Лејдис, како сте ве нема јас на работа и буричкам по нет Вчера синко го заспа мајка ми во 9ч и го ставивме в креветче и во 12ч пак со мене, почна да станува многу, малку носето му беше затнато и се нервираше, цела ноќ стануваше и в раце ми идеше ракава десна ме боли, ми паѓа од заморена што ми е 1252727 пати стана денес сум зомби Вчера ми беше роденден беа само мајка ми, татко ми и брат ми и ние домашните, беше многу распреправан, распрден, важен се правеше, цело време на него вниманието па со тракторот се возеше, па се нишкаше надвор на тараса, многу беше интересен Имајте убав ден
Среќен роденден мами, се нај нај да си имате со батко! Леле не да сум зомби. Од 2 часот се издига и до 5 ме тераше да цртаме. Ус пат се искака 2 пати и јадеше пудинг на Нестле. Она ако и се кака не спие, а откако ќе се искака мора нешто да касне. И се така во круг, а јас што си бев легната во 1 кој ме шиша. Битно е мами ајде пиши и бој.
Настинката и помина па вчера добро спиеше. Гола со отворен прозор. Само што ја гледам јас ќе настинам. Станав кај 2 саат гледам грч ладна и и ја облеков летната вреќа. Абе за пола саат кога ми стана со плачење и мавање од земја фрлив и вреќа и се. И така гола до сабајле. Не можам моментов со ништо покривање да го преживеам. И ја доправав бебешката книга до сега. Малку каснам али сега прв пат имам време од Декември месец кога беше 11 месеци. Немам ни извадено слики од роденденот. Најбитно е дека ја напишав зошто почнувам и да заборавам кога бил прв заб, кога прв пат застанала на нозе итн. Гледајќи ги милионите слики не можам да си поверувам колку измени. Од месец на месец ликот и се менува, па потоа петти и шести месец мислиш ќе и пукнат образите, па повторно кај десети месец подуена како од пчела касната. Многу менувала. И брзо растеча велат сликите и мерките. Родена 53,5 см вчера ја меревме оди кон 87см. Извиши наеднаш последнава недела. И таму некаде сликата од првото боди за неа купено со број 50ка. И тоа и го ставив во пакетот јел никад не го облече може за нејзиното дете ќе биде точно. Баш би ми било да е така и ако не сум јас на планетава (јел не планирам и духовно да ве гледам што правите) би ми било предраго да се предава од колено на колено. Татко ми така имаат во фамилија машки часовник, он го добил од дедо му, сега на 18ти роденден го доби внук ми па здравје на неговиот внук да му го даде. За жени не мислеле порано ама затоа јас ќе ги почнам сите традиции на светот за да не им е досадно Емили е во најдобрите денови пу пу. Јаде, пие, спие и многу умна. Наскоро ќе дојде периодот од Бејби што ми го прати па да подишам во раат. За вечера се мислам што да и спремам навлечена сум на некои германски рецепти за бебиња. Баш им се добри. Второ кафе пијам на тараса, сончево денес околу 30 степени. Имајте убав ден
@FreeMind не се мачи и себе и дете. Не покривај. Никогаш не ми е покриена. Од 10 месеци кога беше скроз ич не ја покривам. Цела зима откриена ја пројде, за сега па нема збор. Не настинува од ноќта. Не дека не станувам уште ја припокривам дур се свртам прета и се отскрива сама. Летна вреќа за мојава ни за во зима не би одела.
@FreeMind слики од 6 месеци немам извадено а до 6 месеци имам 2 албуми само се спремам и никако да седнам на компјутер да одберам, навечер ми е премногу мачно од ко ќе заспие, немам сила за ништо, само се туширам и толку а имам многу слики што треба да ги извадам Еднаш сакав да пишувам и јас ама не стигнав и тоа, ама форумов е тука да ме потсети па можам да побарам назад мислења Убава идеа со бодито, моево имаше едни шпикозни 50ка кои воопшто не му чинеа, воопшто не ги облече, ги дадов на внучето
Еве ме и мене Среќен роденден @lackygirl ! Ти посакувам што поскоро да почнеш да си ги спиеш ноќите на раат. Зборите за покривање. Јас го покривам или со тенко чаршафче или со со тетра пелена. Во текот на ноќта трга од себе, ако сум будна го покривам, а инаку веќе не скокам од спиење за да го покривам. Гледам дека ништо не му е и се откажав. Трудот се исплатеше, веќе не се буди навечер. Само две ноќи имаше плачки, после тоа не. Затоа сега , без разлика во колку саат си легнал, се буди во 6, најдоцна 6 и пол. Му давам да цица и продолжува до кај 9. Пробав и во 6 да не му давам, ама не поминува. Тоа малку покасно ќе пробам пак, да не му дојде многу наеднаш Сега фали уште проблемот со несоницата да си го решам, за спиењето да не ми трае од 3-6, па од 6,7-9 Ајде @srekice , ти си на ред, експериментот успешен
Мојава не да е сменета од бебе до сега. Чиниш друго дете имам сега. Од црно мало топче сега излезе смеѓуша шпагетонка. Мене скоро и да ми е пополнета радосницата, па и со слики горе долу ни е излепена. Ми фалат некои слики од роднини и такви чуда, па некој мал минијатурен формат треба, така да нема ни да лепам тоа. Слики последен пат вадев од нова година и од тогаш навака ништо. Гледам сите кога се бебиња сме позагреани, после не газат обврски, работа и толку. Ама морам да извадам, само тие слики се реален спомен и сведок за времето. Друго се ќе избледи како што оди напред технологијата. Инаку мојава се роди 48 см со 3350 г и беше право малечко топче и во такви минијатурни алишта 50 ка ја облекував сигурно до кај 6 недели, па дури и откако се роди и до купував да не и висат 62 ките. Миник се роди и миниче си остана.
Фала за честитките на сите тука и на инста @Puffy2019 единствена желба во моментов нека се оствари пред другиот роденден
@lackygirl Срамота за мене, без честитки... Биди најсреќна, наскоро да дојдат мирни денови за баткото за да може мама да одмори. Ние сеуште сме бавни со забите. Мислам дека пишав скоро дека една четворка пукнала, е не. Тек сега пукна и не дава да ја допрам да видам.. Бевме сабота и недела на преспанско езеро. Дете најсреќно,возбудено,се бањаше,постојано во акција. За појадок не сакаше појадок туку од пердув чорбата што ја правеше мама.(искинато пилешко,компир и зеленчук). Ме тераше да ја кренам во раце да виде што се готви и дај даааај, мхм мхм мхм(покажува со прстето кога и е нешто вкусно). И така...дете во 9ам се натиска чорба... Мака ми е многу што не сака да појадува како вашите, житарки,бискити, овошје.. Ама веќе не ја читам ниту темата што денес за ручек од гнев. (лажам,вчера отворив читав).
@lackygirl Среќен нека е мачко @Puffy2019 нема ние никогаш да се одвикнеме. Нема шанси. До денес вадеше заби. Еве да се пофалам, горните 1-ци ги извади Бавно но сигурно. Влегува за три дена во 9-ти скок. Значи, ако и цица ја смири, ќе биде добро. Помина мојот воз за одвикнување од ноќни подои
Ја успав па да пишам. Пред некој ден и се фалев на Лаки како преспива по 3ч, and guess what? За 1ч е станата и тоа станата е до 13ч, најкасно 13,30. И тера до 21ч.И немаше да се жалам ако не е пренапорна. Фри тоа што ти го праќам е само дел. Вака иде, стануваме сабајле и плаче оти и ги соблекувам пижамите, во едно почнува да плаче за да не и облекувам други алишта. Ја оставам на пелена, појадува, а јас пиам кафе, и да одам да ја прошетам на кај 10. Сака да шета гола. Денеска дури викаше гоуаа и плаче и трза со нозите. Со судни маки после пола час излеваме, одиме во паркот каде што на одење пак исто ми праве. Се валка по тревата и вриска. Во меѓувреме дома има пак вакви епизоди, пример сакала парчето леб да и го оставам на оваа страна, а не на таа, лета јадењето бог да чува ако и згрешиш. Е врвот го достигна вечерта за шетање. Мм се бањаше, јас да а облечам. Ја прашав што сака да носи и си одбра. Арно ама кога го облеков такво плачење јас немам видено, ќе го искинеше фустанот. Ја соблеков гола, и почна и мојот фустан да го тегни надоле и не престана да плаче додека не го соблеков. Да да Пробав и со игнор ама овој пат не упали. Испадна татко и, и со молење ја облечи, па неќеше кај мене. За обувки пак, не новите сандали, старите.Дури ги зема и демек ги крие во тоалетот другите. За успивање сега пак ја успав со плачење. Еве јас стварно незнам со што предизвикувам вака да се однесува? Внимание од мене има 100%, за се е прашана како она сака и пак. Едит. Многу долго испадна, кој го мрзе нека не чита
Kolkavo e tvoeto devojce,moite se za nekoj den 21 mesec bliznaci potpolno se isto pravat ko so si pishala.od samoto stanuvanje nasabjle pa se do uspivanje se place non stop za nesto,edna rabota ne e napravena bez placki.isto tolku i spijat najmnogu cas i polovina,ne mozam da gi nadglasam zamisli dve deca vo isto vreme vrishtat,voopsto ne mozat da me slushnat sto im kazuvam za da se smirat,i jas se zaprasuvam dali jas gresam vo nesto,ili ednostavno si se takvi .mislev deka se dve pa zatoa non stop za nesto placat,deka se zakacaat ama ete ne e do toa valjda.da se tesham deka ne se samo moite plackovci
Zatoa sum non stop nervozna samo od tie placki,neka se nemirni ama seto toa da ne e prosledeno so nepotrebni placki,od plackite sum izmorena najmnagu,natepano dete pa mislam deka nema tolku da rika ko moive.da te utesham samo, nie cekame uste edno, kaj i da e treba da se rodi.ke ni bide znaci epten zabavno.neka se samo zdravi i zivi brzo rastat
Среќен роденден @lackygirl ! Мојов уште се покрива со омиленото дупло ќебе жива вода се праи ама нема шанси да му го земам, го пика во носот и мора скроз да е покриен И јаде храна само шо може сам да ја фаќа со раце, лажица не доага во предвид, се помирив и со тоа период е. А денски мн малку спие, 1 дремка од саат ипол па со плачки е после цел ден дури да си легни, незнам како да спие повеќе, а да презаспие пак нема шанси, и така си вришти на цел глас за се и сешто до заспивање, ке оглувам кај и да е. Тоа е ново кај нас, ве читам скоро секоја вечер и заспивам со тел во раце
Каков воз, какви бакрачи Ние сме на сред скок, со одвикнување почнав околу громчето, значи се може било кога, само да се решиш Само како што кажа Фримајнд, првата вечер е најтешка, плачеш ти-плаче детето, се воздржуваш да не попуштиш. Втората вечер плачот се намалува, а третата веќе не станува. Барем јас така поминав. Ниту шише, ниту ништо. Значи ниту бил гладен, ниту жеден. Без заспивање во раце, маж ми го легнуваше покрај него (затоа што спие во креветче) и се преправаше дека спие. Со преправање дека спиеме заспива скоро секоја вечер месеци наназад.
Фала уште еднаш на сите, ве гушкам Е па за да не го лутиме вечерва го оставивме демек сам да побара спиење, не и не, не бара, а се прозева и се трие на очи, ајде количката горе, ајде во неа вози, нишај, пеј не и не, стана и почна да ја вози тој, ајде плачки, ако запни некаде има вриштење, мм ја извади надвор, плачи посилно, ајде некако го смирив му реков дека ќе нани, дека утре пак ќе ја возиме, ајде наново заспивање, в раце тежи не се држи, седнувам плачи, мм го зема нејќи кај него плачи... одвај одвај во 12ч заспа @BabyT* и јас се осеќам така како тебе дали се разгалуваат децава, за се да го прашаш и пак да не му е погодено, исто е и кај нас... Мирна ноќ мами
@BabyT* проаѓа. Ако е некоја утеха. Имавме вакви епизоди и ние. И мене ми барала да ја соблечам мојата маица. Ама не и го пружав тоа задоволство, се плашев што би било следно. Ја замуабетував, дека е убава, дека ми е нова бла бла да заборави.