И јас сум во друга држава и тоа гости сме, неам ни здравство, па ме примија веднаш и на итна и на педијатрија и тоа ептен убав преглед. И крвна слика и брис во 3 попладне ни зедоа. Иди директно, какво тепање, тоа е симптом.
Daaa.,jas sum kaj moite na gosti i mnogu se raduvam na snegot. Da stane malata i obavezno na prosetka
Mamicki da ve prasam dali znaete kaj ima da se kupi crtani za malava ama animirani na makedonski jazik?Na youtube slabo ima- ili ne mozam da najdam.Gledam povtoruva na angliski se sto ce slusne od nursery rhymes.
Мислам дека има Цд-а со Маша на македонски. Имаш и во Просветно дело музички сликовници со азбуката пример вика А-авион Б-балон...
Син ми отκаκо почна да вρни,стои на вρата од таρасата и виκа "Сеκ,сеκ(снег)' Не знам дали ќе излеземе,вρне и дожд,но аκо навρне баш убаво до вечеρ сигуρно вечеρ ќе се повозиме со санκата.
Majki, dali mozebi znaete nekoja pricina poradi koja bavno bi rastele zapcinja?...sinceto mi e 15 meseci a ima samo kecovi izniknato ( site cetiri), zgora na toa dopolnitelno me sekira toa sto ne kazuva nisto, nitu edno zborce, osven nekogas mama, tata, no ne deka misli na toa tuku onaka si gi povtoruva kako slogovi...
Мајки изгледа синко има некоја инфекција на окцето, од прееска кога стана од спиење му е црвено, му солзи и лачи зелен слуз. Може ли со камилица да го промивам? Не верувам дека имам нешто друго дома. Ако не, правец во дежурна аптека. Дајте совет ве молам.
Конјуктивитис ви е, исто така беше и кај ќерка ми. Не е лошо да го однесеш на лекар, нас ни дадоа цитерал капки за очи и одма и се исчисти. Позз и со помин
Уште сме со досадниов вирус. Веќе две недели се врткаме тука, па тука. Можно е да е од тоа? Утре на дежурен да го носам, да не чекам?
Јас мислам добро би било да го однесеш. И како што ти кажа џој исчисти му го со камилица, кај ќерка ми вечерта цело око и беше залепено од гуракли, кога ја видов паника ме фати, прво ми е незнаев што треба да правам.
Во Скопје слабо снег, повеќе е лапавица и одма се топи. Утре ни е план на Водно да се качиме па да видиме дали таму нешто се задржало @iki26 добивме едно цд со Ноди на македонски од книжарница Топер, така да побарај по книжарниците, еве и некој друг кажа имало во Просветно дело.
Да се пријавам, ние денес како нови сме. И двете, затоа и множината. @zuto да не те паничам ама зелениот слуз е најчесто бактериски. Одете утре за да си мирна.
Дали некаде кај нас има вакви мали хип води?Залихите си ги потрошив а поисплатливи ми се од големите шишиња. И друго сакав да прашам Вакви добив на подарок.Со житарици,суво овошје и пире од овошје.Ги пробав не се благи ич.Дали се во ред како ужинка за 17 месечно дете? Германски био производ е.