Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.270
    Фала јуле ,каков е патот до таму?
    И како е денес малиот,има ли подобрување?

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.463
    Допаѓања:
    250.957
    Не, сега имаше 37 со 5, бара да спие и лежи, денес пак одбива да јаде, полн е со шлајмови, се жали на грлото и пак носот се растече.

Патот, освен во Србија на почетокот, понатаму е одличен. Ама внимавајте има многу магла.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Го пратив мм до аптека да го земе, ќе го дадам и јас на своја рака. Се утепа од кашлање бре, пред да пиеме антибиотик кашлаше помалку. Дали го искашлува не знам но воопшто не ми ме плаши ситуацијата. До вчера си јадеше како така, денес ништо нејќе да јаде :(

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.270
    Мајки јас тргнувам.Посакајте ми среќа,имам голема трема :)

На kristina.k, promeneta, slimy и 14 други им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    Среќен пат! Опуштено и се надевам дека патувањето ќе мине најдобро... ми имаш оставено впечаток на многу присебен и снаодлив човек, грижлива и одговорна мајка, така да мислам дека секако ќе го поминете патувањето во најдобар ред!
    Бацки за малите и убав помин!!!

На joy1, promeneta, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Среќен пат, убаво да си поминете,:) обично кога за нешто се плашиме излегува екстра добро. Поздрав

На joy1, promeneta и irenna им се допаѓа ова.
  7. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Moze li nekoja majka da spodeli iskustvo soveti okolu bakterijata streptokoka?se raboti za dete od 3god.koe ja ima dobieno verovatno od kontakt so decinja tretirana so kapki ctaral vo nos no brisot pokazuva deka bakterija ne e izlecena.sto vo vakav slucaj?kakvi ispituvanja treba da se napravat?

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.441
    Допаѓања:
    34.474
    @joy1 сρеќен пат и убав пρестој.
    Мисли позитивно,κај нас овде виκаат " исплашена година-подобаρ беρиќет :)".
    Ајде и уκлучи се таму од стρанство извести не деκа се е во најдобаρ ρед.
    Сρеќно!

9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    @joy1 среќен пат, убаво да си поминете, ќе уживаат девојките ќе видиш :)
    Чекаме да ни пишеш.
    @stilas7 син ми има срептокока аурелис, ја има од 10 месеци, а сега има 17 месеци. Нема педијатар во Систина што не го напнав за бактеријава :$, сите исто ми рекоа, ако е асимптоматска нема потреба од антибиотик. Ако оди во градинка ќе ти бараат чист брис, ќе му направиш антибиограм испоред него ќе ви дадат антибиотик.
    Многу е честа стрептококава, нема дете што ја немало, особено ако оди во градинка.
    Еве сега и на внука ми и најдоа стрептокока пилори, па и свекрва ми дала брис и она ја има.

На joy1 и stilas7 им се допаѓа ова.
  10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Joy sreken pat, i ubav pomin za praznicite tebe i celoto tvoe smejstvo

11. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    A sto e toa antibiogram?asimptomaska toa znaci deka ako nema temperatura ili poseriozna klinicka slika ne se tretira so.antibiotik?a mine sama od sebe?ne pravi steta ako bide podolgo vo organizmot?da detenceto posetuva gradinka.fala za spodeleneniot odgovor.

12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Да @stilas7 ако не дава шлајм, мрсулчиња, често разболување тогаш не ја третираат со антибиотик. Антибиограм обично прават со брисевите, да се види кој антибиотик најмногу ќе дејствува, да не се пијат антибиотици за џабе.
    Син ми скоро имаше ларингит, јас се посомневав во бактеријата ама ми рекоа дека е вирусна инфекција. Ние ништо не пиеме за бактеријата, но следнава година ќе тргне во градинка па ќе мора да ја исчистиме.

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @JuLleE odma go nosi na lekar, kazi sto i kakva e sostojbata i deka ste prelezale rota virus. Nemoj da cekas. Neka mu zemat brisevi od grloto.
    @joy1 stignavte li???

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.463
    Допаѓања:
    250.957
    Го носев јас на итна, ми рекоа после празници кај педијатар ако не е подобар. Ќе се јавам денес и ќе го носам. Мене ми личи на бронхит или пневмонија, се надевам дека грешам.

15. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    28.519
    Ајде и нашата прва настинка од сезонава есен-зима! Минуваме со кашлица, само додека спие,така преку ден не кашла! На своја рака зедов Хербион од бршлен, белки ќе ни помогне! За проливот се надевам Линексот ќе ја заврши работава! Досега добро делувал!
    За да биде поинтересно истовремено излегуваат и забчиња тројки! Прекраснотии!!! Едната тројка веќе излезена, другата готова да ѕирне! Најверојатно затоа апетитот и е катасрофа, несвојсвено за моето дете!

Колку време би траел процесто на излегување тројки? Глупо прашање, ама некако потајно се надевам дека некоја ќе пише ,,готови сте, за два дена сте ТОП,, (facepalm)
    Искрено, мислам дека повеќе ја измачуваат забите отколку настинката! Ама кај не стрефија и двете наеднаш!

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.270
    da stignavme .se pomina dobro :)

На Kitten, azelea, ddevojce и 10 други им се допаѓа ова.
  17. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Можи да кашла и од тоа што му излегуваат забчина, син ми сите заби ги извади со кашлање штом почнеше да кашла знаев дека заб ке излегува и не давав ништо само ке го однесев др да го наслуша на градина за сигурно дали му се чисти, а нас кога ни излегуваа тројките неколку дена на сабајле и очината му беа гурелави изгледа имаше врска со забите бидејки тројките ги викааат уште и очни заби

18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    И кај нас е иста ситуацијата, само што ние вадиме четворки. Со сируп не поминавме за жал. Денес ни сменија антибиотик, макропен не делуваше :(

19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Те молам кажи ми дали имаше сува кашлица или со секрет? И дали имаже промени во дишењето, како отежнато дишење? Фала мн.

20. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Некогаш имаше и со секрет еднаш дури и се уплашив како се закашла мислиш се задаве ама го исправив го потапкав и немаше ништо,а најчесто кашлаше нојке а исто и нос му беше затнат. дење поретко кашлаше ама носето и преку ден му беше затнато и како што кажав мора да го види доктор. сепак е мало ,ние поминувавме без никаков сируп, да кажам јас незнам дали и од тоа ама јас кога гледав дека така поднастинува почнува да кашла свекрва ми обавезно го мачкаше со свинска маст(наша домашна)и да не е за подрек до сега само еднаш сме со антибиотик и тоа кога беше само 4 месеци.