Треба да прима терапија за да ја излечи. Се додека си играат шансите да добие и син ти се секако големи.
Син ми фати стафилокока, тргнавме со чист брис, не се ни адаптира ко што треба, носот затка, еве се лечиме уште. Веќе долго е дома се надевам наскоро ќе тргне пак. Јас очекував, тоа е, деца... Си пријавив одма во градинка. Ама и вакво лудо време па мое дете со никој не си игра, само е. не е опасен.
Кога издржав месец и пол нејадење, се друго ке издржам. Периодов ме зеза со заспивање, преку ден се трпи. Во принцип, ако е дома збеснува, ама штом излеземе е друго дете. Вчера во природа ронеше крокодилски солзи за топка на друго дете а неговата не ја погледна.
Благо покачена тт, нос што тече како река и плачење додека не поплави може да е од заби, нели? Заврши скокот, не знам на што да го препишам ова.. Наеднаш почнува да плаче, игра и се е кул, за 5мин ќе поплави од плачење. Доле остана уште една 4ка,или 3ки во најава се ова..
јас малку одкасно ама да ти кажам штом не е течна и не е 5 пати во еден сат ич да не се думаш. Има период кога децата "се чистат" знам големиов некаде на година ипол имаше неколку дена каде какаше по 8-10 пати на ден. И тоа густо да не речам како голем човек. Ама воопшто не се загрижив бидејќи не беше пролив. Како сте сега? (Ќе ве дочитам подоцна) дојдов да се пожалам (како и сите со деца на оваа возраст) одкако се смени сатот изгубивме ред со спиење ама се помирив со тоа и тоа е тоа. Ама после следува проблем со јадење-нејадење. Блендирано веќе нема шанси ама истото тоа што му го давав блендирано не можам да му го дадам поинаку - житарките. Нив беше да ги смисли. Од зеленчук веќе не јаде све а убаво му давав разновидно,сварено па пласирано. Сега нема шанси. Јаде само појадок и ручек. Вечера ептен ретко да не речам никогаш. Поткаснува понекогаш банана најчесто или грицка бисквити или соленки друго мазала. Навечер и спиењето не е како што беше. Со вртење тегнење кемка само на цицка е чиниш има еден месец а не една година.
Не е од заби, вирус има, го поминавме ние со растечено носе. Нервозен беше и мојов, а и јас богами се нервирав со носов чешма. Мери температура, давај вит ц и прскај спреј во носе.
@Мариаа. Со помин на зетко. Тупај витамини, киви, мандарини. @Septemvri и ние сме исти со столицата. Не течна но не и формиран измет редовно 4-5 пати на ден и тоа откако е родена. Се пробав да исклучам. Др ми вели од цицањето е потечна и редовна а и јаде доста овошје зеленчук и влакна преку житарки. Над не нема на форум често сме надвор на сонце. Ќе ставам слики кај дечките. Бебе ужива како голема е. За раче се шетаме и се со да и не се разбираме ( до душа кај неа повеќе е не)
Има скок сега на 17ипол месеци? 71ва нед. мислам ке му дојди.. Генерацијо утешете ме дека и на вашите ништо не им се годи, јас ке се мрднам
Моево ќе да е во скок цело време 23 уште некој ден прави. Уште 1 месец и 2 години, каде летна времево Заспива 11 до 12ч, станува во 8ч, една дремка од 13 до 15ч. Измеѓу станува 2 до 3 пати. Не пие млеко, само си остана навика станувањето. 5ките на пат, уште немат пробиено. Физички не застанува цел ден, исто и со зборување, само нешто кажува, порасна многу детево, муабет си правиме, се гушкаме многу во последно, кога сум дома само ме бара, Мамоо кај си? Хахха Почна и да кажува еднина, множина, членува, имитира, раскажува нешто што му се случило, исто и цртани раскажува ако го прашам. Гледа цртани претежно на англиски, сега последнава недела намали малку, еден период мн бараше и тоа тој што сака, брои на англиски до 10, и на македонски знае со помош азбуката англиски ја кажува нешто скокнува ама си ја кажува, кога сака тој, си игра на пр и почнува ејбисидиџи...скока некоја буква Сите вакцини примени уште пнеумокок остана. Не оди уште в градинка, претежно мама го чува кога ние не можиме, таму си има другарка на негова возраст и многу си се сакаат и бараат Од јадач голем, после 3ките стана нејадач и многу пребирлив, од пролетта навака, се нервирав многу, уште некогаш од контакт ме вади, се ќе го понудиш тој самолеб јади тоа тоа нека јади нешто, ближи 17кг ао 89,90см висина, дома мерен Еден пресек пред 2 год... Па за месец дена одиме во друга тема
ИМААААА И ТЕ КАКО. 10-ти се вика. Од 71-76 недела Ми иде главата да си ја скинам. Ова е ужасно. Ова е најлошиот скок дефинитивно. Ништо не е погодено. Постојано ми е залепена за нога и бара во раце да е, да гледа што правам. Спиењеее??? Спиење нема. Се буди 2658658965 пати навечер. И плаче за во раце, да ја шетам. Она никогаш нема да ја преспие ноќта. Јас сум речиси сигурна @Мариаа. И ние бевме настинати. Аспирирај секрет. Носот дури за десет дена и се среди
@lackygirl ма ова е лудница, преку ноќ наеднаш се смени. @srekice баш ко мајмунче се беси на мене и само в раце сака. Нејки да седи в точак за шетање, туку да трча накај колите се тегни со сета сила, тантруми пуштени на најјако. А дома ако сме, посебно после ручек играчките го нервираат пишти, гладен е пишти, му се спие пишти, сабајле во 4 се разбуди седнал на ќебето неможеше да го земи пишти. Вреска уствари, пишти незнам дали е доволно гласно Сега ми е смешно вака да објаснувам дури спие, ама во тие моменти ми е за никаде Си мислам да почнам со слушалки да шетам по дома Не бе готово се мрднав
Ама не и давам да цица. Не бара, али се буди и квичи во сон. Додуша, вади двојки доле Ако се среди кога ќе искочи втората, ќе ти кажам.