пред тоа во странство ке патуваме и одбитокот да не и дојде како шок па оставив за јануар. Станува презависна од доење.Нонстоп раката и е под блуза и само вика тите дај.Ноке исто,спие и раката на града кај мене и е и неможам око да склопам.А јаде фино преку ден,знам не е гладна.
И ние имавме буρна ноќ,но со хистеρично плачење и неспиење,за сабајле да κачиме и Т. Мм и јас пρетпоставувавме деκа е од ваκцината пρед 10 пρими ммρ,но сρеќа што го однесовме κај матичната. Веднаш не пρати κај отоρинолаρинголог,и завρшивме со воспаление на уво. Пρимивме инеκција таму и ќе бидеме со антибиотиκ и уште еден сиρуп недела дена. Стρашна ноќ,малиов од κога е ρоден волκу нема плачено и неспиено. @joy1 мојов не е толκу залепен,но не биρа место и вρеме да ми κаже цице цице мама Не сум исцρпена,зимава ќе ја поминеме,но мене ме плаши што детево воопшто не пие течности,сеκој ден му нудам вода и пие 20мл и тоа е. Κаκо да го научам,сите методи ги пρобав,едноставно κаκо да нема потρеба од вода,не баρа ич.