Во врска со патиките што прашував тука пред некој ден,не издржав и му пишав на ортопедот . Ми рече дека се добри како модел и двата пара кои ги имам постирано на Адидас. Рече дека штом активно оди веќе 4ти месец,сигурно и си трчка,па само да гледам да се виткаат кај прстињата да му се комотни при трчкање. Му пратив слики колку се витка најкот кои ги имаме,а колку адидас. Рече дека е доволно,ако сакам можам дополнително да ги виткам пред носење,да се поеластични. Рече дека е нормално зимските модели да се малку покрути,ама да внимавам на подлошката да не се со варена гума ( ова донекаде го разбрав ). На моделот на адидас,тие подлабоки патики не им најде маана. Лесни чекорчиња на сите од новата екипа, читам редовно,ама време за пишување немам ич.
мојот се исправува на креветчето и лиже од еден до друг крај на него хахха па мебелот го лиже и го гризе
Ма и креветчето си го лиже, исто и вратите од плакарот, ламинатот, гарнитурата пред некој дена сакаше и ѕидот
Кажете некоја финта за полесна адаптација во градинка, или утеха. Плаче од двор уште, не престанува ич внатре. Втора недела, пак на пола саат сме од почеток. Во средата плачел саат ипол без престан, кренал 37.5. Многу растревожен. Иначе добар е, правев и крвна слика џам му е. За зборење зборам зборам со месеци, приказни раскаживам одевме во двор, тоа не пали..
@Presrekna лесни чекорчиња на пуфката @Baby boo ќерка ми како правосмукалка е, се што ќе најде на под собира, трошки, ѓубре и директно в уста. Ми се чини цел ден само собирам од тепих. Да прашам за аронија по колку зрна е дозволено и колку често? Исто и за мед, од кога се почнува? Гледам во бебе готвач од 12 месеци, ми изгледа рано. На син ми после 2 години му дадов.
Аронија давам по 5 зрнца во овошен оброк одкако направи годинка, а мед сеуште не сум дала, засега давам само маџун.
сакам да го шишам бебе му смета косата напред, што има тоа врска со крштевката? (ќе правиме во декмври). бабини деветини или ?
Уште ли е сам или дојде уште некое? Не му е времето на детето за градинка. Јас би паузирала од градинка. Ама да можеш... @The Unicorn твоево не го приметив да прооди или сум го прескокнала? @Presrekna лесни чекори на малата штом проодела. @srekice нормално дека трча на толку вежбање. Ја пушти ли до кај баба и да и покаже дека оди? Ние со екипава на оваа тема разговарајќи дојдовме до заклучок дека за 20 години многу ќе биде битно кој прв проодел и на колку месеци одел.
Ме интересира што правите кога детето плаче/кемка од заби, тантруми, преку ден? Ние сме при крајот со 4ките, горните уште пола да излезат, ама плачењето ме убива. Не знам веќе шо да напрам. И дење и ноќе. Дури мислам дека дење не знам поќе како да се понашам Кога не плаче е многу мило дете, весела, ама кога плаче....
И јас да прашам мајки на скоро проодените деца. Дали кога почнаа да одат шантаа лево десно во одењето како пијани. Така вечерва оди и држи рамнотежа со рацете. Уште не е стабилна и некако како да се плаши брзо седнува после неколку чекори на под. Нормално е? @Makedonka007 денес и мојата цел ден плачи. Ако ја земе татко и плаче за кај мене, ако јас ја земам од кај брат и плаче за кај него. Ако е на под плаче за во раце, или да оди, ако оди плаче за на под. И вреска се тупа. Вади кецови горе, ужасно е напорна.
гледам зборите за заби ако ви е за утеха мојата е 10м и вади четворки да не пишам повеке се е повеке од јасно
Од кога ги ставате децата на нокшир? Кога мочка мојата нон стоп се фаќа за пелената и плаче, а кога кака вика ка каааа. Се мислам да и земам нокшир па да ја учеме.
@Presrekna Моето не шантраше. Фати права линија и изоде ко права манекенка. Јас инаку на среќа и го фатиф породувањето и е снимено Но мојата е поголема, и знам дека колку повеќе вежбаат, толку се постабилни. Вие сте мали, брзо ќе увежба. @FreeMind Баба дојде другиот ден кога прооде. Оваа мојава станување од место, си се прошета. Баба штама. Со подзината уста. Па колачи за сите и правев за да се фали па го грабнала она другото да го патка. Да прооди побрзо тоа сирото, ко кифла свиткано @haruki
Првиот дел од денот беше супер. Вториот дел, од ручек наваму е страшно. Почна се кога татко ми мораше да излезе. Понатаму продолжи за телефон, далинско, пегла и се што ке ви падне на памет. Битно јадеше. Исто како што сметаат нокти кои не се сечат на бебе пред 40 дена. Бебе ке се гребе и нервира. Мене ортопед така ми кажа. Вели, гледаш ли некој да не оди? И паметни и глупи одат. Генетика секогаш стига, па ни килажа е битна, ни висина, ни кој кога ке прооди. И синко беше ист. Сега почнаа тантруми и е уште полошо. Така одат на почеток. Уште не е стабилна. Нормално е. Плус се уморува. За месец и пол му излегоа сите 4ки и сите 3ки. Се почна на 11. Уште неколку дена ке наполни 14. Земи и пробај. Акп дава отпор направи пауза. Со лесно.