1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    I jas go imam istiot problem so sin mi uste malce 2 godini ke pravi.Nisto ne saka da jadi samo mleko pie a bese golem jadac se si jadese sto ke mu napravev sega ni ovosni ni zelencukovi ni nie nesto sto jadime bas nisto a koga ke vidi blago zbesnuva.Ima denovi voopsto ne mu davam blago no pak ne saka nisto da jade.Denes pola banana kasna posle dve nedeli drugo ovosje nema probano otkako pocnaa ovie trojkive da mi izleguvaat.Ajde nekoja majka so iskustvo vakvo da dade sovet.Mnogu sum zagrizena i jas nz sto veke da davam i kako da pocne da jade.

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    И јас вигантолот го давам со храна, во лажичката капнувам 2 капки и немаме гајле. Важно сега барем малку се дише а децава колку толку видоа снегче а и мама со нив.

3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Не пие и ставам во млеко. Со вигантолот немаме проблем, уште од бебе сама си отвара уста, интересно и е се смешка кога и давам :)

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    36.384
    Κога давав сиρуп(Тρицеф,Амоκсиκлав)добρо поминавме,со шпρицот му давав во уста и не пρавеше пρоблем. Маџунот го пие чист,наутρо без пρоблем. А κапκите јас му ги давам со неκолκу κапκи цеден лимон и си ги лиже усничκите κога ќе го допие.

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.887
    Допаѓања:
    255.310
    Јас борба водам кога треба нешто да пие. Вигантол нејќе да виде, кога пие сируп цела куќа лепи, вреска и плаче. Браво за послушните дечиња.

6. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    Здраво мамички ние пред една недела направивме година па сакам да прашам од кога почнавте да им давате непревриена вода на малите?

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас давам купечка ладна. Почнав уште пред да наполни година ама тогаш не ни пиеше вода. Имам и бокал бритта, ама повеќе за во лето го користиме.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.438
    Допаѓања:
    5.398
    Jas uste mu davam flasirana od sise na 2,5 godini. Ok pie od cesma samo koga mora epten koga sme zaboravile sisence i vo gradinka sto pie. Doma isklucivo flasirana

9. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Isklucivo voda od sise kupena i caj!nikogas voda od cesma od doma,a voda od priroden izvor da no samo ako pogolem del od naselenieto odi da polni voda od nego,eden vid na reper za bezbednost!

10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    15.719
    Да,цел орев со се лушпа,па гледај да е свеж секој ден,ептен ако ти остане стави го во фрижидер за да не ти се смириса или расипе од топлото и побрзо да оздравите

На chocolade и joy1 им се допаѓа ова.
  11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    15.719
    Здраво мамички,сакам да ви честитам Нова година,да имате само убави моменти во оваа година со вашите најмили и да ни се здрави и живи дечињата...Гледам уште сите болнички,и на малата моја уште тече носето,среќа само тоа е,не кашла,синоќа ја преспа цела ноќ,за разлика од претходните вечери кога ставаше цела запушена од носот,како и да е на сите ви посакувам побрзо да закрепнете

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    326.360
    Само да јавам дека стигнавме после 21 час вожња.Се расипа кола,згрешивме пат,измрзнавме...
    Мислам дека цела година нема веќе да идам никаде :D

На irenna, Nova, chocolade и 6 други им се допаѓа ова.
  13. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Drug pat zdravje da odite so avion.

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Joy1 добредојдовте дома.
    Ние две години по ред патуваме со мало дете по 30 саати во еден правец. Знам како е. Следната година треба со две, ама ќе се подразмислам малку. Без помош никаде не ми се оди.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.443
    Допаѓања:
    287.525
    Кај нас накај мак. беше 17 часа, назад 20.

Иако бебуш во тој период двете двојки ги извади, добро поминавме по пат. Пак се токмиме со кола сега.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    326.360
    Требаше и сега но мм откажа поради страв од летање.

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.887
    Допаѓања:
    255.310
    @joy1 и јас имав страв од летање ама царска работа ти е, за два саати си стигнат наспроти оние 20. Ами малтертирањето па и со деца.
    Јас идев со автобус ама ок беше, син ми за некое чудо беше мирен.

18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Like-от е за дека сте добро,не за непријатностите.
    Јас се мислев како ќе издржиме 5 часа (до Банско за зимовање) ама штом вие издржавте 20 часа, се тешам дека ќе биде ок.

На JuLleE, chocolade и joy1 им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    326.360
    Тешко е патување сред зимо со деца.Отвори,затвори врата се лади колата,темница е,неможеш раат да застанеш никаде бидејки студи.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    zdravo majki,
    gledam deka povekje od decata se nastinati izgleda vreme e za toa. i nie vcera vo 2 casot nautro bevme vo dezurno od tolko silno placanje ne mozevmo da docekame do sabajle. a i ne bese za dzabe ima laringitis i zatoa odbivase i da jade i da pije.
    moja vina e od odamna sakam da napravam brisevi za grlo ama nikako da najdam vreme, se doaga neocekuvano. mojata neplanirana bremenost krvarenje i rizik od spontan sve se sobra edno po drugo. ni dadoa augmentin so blok maks i surupce b kompleks i lineks junior.
    i kje zaboravev za malku srekjna nova godina majki za mnogu godini i se nadevame deka 2016 kje bide mnogu podobra. i mnogu zdravje za nasite deca.

pozdrav,