Исто како кај Кити досега на ниту еден заб не кренал тт сега пред 3 недели за тројките имаше 2 дена тт до 38.8, ставав чепчиња јас...престана да јади, еве 3 недели уште мака мачиме со јадење, а пред тоа се си јадеше. Излегоја сите 4 во 2 недели, а пред тоа 5 месеци со нив се мачеше, сега е 19 месеци.
јас почнав со био гаја и со него си продолжив. Купив еднаш во зегин провен (тодлер), ама не ми го сакаше. Се раствора во млеко, сок.. Сок не пие моево, а на млекото и го менуваше вкусот и не ми го прифати. А фин е, како јаготка нешто доаѓаше, ама ете, не сакаше да го пие.
Женски, фрлаат ли вашите предмети низ домот? Моево почна веќе неколку дена,ако нешто не му е по кеф или ако се изнервира нешто што не може да направи, го зема предметот и го треснува од земја. Ако јаде,а со лажење му буткам лажица, се налутува и чинијата ја тресне од земја. Вчера чинија со ф'стаци ја тресна (а мм само шо усиса), играчките ги треска и се што му "смета". Не знам како да реагирам, не го карам, соберам по него или му велам заедно да собереме и му зборам дека така не е убаво, му објаснувам,ама он си тера по свое. Мм вика сум го поалила Стварно нз како е правилно, нели од темата " дали да се употребува НЕ?" ама вака ако го оставам да не си свати дека е нормално вакво однесување. Ниту трескаме ствари низ дома,ниту се караме, од кај му е ова не ми е јасно?
ние така бевме минатава недела два дена имаше темп до 38’7 поминавме само со ефералган , урина и крвна длика во ред беше изгледа некое вирушче рече др кава помина ..
Isto i moevo pravi se naucil ako nesto ne mu e po kef frla predmeti j jas mu objasnuvam so ubavo ne taka ne e ubavo ajde zaedno da suredime ajde da se smirime malku ama dzabe a mm pa sosema obratnk od mene reagira go kara vo smisla otsecno mu vika ne i koga e so nego bubalka e ni frla predmeti ni se glupira a so mene e ludnicaa
Еве го сега пред 5 мин го мавна телевизорот со далинското, море убо му свикав, НЕ, го искарав, разбрал, не разбрал ме изнервира, неможи се да му се дозволи, ај нека го искрши, неможам секој ден ТВ да купувам фрла се и од тараса, се што ќе најди се фрла.
Уште сме со температура, еве 39,5 ја држи. Ја мерам со бесконтактен, обичен не ми дава да и го приближам. (валда точно е) Сируп не сака да пие за жива глава, се дави, сеа чепче и ставив. Некако многу ми крева, се мислам дали е од забите, иако уште нема други симптоми. Почнав да се каам што не ја однесов денес, матичнава утре втора е.
Ставај чепче само прашај ја од колку мг да и ставаш, јас му ставав од 150, на 7, 8 часа ставав, ако крева побрзо можи и на 6ч, утре ќе ја однесиш нека ја види. 2 дена беше кај синко.
Сања над 39 носи го детето на итна. 39,5 дома да го чуваш е ризично. Температура не се крева пд заби него од вирус. Кога искачаат забите паѓа имунитетот и лесно закачува вирусни инфекции. Инаку од сам заб нема температура само раздразливост, болки и не спиење со губење апетит. @hello-kitty.90 и помина таа фаза пред некое време. Али фазата се што ќе најде да пикне во уста никако не поминува. Веројатно петките се местат. Нон стоп е рака во уста и се лигави. Па нека е со среќа Туку проблем со ручекот во градинка никако не сакала ни да проба. И дома до душа не јаде ручек во 11.30 него го префрли во 16ч. Арно ама овие млеко не и даваат, а ќе спие од среда. И фактички гладна ќе ја остават само со појадок. Ти се јаде Емили? И толку од молењето... Што фаза ќе беше ова со ручеков од наутро во 9 појадок до 16ч само млеко измеѓу 125мл пред спиење и вода сигурно околу 2 литри пие.
Исто јади секогаш и синко, во 8 и пол 9ч појадува, од 12 до 2 и пол 3ч спија и во 3 и пол- 4 руча, измеѓу има ужина. Сега не вечера, само глупости јади, не му се знае оброк-вечера. Мојов не фрлаше, сега почна да фрла, исто не ставаше в уста, сега почна да става се што ќе најди надвор (камен, пикавец.....) почнува да биди многу немирен, почна бељи да прави и тоа намерно Многу зборови повторува, секој ден нови, ова наеднаш во еден ден што се вели
И јас ќе и кажев на @FreeMind дека е исто и мојата. Доручек. Некое залче овошје за ужинка. Ручек дури во 16, па и 17. Млекото е ужинка.
Кај нас во последно ужина се смоки, соленки или некое овошно јогуртче или пудинг ова пред да заспие, пред 12ч. Млеко не пие.
Ај да не ви кажувам кај нас што сеноброците и што се ужинките, оти најнемајка ќе ме направите. Ама само да стави некој залак во уста, се ќе и дадам.
Кажи си. И онака треба од утре да спремам втора ужина во градинка и тргам од тоа дека ќе биде гладна не знам што да и ставам. Овошје сигурно нема да изеде така на парчиња со гаранција. @lackygirl соленки ви се грисинки така?
Па не мора да значи дека сецкани нема да ги сака, баш напротив, можеби баш така ќе и се допаднат повеќе. Мада не се сомневам дека до сега немаш пробано најмалку 1000 пати и така. Инаку мојава е во фаза на леб јадење сега. Вчера бевме на плажа и менито ни беше ова П: кришка со растопен кашкавал и домат Р: кифли со таратур У:сок од портокал неколку голтки и пудинг нестле В: малку сладолед и малку кроасан. Значи ми се плачи, ама знам дека на плажа да ми јаде манџа или каши ХИПП нема шанса, џабе ќе си се нервирам. Вака од старт давав тоа што јаде и она рајат најадена и јас без нерви. Ама ова е сепак за 1 ден инцидентно, а не за секој ден во градинка. Решение за сега немам, а и во доглдено време нема да имам.