Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Помина најдобро ситуацијата, не мисли поќе на неа. Гледај во иднина да сте повнимателни иако некогаш и то е дел од секунда, но како и да е не си прај лоши сценарија пред време. Уживајте со бебка :)

2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Мора да бидеш прибрана, неиспаничена свесна (а колку може да се биде во ваква ситуација.
    Поминало и да не се повтори. Затоа ќе ни белеат косите.
    @Мариаа. Имам пишувано за тоа дека и бебе ми се мава самото по глава или трга за коса.. Некогаш кога е будна во знак на револт, некогаш во сонот при цицање. На периоди.
    @Magic13 мојата не држи ништо на Коса. Почна дури и малите ластичиња да ги вади. Па сега репче со репче и ги фаќам имам слика погоре во спојлер ставено.

Neda997, NNA, mal.ecka and 3 others like this.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Пробај со адаптирано, има до 2 години. Бејби лов во дм има пристапна цена, има млеко за 10+ на кое пишува дека е прилагодено за деца кои се одбиваат.
    Јас во каши ставам ад, бејби лов ама тоа за 6+, такво имам купено.
    Доени деца мислам дека многу тешко прифаќаат друго млеко освен мајчино.
    Сум читала дека и да не пие млеко не е проблем, само мора да даваш други млечни производи.

NewMama and mal.ecka like this.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Мед кога дадовте и како?

5. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Baby boo големата ќерка ја имав одбиено на 11 м оддеднаш , и не сакаше никакво млеко да пие, па пиеше јогурт цело време, само тоа прифати. Малово сега цица уште 12 месеци е , АД и имам понудувано и тоа неколку фирми, не сака, козјо , кравјо , ништо не прифаќа, ептен со бисквити и од Лино кремите кога и давам. Јаде кисело млеко, сирење , колку толку нешто внесува од млечни продукти.

@Мариаа. Мед по две години и давав прво во чајче почнав :)

Јас да прашам женски , за зима дали на дечињата штотоку проодени би им купувале чизмички. Знам дека за патичиња е подобро за нив, ама ете на 0 степени и под минус кога ќе падне температура, малку шубе ќе ми биде да ја носам така надвор.
    Моево не е проодено ама ди прашувам за до тогаш :) вакви чизмички гледав

NNA, buba4e89, Мариаа. and 2 others like this.
  6. Magic13

Magic13 Истакнат член

Многу се слатки, од HM се нели?
    Јас се мислам за некоја варијанта на патика/повисок чевел за да може и зимата да ги носи, нормално ако не е многу ладно. Па секако во зима нема многу шетање, повеќе со кола и мислам непотребно ќе биде да земам и чизми.
    Од Kegi shoes ми се допаѓаат, ама пак скапички се, скоро 2000 денари.

koritsaki likes this.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас пред два месеци прашував за чизми на форумов,мислам дека пишаа дека не се препорачува.
    Гледав скафандери и баш размислував како ќе си игра на снег, овој пат ќе мора нозете да бидат со обувки. Со патики ќе смрзне:D
    Овие на сликава ми изгледаат на лесни и меки, така да може да дојде во предвид некоја ваква варијанта, јас тие што ги гледав беа adidas terex.

Туку да те прашам каква четка користиш за беба?
    Гледав во дм имаше од овие, ги сликнав за да одберам:
    Screenshot_20200920-142634_Gallery.jpg Screenshot_20200920-142602_Gallery.jpg Screenshot_20200920-142534_Gallery.jpg

mal.ecka likes this.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

@Yowannty Ме расположи постов, фала што сподели... баш беше онака позитив на денот.... освен тоа со модрицата, секако тоа не..ама како викаат деца се, така се расте... поздравче!

NNA, Makedonka007, Yowannty and 2 others like this.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Кој број патичиња носат вашите малечки на 2 ипол години? Мојот носи 23.5 бр, 13 цм стапало, се мислам да не му се тесни

buba4e89 and mal.ecka like this.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

15 ипол цм. 26ка, 2 год и 2 месеци.
    Еве табела што ја најдов.
    Screenshot_20200920-154134_Chrome.jpg

11. Annath

Annath Форумски идол

Овие од Лакалут се добри за почеток. Да, Курапрокс се најдобри, ама реално, малку претерани со цената. Понатака можеби, сега и поевтините ќе вршат работа. Битно е да се меки.

happygirl, drugarka, Spidy and 2 others like this.
  12. koritsaki

@Magic13 да , од ХМ се :) убави ми се гледаат, ќе отидам да ги видам од блиску :) во вид на патика исто од таму овие ги гледам, ама не знам колку би биле ок за таа возраст :)

И овие ми се допаѓаат многу :sweat::lol: ама мислам сепак првите посоодветни се за тие штотуку прооделе :D
    @Sofi.ja
    Јас овој напрсток го имам :wasntme:
    ама ми е купен уште кога беба извади две заби :) па сега треба да и купам и јас некoја четка, мене ми фаќа око таа на Chicco :)

NNA, buba4e89, Magic13 and 2 others like this.
  13. drugarka

drugarka Популарен член

Ортопедот не ни дава чизми и нас. Јас со патики зимоска, и ќе земам силиконски навлаки за патиките од алиекспрес.
    Јас купувам која ќе ми се фати четка до 100 ден. Секако на помалку од 2 недели ги мењам.

koritsaki and Sofi.ja like this.
  14. Presrekna

Presrekna Популарен член

@Magic13 , @koritsaki , @drugarka @Sofi.ja јас од кеги Колев имам две рала и многу сум задоволна. Посебно за проодување Летните модели
    1600612634478.jpg 1600612523017.jpg на втората слика од чизмите има бели плави и розеви. Сакам да и нарачам од некој модел, најверојатно првите зимска патика, а од првата слика топлинки високи. Има и други бои. И цените не се како цицибан или кеги.
    Има во детските поголеми броеви над 20 проверете ние кај беблаците сме уште.
    нас не нема во табелата. Уште 11 см не ни е ножето. 18 мислам зимски ќе купуваме

15. koritsaki

Многу се убави само како би порачала од странство :)

Presrekna likes this.
  16. drugarka

drugarka Популарен член

Кога гледав таму тие поголемите броеви сите имаат перниче внатре, а не смее да има. Мора рамна влошка. Ние веќе сме 22 уште малце идеме на поголем број, доста голема нога има за тоа што личи на шпагета висока со патика.

Presrekna likes this.
  17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Овие што ги имам не со влошка. Баш рамни како треба, а меки се и се превиткување. Баш убаво што спомна да нагласам при порачување
    Ние уште сме кај малите. Фала

drugarka likes this.
  18. Magic13

Magic13 Истакнат член

Исто многу е мало ноџето, 18ка уште има простор. Овие јас ги гледав, само последните се поефтини и долу со патент Screenshot_20200920-174955.png Screenshot_20200920-175021.png Screenshot_20200920-175042.png

19. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Pomos zeni!!! Pri kraj sum so trpenie i nervi znam deka mnogu od vas go imaat istiov problem no vo moment na ocaj baram pomos sovet .... detevo godina i 6 meseci e znaci bukvalno zivee od vizduh ne jade nisto voopsto jadese pa na periodi prekinuvase pa ajde so lazenje animoranje i trista drugi finti ke go naranev nekako sega veke 2 nedeli ne otvara usta voopsto pa uste ako mu doblizam lazics do usta pocnuva i da place histericno

20. drugarka

drugarka Популарен член

Вртојатно си пробала, ама да кажам, пробај истури пред нехо, овошје на ленти и зеленчук, некоја друга структура на храна да не е со лажица.