Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    IMG_20151206_130241.jpg
    Me predizvika preska.Gi isptativ MM i malata kaj baba im i pocnav so kitenje( provizorno cistenje :) )

I muzika vo pozadina :)

IMG_20151206_130241.jpg

Прикачени фајлови:

На marchi-cool, Mrs.Bass, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Taa za vo Vtornik ce ja ostavam. Golema e mnogu nemam tolku vreme. Sega edno nescaffee ce pivnam so pola cokolada :) Malce odmor. Ce ja stavam obavezno.

На snegulkata и zuto им се допаѓа ова.
  4. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    И ние ќе украсуваме во вторник, денес генералка:)

На snegulkata, zuto и iki26 им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    А само што дојдов на темата за да ве прашам како ќе ја заштитиме елката и новогодишните украси од малите палавковци!
    Љубопитното мое дете се ќе сака да фати... интересно ќе биде.
    ММ ми вели да прескокнеме оваа година, ама нема шанси, има домот да блесне во новогодишен амбиент па макар цел ден да бидам обезбедување на елката и украсите.

И ова ептен сакам да знам како ги подготвувате дечките за Дедо Мраз? Јас цел ден за Дедо Мраз зборам, и пуштам сликички и песнички, ја спремам за да не се исплаши и за да го доживува како добар, убав, насмеам па да можам да ја сликнам и да и направам убав момент кога ќе го види. Леа веќе знае да каже дека ,,оси апа,, (носи капа) и има ,,бе бада,, (бела брада) и дека е,,ува,, (убав)
    Вие? Ги спрематели малите за средбата со Дедо Мраз?

@iki26 Полни сте дедомразовци и снешковци, ние само еден имаме ама во план ми е да докупам уште украси. И ептен убаво си го ,,стокмила,, домчето, убав амбиент!

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Јас мојот и оваа година нема да го сликам со Дедо Мраз. Колку и да се трудам да го навикнувам со други луѓе, тој не дозволува никој да го допре, камо ли па да го земе во раце. Има доверба само во мама и тато. Ќе комбинирам нешто со елки, снешковци, ама Дедо Мраз во живо нема шанси да помине.
    Инаку го знае од сликовници и санката ја знае, елката, ама ние во друштво функционираме само „од далеку“.
    :(

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Toa laziceto e prilicno malo,od nego dvenvo vo napitok a vo jadenje kako mozes da mu stavis da ne zabelezi,i uste nesto na kolku ml tecnost dve lazicinja mali?fala

8. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    @zuto ааааа мора со Дедо Мраз! Епа тогаш и вие со него ќе се сликате. Ај признај дека од дамна се немаш сликано со Дедо Мраз! Се шалам! :P
    Инаку и јас минатат година ја сликав во едно студио со новогодишен амбиент а Дедо Мраз се појави на една слика само (јас така сакав).
    Така да верувам дека супер сликички ќе излезат и малиот ќе биде многу среќен а и вие со него!
    Убаво денче! :*

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas mnogu gi sakam novogodisnite i bozicnite praznici. Me ispolnuva novogodisniot ambient, i zatoa mnogu sakam da ukrasuvam i sekoja godina samo kupuvam nesto. Malava ne faca mnogu po fioki, regali.... Se nadevam deka nema da ispokrsi nesto.
    Inaku @snegulkata da ukrasis obavezno. Iako seuste se mali, i ne razbiraat seuste nisto, dovolni se toplinata i raspolozenieto nie da gi osetime. Ce izdrzime 1 mesec,ce vardime povece, no no Dedo Mraz i Snesko ce ja zamineme Nova Godina.

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Кога син ми немаше уште 2 години мислев дека ќе ја фаќа елката, ќе ја влече итн ама за чудо не. А темпераментно дете е. Е сега демек ќерка ми е помирна ама мислам дека обратно ќе биде. Ќе видиме во вторник:)

11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    34.411
    Не знам κолκави сте,јас му ставам во овошната κаша наутρо за доρучеκ,баш има убав миρис(на јагода). Не знам на κолκу мл течност,во аптеκа не му напоменале на мм,а и во упатството не пишува,сигуρно независно е.
    Пρочитај го или пρогуглај,ќе ти се ρазјасни.
    Он топиκ,и ние уште немаме ништо спеρемно за пρазнициве,се неκаκо мислам ρано е. Одиме по гости κаде веќе имаат и елκа и новогодишни уκρаси,синκо внимание не им обρнува,ќе видиме дома κаκо ќе ρеагиρа. Планиρаме да го слиκаме со дедо Мρаз,аκо не ме побаρа и мене во сκутот од дедо Мρаз :) :) :)
    Еуфоρија воопшто не може да се долови,не знам зошто иаκо мене овие пρазници ми се најубави,најисполнети.

Последна измена: 6 декември 2015
    На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Каков е тој провен пробиотик со вкус на јагода? Нашиот е безвкусен и бел прашок и се става лажичка дневно во млака течност, не во храна.

На leona83 и stilas7 им се допаѓа ова.
  13. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Ist takov ni prepisa doktor.denes za dete od 3godini

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    И нашиот...еве хо, од 0 месеци може по една лажичка во течност

15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    34.411
    Фоρмулација за мали деца од 12месеци до 4год,κоја пρидонесува за ноρмален ρаст и ρазвој на имуниот систем.
    Додадете 2полни лажичκи на ден,во млеκо,соκ,јогуρт или посипете на житаρици.
    Овој го имам јас
    $_1.JPG

16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Различни се....

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Ете не знаев. Мене ми го дадоа тој како на Леона. Битно е добар.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Nie na greska go kupivme ovoj otvoren e veke dali ke deluva kaj pogolemo dete od.3godini?

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ама овој е од нула месеци па нагоре, може и за возрасни (мислам):)

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Мајки здраво, ние сме година и 7 месеци моето синче не зборува, само мамама и си разговара по негово со ммммм аааа и некои други звуци.Не знае час да каже, се си тера по негово.Како му одговара така прави. Се качува насекаде и си фра играчки, секаде оди со сино капаче, сина коцка и се што е сина боја само тоа го држи во рака. Јадеме се супер сме, му читаме и му пееме, со песна заспива, не пратам многу како треба да биде нормално дете на година ипол ако има некоја мама врсик на мјот син нека пише искуства. Поздрав до сите мами на форумов.