Со помин нека е Слими.. Не се обвинувај себе си, така требало да биде. Само не ми е јасно каква врска имаат брисеви со ларингит?
hvala duso @chocolade , ne so laringit tuku mnogu cesto imame problemi so grloto zatoa ne znam mene mie fiksirano da ne e nekoja bakterija,pred 6 meseci imam napraveno i izleze negativno ama se mislam sega pak ama ne mozam da napravam brisevi dodeka pije antibiotik. vie kako ste dali e podobro malata? davaj poedna lazica med pomaga mnogu i za kaslicata i za slajmot za bronhitis. so pomin neka e sto pobrgu da ozdravite
Се надевам не е ништо страшно. Ние денес бевме на контрола, добра е. Има уште 2 дена антибиотик и завршуваме. Јас сум алергична на мед и затоа немам воведено сеуште. Се плашам да не предизвика и кај нејзе алергии.. А не знам ни од кога се воведува мед? Слими мене знае грло да ме боли од мед, штом често ве боли грло да паузираш малку со медот? Не викам дека е од него, но никогаш не се знае..
@chocolade i jas ne davan sekoj den med 2-3 pati nedelno so cajce mu davam prv pat pocnav koga imase 16 meseci a nisto nema reakcija i ne davam mnogu samo po edna kafena lazica. vo zima mu davam za nastinki i za anemija zasto otsekogas bese anemicen.
I nie zavrsivme so antibiotik i ventolin sirup vcera na doktor od mala kaslica zajdovme vcera so kaslanke i pravec doktor. Sega sme pod terapija pa so gospod napred malku mu se spusta na gradi pa se nadevam ke go sredime
Ајде и ние да се пријавиме во грипосани, виросани... Ноќеска од нигде-никаде се будам и до мене печка, детево гори температура. Денеска од сабајле и носот му се растече и шлајм почна да искашлува. Му дадов парацетамол сируп па некако се смири и заспа. Не знае да диши преку уста и се нервира, само плаче.
ние го имаме Proven so multivutamini a-z for toddlers,од зегин околу 350-380ден прашак за 30дена.супер е.. Има пријатен вкус на јагода
Честит Божиќ мајκи и за многу години. Ние денес од нигде ниκаде цел ден тт,до 39. Давам паρацетамол,а синκо ни κашла ни носе му тече. Едино се сомневам паκ да не е увото,а и се жали деκа го боли нешто во устата. Сигуρно нови заби. Цел живот ќе го паметам ова излегување на заби κај син ми. За пρпбиотиκот,и јас го давав Пρовен,но ме интеρсиρа,го давате ли пρевентивно или само пρи болест и κолκу вρеме се дава?
Провен. 450 во Зегин за 30 пати. Јас користам од обичниот, само пробиотик без додатоци. Инаку го давав кога имаше мака со какањето, го давав кога имаше вирус со температура само и го давам кога излегуваме од Скопје за кај мајка ми. Кога е здрава го давам по една недела во три месеци, сметам дека иако е пробиотик не е потребно континуирано да се дава, цревата мора да создаваат свој "отпор".
Кај нас сеуште мешето не е опоравено, сега пак се жали на меше, па си мислам да давам неколку недели пробиотик за да му се среди мешето. А и овде докторот препорача пробиотик да пие како и јогурт. Туку јас се сомневам на млекото. Овде пие кравјо, био, и помрсно е и кака многу, а столица нормална. И после ротата хаос му е мешето. Затоа си мислам пробиотик додека се среди. Ќе порачам тогаш провен да ми донесат.
Како и сите дечиња, така и ние си настинавме. Кашламе, киваме и ни тече носот. Правиме инхалации дома ама изгледа нема фајде, утре на доктор ќе ја носам. А заборавив и тт имавме сабајле во 2 часот, ја напиви ефералган и спадна тт и си заспа. Ајде со помин да им е на сите па и нас.
Мислам дека конечно открив од што син ми го боли мешето и каката му е бела. Од млекото. Го сменив дадов Алпско и ете го со гасови и болки во мешето се разбуди. Плус чести столици. Вчера не пиеше млеко и какаше нормално и ниту еднаш не кажа дека го боли мешето. Веќе нема да пие млеко.
Ние цела ноќ не сме заспани, кашлање, носот тече како чешма фала му на бога тт немаме. Денес од сабајле на матичен и наод бронхитис, заборвив и конјуктивит имаме значи алал да ни е. Ни препиша трицеф, цитерал капки и венролин за инхалација. Е сега скам да пршам пошто не ми рече да давам пробиотик, дали да давам линекс јуниор или некој друг? Ви благодарам
И ќерка ми од ноќеска е пуна со шлајм, едвај поспа. Утрово поткашлува од што и се слева и има мутава тт од 37. Овие денови не знам дали остана некој здрав.
Давај пробиотик. И јас и малата пиевме антибиотик, нејзе и давав пробиотик, а јас не земав. Сега не мозам од кандида да се излечам, а во аптека ми рекоа да сум пиела пробиотик нешаме да добијам кандида од антибиотикот :/
Ќерка ми цел ден е на цицање, и само спие дали да ја останам или да ја будам? Кога е нудна само плаче, душа мала.