Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Помина најдобро ситуацијата, не мисли поќе на неа. Гледај во иднина да сте повнимателни иако некогаш и то е дел од секунда, но како и да е не си прај лоши сценарија пред време. Уживајте со бебка :)

2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Мора да бидеш прибрана, неиспаничена свесна (а колку може да се биде во ваква ситуација.
    Поминало и да не се повтори. Затоа ќе ни белеат косите.
    @Мариаа. Имам пишувано за тоа дека и бебе ми се мава самото по глава или трга за коса.. Некогаш кога е будна во знак на револт, некогаш во сонот при цицање. На периоди.
    @Magic13 мојата не држи ништо на Коса. Почна дури и малите ластичиња да ги вади. Па сега репче со репче и ги фаќам имам слика погоре во спојлер ставено.

На Neda997, NNA, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    18.838
    Пробај со адаптирано, има до 2 години. Бејби лов во дм има пристапна цена, има млеко за 10+ на кое пишува дека е прилагодено за деца кои се одбиваат.
    Јас во каши ставам ад, бејби лов ама тоа за 6+, такво имам купено.
    Доени деца мислам дека многу тешко прифаќаат друго млеко освен мајчино.
    Сум читала дека и да не пие млеко не е проблем, само мора да даваш други млечни производи.

На NewMama и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Мед кога дадовте и како?

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.069
    Допаѓања:
    108.878
    @Baby boo големата ќерка ја имав одбиено на 11 м оддеднаш , и не сакаше никакво млеко да пие, па пиеше јогурт цело време, само тоа прифати. Малово сега цица уште 12 месеци е , АД и имам понудувано и тоа неколку фирми, не сака, козјо , кравјо , ништо не прифаќа, ептен со бисквити и од Лино кремите кога и давам. Јаде кисело млеко, сирење , колку толку нешто внесува од млечни продукти.

@Мариаа. Мед по две години и давав прво во чајче почнав :)

Јас да прашам женски , за зима дали на дечињата штотоку проодени би им купувале чизмички. Знам дека за патичиња е подобро за нив, ама ете на 0 степени и под минус кога ќе падне температура, малку шубе ќе ми биде да ја носам така надвор.
    Моево не е проодено ама ди прашувам за до тогаш :) вакви чизмички гледав

На NNA, buba4e89, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Многу се слатки, од HM се нели?
    Јас се мислам за некоја варијанта на патика/повисок чевел за да може и зимата да ги носи, нормално ако не е многу ладно. Па секако во зима нема многу шетање, повеќе со кола и мислам непотребно ќе биде да земам и чизми.
    Од Kegi shoes ми се допаѓаат, ама пак скапички се, скоро 2000 денари.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    И јас пред два месеци прашував за чизми на форумов,мислам дека пишаа дека не се препорачува.
    Гледав скафандери и баш размислував како ќе си игра на снег, овој пат ќе мора нозете да бидат со обувки. Со патики ќе смрзне:D
    Овие на сликава ми изгледаат на лесни и меки, така да може да дојде во предвид некоја ваква варијанта, јас тие што ги гледав беа adidas terex.

Туку да те прашам каква четка користиш за беба?
    Гледав во дм имаше од овие, ги сликнав за да одберам:
    Screenshot_20200920-142634_Gallery.jpg Screenshot_20200920-142602_Gallery.jpg Screenshot_20200920-142534_Gallery.jpg

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    @Yowannty Ме расположи постов, фала што сподели... баш беше онака позитив на денот.... освен тоа со модрицата, секако тоа не..ама како викаат деца се, така се расте... поздравче!

На NNA, Makedonka007, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.476
    Кој број патичиња носат вашите малечки на 2 ипол години? Мојот носи 23.5 бр, 13 цм стапало, се мислам да не му се тесни

На buba4e89 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    15 ипол цм. 26ка, 2 год и 2 месеци.
    Еве табела што ја најдов.
    Screenshot_20200920-154134_Chrome.jpg

На buba4e89, Presrekna, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Овие од Лакалут се добри за почеток. Да, Курапрокс се најдобри, ама реално, малку претерани со цената. Понатака можеби, сега и поевтините ќе вршат работа. Битно е да се меки.

На happygirl, drugarka, Spidy и 2 други им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.069
    Допаѓања:
    108.878
    @Magic13 да , од ХМ се :) убави ми се гледаат, ќе отидам да ги видам од блиску :) во вид на патика исто од таму овие ги гледам, ама не знам колку би биле ок за таа возраст :)

И овие ми се допаѓаат многу :sweat::lol: ама мислам сепак првите посоодветни се за тие штотуку прооделе :D
    @Sofi.ja
    Јас овој напрсток го имам :wasntme:
    ама ми е купен уште кога беба извади две заби :) па сега треба да и купам и јас некoја четка, мене ми фаќа око таа на Chicco :)

На NNA, buba4e89, Magic13 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.995
    Ортопедот не ни дава чизми и нас. Јас со патики зимоска, и ќе земам силиконски навлаки за патиките од алиекспрес.
    Јас купувам која ќе ми се фати четка до 100 ден. Секако на помалку од 2 недели ги мењам.

На koritsaki и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    @Magic13 , @koritsaki , @drugarka @Sofi.ja јас од кеги Колев имам две рала и многу сум задоволна. Посебно за проодување Летните модели
    1600612634478.jpg 1600612523017.jpg на втората слика од чизмите има бели плави и розеви. Сакам да и нарачам од некој модел, најверојатно првите зимска патика, а од првата слика топлинки високи. Има и други бои. И цените не се како цицибан или кеги.
    Има во детските поголеми броеви над 20 проверете ние кај беблаците сме уште.
    нас не нема во табелата. Уште 11 см не ни е ножето. 18 мислам зимски ќе купуваме

На NewMama, drugarka, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.069
    Допаѓања:
    108.878

Многу се убави само како би порачала од странство :)

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.995
    Кога гледав таму тие поголемите броеви сите имаат перниче внатре, а не смее да има. Мора рамна влошка. Ние веќе сме 22 уште малце идеме на поголем број, доста голема нога има за тоа што личи на шпагета висока со патика.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Овие што ги имам не со влошка. Баш рамни како треба, а меки се и се превиткување. Баш убаво што спомна да нагласам при порачување
    Ние уште сме кај малите. Фала

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Исто многу е мало ноџето, 18ка уште има простор. Овие јас ги гледав, само последните се поефтини и долу со патент Screenshot_20200920-174955.png Screenshot_20200920-175021.png Screenshot_20200920-175042.png

19. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Pomos zeni!!! Pri kraj sum so trpenie i nervi znam deka mnogu od vas go imaat istiov problem no vo moment na ocaj baram pomos sovet .... detevo godina i 6 meseci e znaci bukvalno zivee od vizduh ne jade nisto voopsto jadese pa na periodi prekinuvase pa ajde so lazenje animoranje i trista drugi finti ke go naranev nekako sega veke 2 nedeli ne otvara usta voopsto pa uste ako mu doblizam lazics do usta pocnuva i da place histericno

20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.995
    Вртојатно си пробала, ама да кажам, пробај истури пред нехо, овошје на ленти и зеленчук, некоја друга структура на храна да не е со лажица.