Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.842
    Znaev deka mojava ima golema noga ama spored tabelava po gore ispagja deka e Bigfoot :o :rofl:
    za 2 nedeli ke polni 2 godini, US brojce nosi 8 ili po evropski 25 i i se knap.

Sakav da i kupam nekoi lesni sandalcinja za letovo, e sega sakam da prasam, dali da i zemam tocen broj ili mozebi e po dobro da i zemam pola brojce po golemi. Patiki taka i gi kupuvam malce po komotni za da mozi da gi ponosi, da ne i se smaluvaat za 2 nosenja, ama pak sandali pogolemi :?: shoznam. Sto mislite vie?

2. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Мислам подобро да се пола бројче поголемки, ако се кнап одма за брзо ќе почнат да и излеваат прстињата или петата нанадвор.

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас бодиња нарачав од tiny baby shop од фб. Оние што се сет по 7. И од картерс преку страната на крш, исто сет од 5 бодиња. И двете ми стасаа за 2-3 дена. Не се чека воопшто

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Еј арно ме потсети од Tiny имав еднаш нарачано, топ се. Картерс нешто не ми се погодија последен пат незнам оти, сега не ми се ризикува :wasntme: Ногавиците се смалија и се развлече материјалот.

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Мајки, ќерка ми е 16 месеци и 10 дена. Пеед 1 месец се пушти сама и почна сама да оди, иако повеќе на прсти е...Од тогаш се плаши...Имаше некпи благи падови на газе, па мислам се плаши и повеќе сака во раце. Некое слично искуство?

6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не е сеуште спремна да оди. Така е кај секое бебе прво се пушта па следи една пауза каде мислиш детево никад нема да прооди и потоа преку ноќ ќе се пушти само и да оди. Не се секирај ич ќе видиш за две три недели како ќе протрча низ дома.

На snegce и Dina911 им се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    14.647
    Од бутик Радост на фб ги нарачав, ноќта касно, другиот ден ми ги донесоа, по 150 денари беа тие на кратки ракави. Претходно имам нарачувано од Tiny baby shop, и двете се супер. Сега сменив дека од овие немаше големина од тие што ми се свиѓаа.
    А за бутик Радост да знаеш дека нарачав 12-18 месеца, одговараат на број 92, мојава носи 80ка и бајаги и се големи, ама ме мрзеше да ги мењам. Материјалот е супер, многу мек, ќе си ги носи здравје и следно лето :) секако купив уште од Ваикики :D

На AlicaInWonderland и BabyT* им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А знаете некои од оние што препродаваат роба на h&m по фб и работат моментално? Да имаат од новите пролетни/летни ствари?
    Имам нарачувано порано од неколку различни, сега сите ми вратија дека не испраќаат моментално или воопшто не ми враќаат одговор |(

9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Јас го шишав сама, со помош на маж ми додека малиот ми заспа денски во количка, јас шишав, маж ми држеше да не му пагаат влакна и да ти кажам по малку по малку му направив фризурче, фризер не ми е рамен :emo::D

На sweet.november му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Ако не е тајна, не можам да најдам за каква играчка станува збор?

11. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Таман работа да е тајна,сите од фемина мајки го купивме:D:D:D Screenshot_20200513-223709_Google.jpg

На paleska3, Dina911 и Spidy им се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    13.065
    @hello-kitty.90 јас не би носела дете таму. Лудница е.
    Инаку да, цела фемина очигледно купила и веќе подолго време го немаат на залиха. А ова Галакси што зборите е тоа што е во Автокоманда и Маџари? Ако да, да одам утре, ама нема да и го давам одма. Многу одеднаш различни играчки ќе и дојдат и на крај ништо нема да ја интересира.
    Едит: Сега ја читам Бела дека и во Џамбо го има, ама ич не ми се влага па таму.

На Bella*, BabyT* и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Бела пиша погоре дека садоперот е во Џамбо најефтин за да не плаќате дупло.

едит: денес прв пат со шампон и миев глава. Леле кога врисна три пати се покајав што сменив рутина на бањање. Потоа со шаум за тело и плакнење со кофичка тушот штом го види врискот. Одвај ја избањавме, лом.

На Bella* и BabyT* им се допаѓа ова.
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    14.647
    Каков хит е садоперов, дури се мислам резервен да купам од Џамбо за секој случај :D
    Иначе однесов некои играчки што не и се интересни веќе кај бабите, па дајте идеја што ново да купиме, мислам дека освен садоперот, со ништо друго веќе не си игра.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Џамбо работи?

16. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    14.647
    Бела била денес, го отвориле.

17. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Е одма ке ја барам да ја купам, секако во двор цревото му е омилена играчка, оваа ке му биде на тераса :) фала :*

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.842
    Во право си, по големки ќе ги земам.

19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ние еден саат во денот сигурно играме со топки. Има на чико гол со музика и кога ќе влезе топката свири. Оддамна играме али сега е на идеална возраст и она пуца накај гол. Ако има интерес со топки е добра идеја ако не воопшто не земај.
    Исто секое утро ги редам куклите и мечињата и она ги рани, им дава млеко и вода. Ако има интерес за кукли и мечиња е убава игра динамична со зборење и делување. Мали животни се исто така дел од оваа игра и со нов правиш приказни и имитираш звуци. Овие подоцна ќе бидат поинтересни. Овде помагаш во игра.

Остаток се ситните игри со коцки, чеканче, развојни играчки кои ги игра во детска исто одземаат еден саат во денот да седи на газ. Вака некако изгледа тој дел од денот кога можеш да одмориш 1C5D5273-209F-430D-B79F-6500EC95DE31.jpeg

На Bella*, Lolipop23, hello-kitty.90 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Само мојата ли не седнува на газ да се заигра? Па и 1ч? Научна фантастика:doh:
    Омилено и е миалникот, миалникот во тоалетот и цревото надвор. Вода, вода и само вода :envy:

Туку имав друго прашање..
    Што правите кога ви одат на нерви?
    3,4дена по ред ми ги испитува нервите.
    Бара сок, и давам, пие 2 голтки, ја врти чашата и шплус на плочки. Вака 2,3 пати во денот..
    Давам солени стапчиња и смоки ги врти и ги истура на земја.
    Најтрагично е што додека чистам она плаче....