Исто ми рече и мене попот, цела ноќ плачеше колку што памтам хахах Синко уште не спие, денес бевме кај мајка ми таму во комшии од моите другари од детеството си има другарчиња помали од него се, супер беше не плачеше (поназад пишев дека плачи од сите) сега е подобар и со возрасни Цело време кажува нови зборчиња, повторува по нас, но ги кажува тој ко ќе сака. Сега пред малку и името си го кажуваше, мм го сними на тел, мн слично го кажува вчера велеше Абе дете ајде неколку пати го рече, иначе сите жени се Баба, сите мажи се Тат и сите деца се Коко (по другар му Коко така си ги определил сам хаха битно разликува маж, жена, дете некни на улица на една комшивка и вика Баба баба а таа со мене врсничка Едит: планираме со мм шопска и ракиичка да пијаме вечерва, ама дали ќе се оствари?
Јас па таман се испорадував дека почна да се успива сам веќе недела дена, го оставав на перница и јас до него ајде мама нане нани и ти, се врти се сука и заспива, еве ти го оваа вечар пак сакаше д го земам у раце и да заспие Иначе у последно време тантрумите ни се пуштени на најјако па ова неговото (не)спиење ми е мачкина кашлица веќе. Денеска на пример играше во двор, и покрај коњче, точок, кола на акумулатор, и ред други тракатанци има и една кола кој ја вози по дома и некогаш му ја вадам и надвор. Земав ја измив надвор со тркала со се и да ја внесам дома затоа што знам дека ќе ја бара. Е баш коа ја измив тогаш му текна на батката дека сакак баш на таа кола да се возел пак у дворот, пресеков дека не може, па тука следеше хистерично плачење со липање, солзи и мрсоли, несакање да влезе дома и се скапа плачејќи дури го миев (а секоја вечер се прибираме со 3 кила песок у бодито од надвор). @FreeMind ќе замижам на мезето сега за добра ноќ, таман ослабнав некое кило со ун диета, се скапав мерејќи да не сум покачила некое кило. Маж ми вика, аман само се мериш де на пижами, де на гаќи, ај па земи и кожата одери си ја ако не па најлесна ќе си така На терада ме чека Сидер недопиен, одам да го допијам со , детулево заспа.
Пробав и еднаш, ама неуспешно, сега станува 6 и пол, 7, и затоа пак рано легнува. Така се навикна од кога тргнав на работа
@FreeMind мене мм сега ми донесе во кревет мезенце и пивце, си ја зедов книгата и уживам. Малава ми спие до нозе склопчена како маче, се надевам нема да на мириса сиренце и да ми стани. Додуша моево мезенце не е скокцкано како твоево, ама на поклонет коњ заби не гледам.
Не е проблем рано да станува и легнува, така е уште подобро отколку да легнува на полноќ и да спие до 10 сабајле. Преминот на една дремка може да биде тежок, ама доволно е голем за да спие само еднаш. Може и сам да покаже кога ќе сака да смени, ама ако има промени во ноќното спиење, јас би пробала да му го сменам денското спиење. Ќерка ми секојпат кога требаше да намали со денското спиење, почнуваше да станува порано сабајле, така знаев дека спремна е за промена.
Дали сега кога е потопло времето уште им облакате боди под маицата на маливе, особено надвор на сонце? Овие два дена ја оставам малата само на боди на кратки и хеланчиња за надвор, мајка ми само збори дека требало уште една блуза да има. Демек боди на прерамки и блуза на кратки ракави. За по дома можеби, ама за надвор некако многу ми звучи два слоја, сепак се движи повеќе сега, а и над 20 степена беше. Не сум тип на човек што се пази од промаја, ама си викам да не го разголувам многу детево. А и немам искуство дали ако се испоти подобро е да има нешто одоздола отколку само една блузичка. Дајте консензус
Јас вчера облеков боди на прерамка, со маичка на кратки. И јас сум така, па така и таа. Моево најголо беше од децава пред зграда, добро што пиша дека не сум само ја со летните маички.
Јас уште боди со кратки и блузе со долги не би оставила само по боди, нека има уште еден слој на плеќите јас сум тип промаја Денес ќе одиме на село па можи да му облечам и блузе со кратки.
Јас одам кај @lackygirl и @Dina911 да се гушнеме... ноќиве ми се хорор и мене. Сега почна да спие два пати во денот по 1 час максимум и гледам 20:00 да го заспивам . Не фајќа 21:00 ама уште само во количка заспива. Ако го легнам во креветче одма поза лазење и ора низ кревртче. Ке се успие,го преместувам и за еден сат почнува да станува исто како новороденче кога цицаше. На саат и пол два. Кога игра,кога си кажува нешто,се мава во креветот. Па вода пие,млеко... по ново ми ја фрла цуцлата и демек плачи. Па ке почни да вриска во сон... и ете дошол 6 саат и тој свеж си го клацка креветчето и писка. Као сменивме страни со мм , он да спие до него да не ме бара мене,не он си станува дека така е темпиран не мајка,татко не бара. Он да си е буден само. Кажи @lackygirl од каде го нарача сирупот? И да се надевам дека второво бебе ке биде далеку посмирено од оваа темпирана бомба Мислам дека преку ден е многу активен,не застанува и затоа вака се однесува навечер. Но во 19 гледам да го смирам релаксирам... џабе
Синоќа се изнарика саат ипол, стое рика,јас седам ја гледам, чекам да се изморе. Јок. Сака во дневна. Одиме во дневна рикаше и таму. Двојките долни излегуваат. Вчера бевме до лотус м, купивме лизгалка,лулашка,кош,четка за заби, паста, дрвен саат, и мноогу јака докторска играчка со стетоскопи чуда ама светат, свират. Прејака е. Ќе ја сликнам кога ќе си одам од работа.
Леле, ве читам и се замислувам. Живеам во потопол крај, ќерка ми е со боди на долги, долга блуза, а за надвор некогаш и елече и' ставам, кога има ветре, иако е топло. Јас одам разголена, на кратки, ама за неа ми е страв, а трча цело време, боди на кратки немам и' облечено се' уште оваа сезона
Во потопол или во поладен крај? Јас боди на долги не користам. Тргнувам од себе, би полудела со 2 пара долги ракави. Дури и во зима. Секогаш ја облакам според мене. Она + трча, сигурно не и е ладно. Поише ми е страв да не се испоти.
Кај нас секогаш е поладно, јас уште немам облечено за надвор блуза со кратки уште сум по долги, исто на работа цело лето носам маица долу, оти од климата одма настинувам Лани летото сличен муабет имаше за облекување за спиење на бебињата, ама тогаш помали беа, скоро цело лето беше со танки памучни пижамчиња со долги рак. За летово ќе видиме, поголем е сега, баш со @Milaаа991 пишевме
Вака ми се случи кога почна да ја дофаќа кујната. Си седам си пиам кафе и ми иде со голем нож, јас трчам по неа она бега. Срцето ми застана Сега ги тушкам до крај да стоат. Абе мојата лани и само на пелена имаше спиено, летото Многу е склетчика, никако не дава покриена. Најчесто ги користев ромперите за спиење, па сега планирам пак да земам.
Еее ова е договорено уште првиот пат кога бев трудна. Го штедев првиот пат, ама си знае дека штом дојде второ дете, првово му следува