Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.718
    Допаѓања:
    5.048
    Нормално е, без гајле.

2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Кај мене мирна не била никогаш а не па сега.
    Регресијата во 8ми дополнително не побудали сите дом :D
    14 месеци е

На NNA и Cherry333 им се допаѓа ова.
  3. ThankyouGod

ThankyouGod Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    27
    Заедно спиеме и пак исто е. А преку ден е весело дете, ако му е нешто веројатно и преку ден ќе биде така. Дневните дремки се добри, две по саат отприлика. Не знам до кога ќе трае ова (facepalm)

На rainbowmama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Дај Боже кај вас да се среди. Кај нас не се среди ни после регресија во 18-ти месец. Сеуште се буди барем два пати. Не цица.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    28.103
    Што правите кога сака да шета по соба? Не и давај да игра во ноќ, ако вришти симни ја и правете се вие дека спиете, не мрдајте. Ќе и помине кога ќе сфати дека нема да добие игра во сред ноќ.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nicegirl11

Nicegirl11 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Мајки ми треба совет во последниов период однесувањето на синми почна да ме загрижува за два месеци ќе полнимр 2 години. Више скоро месец дена р мн нервозен за се нешто ако нр ср направи почнува да плаче и тоа со солзи плачење.. каде и да го однесам нагости прво не сака да излезе и ако тррба да одам негде нагости нр сака да велгува плаче и тоа зајдува скоро од плачење .. кај моите нрможам да појдам више две недели кога и да отидам нр сака плаче одма да си одимр не сака да влегува. Мислев дека не сака таму но истото се случи и кај птијателка со дете на негова возтаст што се дружат одимр истото и таму се случува два пати до сега.. денес мајками идр нагости вришти да не идрла не ја пушта да влегува не даде да го фане што пред тоа одрше брз проблрм кај неа исто и сакаше да оди кај нив нахости зш имаат мн голем двор и место за шетање играње но наеднаш се смени се. Единстврно не ми прави проблем само фолр кај свекрвами да го симнам таму само сака посебно кога золвами е дома неможам да го приберам.. ако ја заминам и се вратам по некое време кога е со золвами мене ме брка ме бутка да си одам не дава да го чепнам вришти и самп не мама мама чао чао и ме брка бутка тоа го прави само кога е со неа и по цел ден само нејзе ја бара ... кога е со неа одндсувањето му р катасрофа само она да хо држи смао со неа да игра друг не дава да го чепне одма вришти ни мене не ми дава ништо ме брка дури и да му ррчам ајдр ќе одимр ова ќе правимр или ќе одиме чао он почнува да вришти кога е со неа и само нее и одма вришти за плачка ..и да дојдат гости и деца или мајками ако е со неа мора да сд качи и она зш не идр без неа или ќе поседи игра со дрца и му текнува за теткаму и одма на врата ..почна да ме загрижува неговото однесување последниве недели .. некој совет??

7. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    На почеток не ми беше јасно шо сака, ке ме фати за рака и шетаме низ соби, не игра со ништо.
    После неколку вечери ја вадам од креветче затварам врата од спална ние лежиме она си шета цела поспана е сега некогаш после некое време бара да ја земам ке скока рипа по спална додека не падне од умор и ја враќам во креветче,но некогаш завршува со тантрум лупање по врата да и отворам се мава од земја вришти може да се повреди од шо е поспана и морам да стоам до неа.Има и мирни ноќи не е секогаш вака.
    Мислам дека е премора во прашање, многу малку спие преку ден максимум саат и пол до душа на прсти се брои колку пати спиела толку, а многу многу е активна значи буквално седнува само за да јаде, не знам шо да направам, не можам да ја презаспијам се буди како да касни за на работа, директива е на нозе.
    Вие како сте, како е другарчето?

На NNA и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Кога завршува период качување на лустер!?

Единствена активност е таа периодов.
    Ни играчка, ни цртани, ни книги читање.... Ништо несака да погледне.
    Ама на комода да се качи едно 238 пати денес... Може.

На crazylady, NNA, srekice и 6 други им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Никад. Сега на стол од стол на шанк горе додека трепнеш. Буквално ми иде да ја врзам за мене за да не прави глупости.

Мислам дека станува збор за магија. Црна магија од оџа.

На Bubish26, kukla21, NNA и 10 други им се допаѓа ова.
  10. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    631
    18+сме, се мислам да му дадам суво овојше (кајсии,сливи или смокви, на пр. во смути, обично тоа ни е претежно ужина..) како би можела да му го дадам? Вие со што ги комбинирате?

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ☆P!nselsp!tze☆

☆P!nselsp!tze☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    814
    Деца.
    Ама мислам дека детево знае дека е корона тајм и не се оди никаде по гости, ниту кај фамилија.
    И моето сакаше така кај свекрва, мислам дека му пренесува добра енергија па затоа. Да не му фали време на детето поминато дома и само со тебе, со семејството во куќата во која што живеете? Се е нормално од тоа што напиша освен одењето било каде.

Јас да ви кажам како мајка на скоро 4 годишно дете дека од 3 години и неколку месеци почна да спие цела ноќ ама пак се буди де јадење, де вода, де мочкање, ја ако отидам во тоалет одма по мене, кога станувам за на работа и тоа по мене. Еднаш ми вика грбот ја заболел од спиење да сме станеле само пет минути, ја викам ама ај спиј ми вика ама и кичмата ме боли од спиење хаха и станавме 5 мин в кујна и пак заспа.

Се што прочитав погоре се периоди кои поминуваат. Околу 2 години ми викаше да ја шетам низ стан и ми покажуваше со прстот на каде, ноќе. Прво се бесат по висечки комоди, па на лустер, па сега само на работна маса, маса, па следно се надевам дека е под. :?:
    Истражуваат и тоа е супер.
    Не мора секаде да им се оди, не мора да сакаат со секого да седат, не мора да спијат цела ноќ и да јадат секогаш ние кога сакаме и колку што сакаме. Јадењето почна да се подобрува од 2 години навака. Спиењето од 3 години.
    Ми изгледа како од 4 години да ќе е полесно или пак не, останува да видиме. Да не почне да пробува тогаш од прозор или тераса да скока... :wasntme:

На NNA, KuklickaSk, Мариаа. и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Денес за појадок јадеше суви сливи и суви кајсии-кратко варени со свежо јаболко и експандиран ориз.
    Пред некој ден суви кајсии со јаболко , бисквити и мелени бадеми.
    Јас урми му давам за ужинка да грицка.

На NNA, MilaSs12 и hub им се допаѓа ова.
  13. Baby boo

Baby boo Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2018
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    66
    Мајки дали на вашите 18 плус дечиња им давате чоколадно млеко, несквик, муслите на виталија??

На hub му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    631

Колкави сте? И од кои купувате?

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nicegirl11

Nicegirl11 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Каква магија ? За што зборуваш?

16. Nicegirl11

Nicegirl11 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Па цел ден сме дома само на саат време ако исапднадме со кај моите и толку ама пред тоа одвај чекаше да му речеш дека ќе оди чао .. имаше период не секаше доле мн да седи ама пак одеше ... секој ден најголем дел ос времето е со мене ама и секој ден ср гледа со домашниве мислам на свкеор сверква золва исто и со мајками

17. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Јас и имам давано, ама не сакаше ништо од тоа.

18. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Кај мене помина таа фаза, се имаше качено на комодата од тв, јас бев во кујна, буквално 1мин оставена сама, незнам што се случи не ја видов, ама за милиметар аркадата не ја скапи.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.489
    Јас му давам од 13-14месеци чоколаднл млеко чат пат,а млеко со несквик пие зашо чисто млеко нејќе да погледне а камоли да пие:D

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    15+ кајсија од кам,сливи од арганела од тинекс имам купено.

На NNA и hub им се допаѓа ова.