Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мојот пројдае одкако почнав да му давам Бекутам б витамини и самбукол.
    Ама не одма поссле еден месец одприлика.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    18.854
    Синко пројаде две недели, три ли, не знам. Ама денес и вчера ми протестира.

3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    фалаааа :sun:

На babydust му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    17.677
    Девојки малиов еве втор ден како се утепува од плачење кога спие. Значи навечер се буди мижи и плаче и ништо не помага дур се исплаче. Во текот на ноќта се буди сигурно едно 5 6 пати. Денес и на дневната дремка се разбуди со вриштење. Ноќен терор исклучувам како можен причинител. Сесомневам да не е увото, некогаш се врти на лева страна со главата ја навалува, некогаш знае и да се фати со рачето. Ама ова се случува само додека спие. Дур е ден си е весел, си игра. Ако е увото нели би имал константна болка?

5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Иста беше и мојата вчера, јас препишувам на 5ките. И дадов пола доза сируп и заспа.
    Прво мислев дека е заради првиот ден во градинка, ама после почна да трла ушите и да ги става раците во уста.

Последна измена: 2 октомври 2020
    На NNA, simona_baby и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    @BabyT* Може од градинка да И биде. Синко кога почна цел месец плачеше ноќе. Ако го земев во раце се туркаше бегање, ако го спуштев во креветче пак плачеше.
    Но И забите се причина.

7. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Незнам, може и да е тоа. Така прави и ако ја оставам неколку часа со баба и. Веројатно се вознемирува, се надевам ќе помине.
    @thinkerbell како поминувате кога дома сте за викенд и после пак одново? Денеска многу подобро поминавме.

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.451
    Допаѓања:
    18.702
    Исто и мојов, 12м има без некој ден

Вчера од 12ипол скоро до 3, кенкање,плачење со затворени очи, па ај ќе цица,па ај вода,цуцла...на крај му ги соблеков чорапите и заспа. Не знам дали беше до чорапите или нешто друго,ама не беше топло во собата,под 20 степени сигурно и јас со чорапи спиев...
    Можеби има врска и тоа што дедо му го чува од сабајле,јас тргнав на работа
    Ама не ме бара и не плаче,убаво се дружат...
    Ако е до тоа ,што да кажам за две недели кога планирам во градинка да тргне...

9. Xanty

Xanty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    661
    Исто е и кај нас две вечери по ред се буди и плаче. Не сака ни млеко го земам во раце се смирува и после неколку минути пак плаче.
    Пред неколку дена наполни година да не е некој скок во развој?

10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    Имам шанса да се вработам, добра понуда шо не се пропушта, има кој да го чува син ми само како да соберам сили и да прифатам.
    Премногу ми е тешко, помислата да се оделам од него ме боли, а од друга страна и седењето дома ми е психички тешко.
    Се изнаплачев овие 2 дена..
    Дајте ми кураж вие што сте вработени мајки, незнам како ке издржам..

На lackygirl, NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Колкави сте?
    А зошто да не прифатиш добра работа. Дете ке порасне, плус има кој да ти го чува.
    Јас немав таква среќа. Дадов отказ од работа која многу си ја сакав. Сега седам дома и со душа чекам да дојде пролет, да ја пуштам во градинка и да одам на работа. Не пропуштај шанса.

На lackygirl, NNA, paleska3 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    16ипол месеци е, незнам ете така ме удри на емоции се приврзав ептен, мислиш само јас сум мајка:doh:

На mal.ecka и srekice им се допаѓа ова.
  13. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да те окуражам со тоа што поскоро тоа подобро и за тебе и за него. Многу се приврзуваме и после е уште потешко да го оставиш.
    Јас решив да почне во градинка и иако мислев дека е друштвена и дека ќе се справе од нога, најгласна била таму со плачење, срцето ми се кине кога ми кажуваат ама неможе цел живот за мама заврзана.

На lackygirl, NNA, flower55555 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.995
    Допаѓања:
    14.804
    Ако ти е тешко седењето дома, ќе се преродиш кога ќе тргнеш на работа. Јас едвај чекав да се вратам на работа, и супер се осеќав кога почнав. Ич да не се мислиш. Може помалку време ќе поминуваш со детето, ама тоа некогаш мора да се случи, а во моменталнава состојба добра работна понуда не се пропушта. Ако имаш доверба кај што ќе го оставиш, одма прифаќај ја понудата.

На lackygirl, NNA, Мариаа. и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    ајде и јас да те поддржам да си почнеш со работа... помисли и на тоа дека паричка плус добро ќе дојде за сите , за синко највеќе!!!
    Таман е со возраста, моиве денес 17 прават, доколку сум во твоја ситуација би ги пуштила одма.. ама јас имам некакви си привилегии да влечам уште малце дека државно работам , па барем до кај нова година ќе се снаоѓаме со мене, а до пролет баби нека му ја мислат ... тоа е... време лета .... треба и за нас конечно да ни дојде времето, животот си тера...

На lackygirl, NNA, flower55555 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Пред нецел месец и јас почнав на работа, одма се прилагодив, се мешаш во луѓе, кафе пијано, мисли сменати, енергија обновена. Си идам дома имам поќе енергија и гледам остатокот од денот да го поминам со неа. Малку ми е тешко дека порано 24 /7 сега пократко, со баба и поќе седат играт, ама знам дека мора да дојди таков период. Од дома постојано седење нема многу корист, можи само нерви да изгубиш, на секој чоек му треба малку промена. Па ако и работата е одлична како што велиш, ич не му ја мисли. Среќно!

На lackygirl, NNA, Heidi и 3 други им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    18.854
    Сепак не биле 5ки. Денеска регуларно си јадеше палента за доручек и телешко за ручек. За вечера гриз со ад планирам, ама ке видиме. :D
    Се насекирав, таман доби боја и почна да го враќа обравчињата. :inlove:

На NNA, srekice, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @thinkerbell и мојата еве 18 месеци, се повторува што и кажуваме, но уште не збрзува два збора. Кога кажува за неа се кажува со име, одговара на се што ќе ја прашаш, извршува команди.

Најново ја истура цела кутија полна со играчки и вика бомбаа. Само тоа и е интересно да ги растури и толку. И многу сака да се качува на двосед, тросед, трпезариска маса, прав каскадер. Ако свртам поглед 2 мин и ја гледам некаде искачена, одма ми поминуваат милион мисли. Но не ме слуша, тоа и е омилено сега.

Во врска со тргнување на работа, не се ни мислете ако имате можност. Многу подобро стојам психички од кога одам на работа.

На lackygirl, NNA, FreeMind и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    @paleska3 @thinkerbell
    Мојата сега наполни 15м, уште не зборува, не вели ни мама. Кога ќе и дојди неколку пати на ден ќе речи тата, нешто гласови како ма, не, ха
    Иначе не распознава кои сме, мм и вели кај е мама и покажува кон мене, знае тато, баба. Носи ако и речам нешто, ама не збора уште. Плус не е ни проодена.
    Какви беа вашите на 15м?
    Кажете и некој збор на мајкава да не се паничи. Некои денови ич не се нервирам, ќе си прооди ќе си прозбори си велам, ама некои денови како сега ептен паѓам психички. Сите деца во околината проодеа, дури и помали од неа по 3 месеци, тука во групата па сигурно последни сме шо немаме проодено(facepalm)

На NNA, Mia Fuentes и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ние проодевме на 15 :wasntme: soo what 8)

Ќе одиби алапача најголема ќе биде. И мојава не збори. Али брбља на велико :talk:

@MilaSs12 Ке ти ја дадам мојава на чување. Исто мени имаат изгледа секој ден:rofl:

На NNA, Makedonka007 и MilaSs12 им се допаѓа ова.