Ооо, значи ќе и пукне душата. Ние се фрламе. Јака им душа на шишињата, а и на играчките Да имаат играчките мајки, нема да им даваат да си играат со Андреа
19 месеци сме веќе еден месец уста не потвара ништо не јаде ни блендер ни ништо цица кога сака изгледа го мачат катниците дали да го носам налекар незнам што да го хранам минја трга ракава не отвара уста:/
Среќиче, исто. Се фрла долу од скоро. Ама Ирис класично шише не прифати, ниту со клунче. Вода пиеше од моја чаша обична и мое шише што си го носам со мене. Ама за тоа требаше јас нон стоп да и давам оти вода цела беше. А вака со чашата сама си ја зема кога сака. Од мене секоја препорака за чашава од најмала возраст. За оние кои мислат да ја купат, мој совет е да е без рачки. Мене по грешка ми ја пратија со рачки, ама пак ја држи само чашата најчесто. Плус така е скоро ко обична чаша. Туку кажувајте што ќе се прави со ова што сега тек на година почна да сака во раце кај мене додека сме надвор. Ми паднаа рацете дур стигнавме дома. Ма нејќе ни да седнам да одморам кичма, вреска колку што ја држи глас. А колку бев среќна што обожава да се вози. Фаза ли е некоја или толку од количката??
Не знам за munchkin, ама на nuk имаш многу убави чаши, и на Chico чинам има. А ако имаш за munchkin некој да ти донесе ако нема во мк, јас лично имам многу убаво искуство, и лажички и чинивчиња од тој бренд користам и сум многу задоволна. За разлика од томи типи што земав на почеток, чинивчињата одма се изгребаа, а лажичките многу тврди, крш.
@Yowannty фала ти, јас имам три некапечки, последна ја купив таа на Нук 360 што е 8+ , ама Викторија сака да си игра со нив отколку да пие од чаша пие како што треба само ако јас и дадам секако. Ќе пробам со чашата некапечка преку ноќ, ќе пробам да ја кренам да видам ако се напие вода дали ќе продолжи потоа со спиење. За возењето во количка, така ми правеше големата кога прооди , мм ја возеше количката јас неа во раце ја носев ама беше долг период, по некое време се изморуваше и сакаше сама да си седи во количка неа ја возев и кога почна во градинка , до кај 4тата година
Уште не сме биле,термин дури во Ноември имаме. Јас сакав малку порано,ама според нив сепак "најидеално" за проценка на развојот било кратко пред да наполни 2. (синко вп Декември полни) Ќе пишам,секако. Инаку од градинка за на разговор ми се јавија и ми нагласија дека мора да има вакцина и ревакцина на Ммр. Кај вас така беше?
Законски е да. За ревакцина си го измислиле. Емили тргна само со вакцина ммр, а потоа доби ревакцина. Без ммр не може никаде. Се мислев и јас кога да направам термин, но птом така ти кажале и кас ќе почекам уште некој месец.
Ако е тој на 2 години ми дадоа лист со зборчиња да заокружам кој ги кажува, и некои игри му дадоа знам некој дрвца малечки како чачкалица да ги премести од кутија во кутија едно по едно, мислам шејп сортерот беше и некоја 3 D слика требаше да покаже животно ( само на ова не се снајде синко зошто прв пат гледаше 3 D. Во секој случај поблиску до предвидената возраст подобро зошто посебно со зборовите има разлика од ден во ден.
Gi ostavate li malite da se isplacat koga se razgaleni? Na primer ne i davam da se kacuva na masa ili da mava igracki po tv pocnuva da vreska se dodeka ne ja zemam vo race no primetuvam deka sekogas poveke i poveke place pa ne znam kako da se spravam bez da ja razgaluvam. 20 meseci sme
Ја игнорирам. Ако заради таквите плачки добива внимание, нормално дека со тек на време ќе стануваат полоши. Ќе си поплаче и ќе престане.
Неколку дена не ја доев во текот на денот и вчера после ручек имаше многу мака со стомачето, гасови цело време а никако да кака, па и дадов да цица и после 10мин се покака. Од понеделник сум цврсто решена да почнам со откажвање, иако ми е многу тешко, би ја доела и подолго, ми е задоволство и дома сум овој период но заради здравствени причини морам веќе 2 години како се запоставив во однос на некои работи, па треба да се вратам малку на себе. Прашање 1: Дали да давам потечна храна додека и се навикни стомачето на без млеко? Прашање 2: Како да ја заспивам ноќе? Значи страствен цицач е, кога ме гледа цело време на цице ја асоцирам. Дали да воведам сега на 14м Ад млеко? И кое?
Здраво мајки да ве прашам малава е 13ипол месеци правевме крвна слика утрово и има што да видам крвта 98 а се јаде буцкаста е со црвени обравчиња ни најмалку не изгледа за анемична... Во превентива примавме мрп и таму докторката ми ги дава капкиве 22×1 и витЦ по 22капки(нели е мн)... Пошто вадевме потврда за во градинка матичната наша ми го даде сирупов по 5мл и по 5капки витЦ и збрлавев околу доза а за витЦ ... Сте имале ли вакво искуство јас сирупот го земав и по 5капки и давав
Кај малата помогна само Малтофер капки со комбинација на Флорадикс сируп. За дозирањето би ја послушала матичната.
По три недели ќе провериме ја послушав сепак матичната ако треба и на друго место ќе проверам подетално.... Абе со деца нема раат туку тоа е така растат
Сидерал пие синко, ама без Ц, 1 година има, можеби затоа. Лист со печат од доктор не добив, а и да ми даде, во аптека само ке барам сидерал, нема да го дадам листот. Нема да печалат на моја мака.