Во колку станува насабајле ако дремка ѝ е во 11? Не знам што ќе беше моево спанко, и во 9, 9 и пол да заспие, пак станува после 9. Некогаш и 10. Дремка дури после 1, 1 и пол...
@Neda997 од кое млеко пие? Пробај промени. Мојот почна со проблеми кога на 2г почнав со кравјо. Додека да му го погодиме со пониска масленост и кое, имаше проблеми. Затоа секогаш дома чувам сирупче на база на црна слива. Кај нас е Пиколакс. Клизма имам ставено само во ептен исклучителни ситуации. Со нив ќе ги направите само цревата уште помрзливи. Работата е да ги ,,проработите,, и да откриеш што и смета. Давај често крушка, кива, цитруси, батат, тиква печена, црна слива. Најдобро наутро, на празни црева. За да има подобар ефект.
Кај синко преминот од две на една дремка беше лесен. Мене ми изгледаше мачење ама таков ритам му одговараше многу повеќе. Две дремки му беа многу, навечер заспиваше доцна, втората дремка некогаш беше 30 мин и на никаде. Околу 1 година се случи тој премин и оттогаш наваму има супер распоред за спиење. Навечер од 9 до 9 сабајле и од 1 до 3 дење. Има отстапки по еден час во кризни ситуации ама 90 % од времето вака функционираме. Три дена по ред ништо не сака да јаде. Ама ниишто, како кога му излегуваа 4ки и 3ки. Само киндер сака да јаде, ама и тоа не е нешто возбуден. Едно до две ке изеде. И сув леб поминува. Јогурт така така.
Пие 1,5% населеност млеко. Денеска не ја ни осетив дека какала, дури кога ја дигнав ми замириса. Фала ви многу за советите. Сакав друго да кажам. Незнам од каде се научила ако не е по нејзино право те удари, мава со раците. Пробав со игнорирање не помага, пробав со муабет пак не ми успева да ја смирам. Што да направам, како Вие реагирате на овие ситуации? Еве сега пред да ја заспам не удри по лице,со повишен тон и реков само НАДА и и се налутив, виде не виде сама заспа.
не, не те плашам само да те утешам да знаеш дека има "и полошо" Кај нас изгледа фати 10ти скок. Броев недели дур броев и кога мислев дека 9ти е последен престанав со "математиката" за потоа да чујам дека имало "и полошо" . Леле... Значи на никаков можен начин да не можеш да му погодиш. Само кемка се вртка не знае што сака со што да се заигра не сака да јаде па не со лажица со раце па не течна храна посува па ајде со грицкање да е.... среќа па досега два такви дена имавме. Денес као поарно да е ама знам штом е скок не се знае кој ден пак ќе ме фати. Денеска па стои и се врти во круг се врти си се смее паѓа пак си се смее... Човек раат да не може да поседи. Се на штрек на нога со уплав ...
Majki 17meseci sme. Deteto mnogu mi se poti posebno na glavceto.. bez razlika dali prespivanke preku den ili navacer, na stavnje e ko banjato vo koseto. Ili pola saat-saat dodeka niskam da se uspie ona e veke mokra niz velo glavce. Sto da pravam i zosto e toa taka?
Колку ви е температурата дома? Мојов помал дури беше кога проодуваше цело време беше во движење, па така дури го заспивав не го покривав оти премногу се потеше. И ние големите така, повеќе потиш ко ке застаниш, од колку ко ке се движиш.
Има повеќе причини, но сите се поврзани со останати симптоми. Ако е само потење на главчето тогаш: 1. ја претоплуваш, дупли пижами, жешка соба 2. Недостаток на д витамин е најчест причинител ако не е првиот 3. Несоодветна перница или навлака која предизвикува потење и алергиска реакција И натаму сите состојби имаат и други показатели кои секако се појавуваат заедно со потењето.
Мајки на што мислење сте за мрп вакцина, ја одложувавте ли и колку? И уште нешто да се пожалам беба е 12м, станува вечерта секој саат, ама буквално секој саат. Не можам да функционирам преку ден. И не некој период туку одамна е така, скоро од раѓање. Се плашам да не има некој проблем. Има ли некој ваков проблем како нас и дали некако сте успеале да го решите?
navecer temp e do 22max Oblecena mi e po bodi na preramki i pamucni pizamki bez corapi Ama premnogu se poti.. navlaka.. soznam kakva e, pamucna obicna nezz
Da se dvizi mnogu ne e zastanata po cel den. Ama rodeka se dvizi ne e ispotena samo koga legnuva 15 min da dremne priner ona e utop storena
На 13м премина во една, ама спие многу малце максимум саат и пол. Јас не знам шо е тоа да легнеш дете и да спие два саати или повеќе.
И мојов никогаш не бил спанко, особено до кај 10-11 месеци будење на секои 15-20 минути за дневните дремки. Сега нешто првата дремка ја затерува по 2 саати, а втората пола саат. Дефинитивно не му треба цела дремка, ама нека пркне уште малку па ќе му правам ред ако можам. А и во градинка ќе си тргне па ќе спие кога сите деца спијат
А навечер како ти спие? Иначе преминот беше лесен почна да се буди покасно а пред тоа се будеше во 6 и затоа имаше две од кој едната беше едвај 40мин. Се е едвај во дремките на моето дете
Во креветче на секој саат ипол се будеше и веќе на 10тина 11 месеци кога беше не можев веќе да станувам да го нишам и да го легнувам пак во креветче. Прво му тргнав подои мислев ќе спие, ама не. Кога го легнав до мене почна да спојува повеќе саати. Сега спие до мене со 1-2 будења, му ставам цуцла или му давам водичка и презаспива. Онака цела ноќ до сабајле никогаш нема споено до сега, ама и 1 2 будења е толерантно. Твоето?
Кај мене е на Ад пие еднаш но се буди уште многу пати голем дел од времето кенка плаче а некогаш скока вика по нас да ја извадиме да се шета по соби. Ноќите ни се вакви од 8ми месец. Иначе спие во креветче.
Вас ве фатила регресијата на 8. Мојов од 4 месеци додека не го земам до мене лудуваше навечер, па спои со таа на 8 и тука кулминацијата беше. Сега е помирен ама зошто ми ја окупира цела спална царот .. Колкаво е твоево? Ај од кај 18 месеци ваљда ќе се стабилизираат..
Вакцината ја прими кога требаше (не се сеќавам кога беше, ама без одложување), јас тотално изумив дека може да крене температура неколку дена од примање и не обрнував внимание, и така си ја помина без ништо. За спиењето, и моево е никаков спијач. Има помирни периоди ама и тогаш се буди минимум 2-3 пати. И само со цицка продолжува да спие, а може и на мене така ми е најлесно. Заедно спиете или? Во принцип имам приметено дека кога сум до него помирно спие.