@Presrekna одамна е и мојов со една дремка. Спие од 14:00-16:30. Руча веднаш кога ќе стане. Ама касно се буди и наутро.
@Presrekna моето на 15 месеци има две дремки. Еве овие два дена станува наутро во 6:30 па ја оставам да се измори па и давам да јаде овошје, па доручек и потоа шетаме во количка и заспива околу 10ипол. Стана во 12:30 , околу 15 часот ќе руча. Па околу 17 часот пак заспива. Па и давам пак да јаде. Скоро секој ден е вака е сега некогаш знае и да смени
@KuklickaSk @Larahappy @FreeMind @lackygirl ve citav deka pisite za prespivanje kaj baba, sedenja so baba, a jas bas na ta tema si imam "maka", ama vo umot izgleda. Dodeka sum na rabota kerka mi e so sverka mi. Jadena, naspana se e. Nema problem za zaspivanje, nitu denski nitu nokjno vreme. Mene mi e potesko za zaspivanje. Jas sum taa so se osekja. neubo koga spijat so baba i, bidejki e cesto ovoj period. Jas stanam rano za na rabota, alaram mi zvoni i ta so baba i spie. So eden zbor se osekjam neodgovorna kon bebe, a voedno nemam izbor za drugo. Si ja tepam samata psihata znam... Dobredojdeni se site soveti i kritiki, ke gi prifatam, samo mi treba drugo razlisluvanje na ovaa tema, bidejki ne razgovaram za ova so nikoj.
Јас не го оставив сепак. Ќе чекам да кажува барем некој збор повеќе, па да го оставам. Инаку е цело време со мене, работам од дома и некои денови само го зима по повеќе саата кога и преспива кај неа. Ама сепак ќе почекам за ноќњ преспивање. Не се мачи со негативни мисли, работиш, за да заработиш за детето да има добар живот. Не го оставаш на непознат, на баба го оставаш. Кога ќе се чувствуваш соремна ќе ја оставиш и за спиење, ама не ни мора. Гушки.
Fala ti za poddrska. Ziveeme vo ista kukja, ne e bebe oddeleno od mene. Vo drugata soba spijat, blisku do nasata. Pogolemiot del od denot sme zaedno, bliski, igrame, jadenje se zaedno. Ama spienjeto ne, i ete taka od mala e naucena so baba i da zaspiva i jas ako ja zaspivam so maki e ili neuspesno, pa idi baba i ja zaspiva. Ova me praj da se osekjam tazno, duri mi e potsvesno ovoj period.
Сакаш да кажиш дека воопшто не спие со тебе? Па и мојата заспива со мене нај тешко ама не а оставам на друг. Неможам да сватам извини, ни една причина зошто дете оставаш да спие само со баба. Фактички детето кога му се спие оде кај баба му, така? Извини не разбрав добро.
Не знам колку ова ќе те утеши или охрабри - јас како мала постојано седев со баба и дедо, мајка ми работеше во друг град, излегуваа многу рано насабајле итн, буквално живеев со моите само за викенд. Па и понатаму кога и да отидевме кај баба ми и дедо ми се случуваше да спијам со баба ми; не знам како и било на мајка ми, ама верувај дека за мене воопшто не била и не е помалку мајка заради ова. Да, приврзана сум со баба ми aма мајка ми е мајка. Освен во бунтовничките тинејџерски години, до ден денес еве сме многу блиски и знам дека сѐ што правела и прави ние сме и биле на прво место. Така што верувај дека твоето дете никако нема да те гледа како помалку мајка или не знам како. Плус преку ден сте заедно, убаво ќе си го организираш времето да ѝ е исполнето со тебе и немаш зошто да се грижиш.
Зошто да спие со баба и? И јас некогаш не можам да ја успијам вчера 2 саати се боревме на спална. Бебињата и малите деца лесно се прилагодуваат, земи си дете, ќе се измори ќе заспие не ти треба бабата.
Pocnav pred 3 meseci na rabota i togas pocna se. Inace spievme zaedno i ja doev. Togas prestanav so doenje i bidejki stnavam rano (5h) sverkrva mi rece ne mozela da stanva sabajle(5h) da odi do nea da ja cuva. Dopolnitelno od alarmot se razbudva, pa sega zimno svekrvata ne gree vo sobata i na toplo se vo dnevna dvete. Znam vo pravo si, srce mi se kini, ne sum placka po priroda ili da dramatiziram ama ova mi pagja mnogu tesko. @rainbowmama Fala ti. Ama bas ovaa situacija e kako so jas ne sakav. Jas nikogas nemav baba do mene, edna rano pocina, drugata vo selo retko ja gledav. Ne velam deka treba i moeto dete da ne e blisko so baba i ama sum zamisluvala deka jas ke si go odgleduvam, i vo gradinka ke odi, a epten me snajde prikaznata so ne ja sakav.... Ke razmislam kako e najdobro i za nea i za mene..
Неможе да станува? Не ја тераш ти да копа во 5 сабајле туку тогаш нека прилегне до малата само. Извини ама неа и е убаво така затоа. За се има начин, очигледно ова те тишти внатре и штом си пишала ти е проблем. Не би јас да набројувам дали ти си помалку мајка или повеќе туку едноставно тебе тоа не те прави задоволна мајка и треба да го смениш и крај.
@Presrekna кога јаде велиш Никогаш. 80 % од времето спие од 9 до 9 ноќе, и од 12-1 до 2-3 денска дремка. Знаеш дека ме зеза повремено, ама кога е се погодено е вака. Кога сака да јаде, во добри денови, појадок е брзо по будење, 10 горе доле. Потоа има ужина и цица за спиење. Руча по дремката, па ужинка и вечера во 8. Цица за заспивање. @Makedonka007 безобразно од страна на свекрва ти. Тешко и е да се префрли од една во друга соба. Користи тоа што немаш избор. Дете спие со родители и крај. Синко па само на цицка заспива или во кола, кога е кризна ситуација. Кога беше бебе и татко му и бабите можеа да го успијат, ама откако порасна мама и крај. Има влијание тоа што сме 99 % од времето заедно. И кога сме со други јас пак сум тука и знае дека мама е закон.
Моево дете нема нешто мерак за елка, два дена се вртеше околу неа, сега не му е интересна веќе. Инаку ми изчеле на ФБ реклама за елка со самолепливи лампиони. Супер ми изгледа за играње за палавковциве што нејќат елки.
@drugarka Да не ти е жал за елката ич. Прееска ја откитив. Неколку дена вади лампиони, а денес ја бутна целата. Ми пукна филм и ја откитив. @Presrekna Андреа има една "дремка" од 2,5-3 часа веќе од 14 месеци може. Станува во 8, најкасно 8:30. Одма доручкува. После ужинка и давам накај 11, и шетаме надвор. * 12-14:30 спие * 15 ручек * 18 јаде оброк, ужинки не ја држат. И во 20 вечера. Во 21 заспива.
@srekice јас знаев дека така ке прави па не ја ни китевме. Џабе чистење ке имаше. А 2 метри е, не ми се ризикуваше воопшто. Може само сијалички да ставам.
Da imav, i samata imas pisano PORANO- to e koga ja doev i koga bev doma 24/7. Koja ti e celta na komentarot, ne ti ja sfakjam.