Некој пиша се шетаат штотуку проодени на улица Какво одење тој период излегувавме надвор и одма седнуваше на земја И само во количка се возеше Одвикнување од пелени од 2 до 3 год. Синко е 2 год и 2 мес, уште не е спремен.
@lackygirl да , така правеше и мојава. Туп на земја па се валка.. Сега со второво не ризикувам , не ја вадам од количка воопшто , штом седи при возење уште , нека си седи после нема да сака да седне Моево е 16 месеци и пробав неколку пати да ја ставам во нокшир , ама се плаши. Ништо ќе пробувам понатаму. Ама кога одам во вц ,за да не ми плаче плус пред врата ја пуштам внатре да гледа како јас седам на шоља и се смее. Го зема нокширот и ми покажува тете ама да седне - не. Еднаш пробав сакаше , сега не сака. Здравје понатаму. На нејзина возраст големата ќерка веќе и мочкаше внатре па имаше некој напредок. Ама деца не се споредуваат
@rainbowmama Супер си оди момчето. Да ја видеше мојава како трча без да гледа каде оди и како во лет се спружва на земја ќе плачеше. Сега со замижани очи тера и наназад @lackygirl не се грижи. Внуката моја се зборуваше а пелени пред 3 год извади. Немој да притискаш. Самото дете ќе покажи кога е спремно. Синко сам рано фрли пелени, и ова од сега кажува за какање. Некогаш ја стигнувам да ја ставам, некогаш не. Откако ќе наполни пелени додека не сменам трча по мене и вика папапа а и значи смрди попопо многу. Spoiler
Исто на само сме супер, ама кога ќе се вратам од работа ќе ме види и не ме регистрира..кога ќе дојде време за спиење омекнува Ама тешко е, мајка...пред некоја вечер убаво си заплакав Ама да не се подречам вчера бевме супер
Кажи ти како го закачи видеово остави малиот си е таман има време да извежба. Стварно за видеово објасни. После така ќе оди мижејќи за да ти се удира од сам ќош. Па ќе трча со главата наназад. Па ќе се врти у круг и на секое ќе паѓа од висина. Па ќе оди наназад само.
Мајки вака кога зборувате за чаши мислам дека сум ептен не мајка, ништо не сум купила му давам од чаши за еспресо или од обична чаша ќе мора да купам и јас нешто софистицирано ,него да ве прашам дали има некпја од вас искуство со сува кожа ,ве читав пред некое вррме но незнам конкретно дали е како кај нас. Приметив последнава недела како да му се лушти кожата на стомакот ,грбот и рамената. Изгледа како лупешки ситни од сончано. Секако утре ќе се јавам на педијатар но ме интересираат искуства
Искрено, пробав само со Велеа и не и одговара, и не ми се ризикуваше да фрлам пари на други колекции, а да не дадат резултат. Сега почна да ми се нафрла малку ама пак не ја мачкам постојано. Кај вас има ли напредок?
@BabyT* @The Unicorn а од што им се прави кожата така ви кажаа ли? Или причина едноставно е сува кожа? Јас сега на 16 месеци прв пат забележав вакво нешто,пред тоа немаше ништо,прво почекав да видам да не е нешто фаза некоја или од прашок што сменав ама еве недела дена се повеќе и повеќе примеќам
Ако си сменила прашок може да е од тоа. Прочитај за атопичен дерматит има повеќе фактори кои влијаат.
Јас дома му давам од шоља за еспресо иако ја имаме чашата. Повеќе вода пие од обична чаша отколку од оваа на нук. Оваа е згодна за надвор ,за во градинка и за по гости
Има мал напредок. Ама и многу време помина може и сами од себе се повлекуваат веќе..... Мачкај ја редовно. Јас приметив некој ден кога ќе пропуштам одма се влошува. Може зависна да им стане кожава од козметикава ? Магичен круг без крај. Без козметика не може, со козметика зависен ќе го напраам... @NewMama јас уште не знам што е конкретно иако имаме направено и алерго тест. Ама кај мојов не е само сува кожа туку и осип се јавува. Можеби не му одговара козметиката ако е само сува кожа кај твоето. Во зима и дополнително им се суши.
@The Unicorn да само сува кожа е која ситно се лупи по стомак грб раце... имаше помалку сега повеќе .. црвенило нема ,баш ме чуди ова , запрев со новиот прашак но уште е сув, ќе видам утре што ќе каже педијатар, а ќе пробам и со биодерма јас сум барем задоволна од нив ,се надевам ќе помогне
Ништо талво во машина :/ И јас се зафркнав, тањирчето за јадење се цакумираше долниот дел се додека не го ставив во машина :/
Хахаха ме исфрустрираа теткиците во маало изгледа. Сѐ нешто туѓите деца генијални се. Видеото уствари е .gif. На пребарувач convert video to gif одбери било кој сајт and have fun После се прикачува исто како слика.
Тетките од маало? Мене свеки ми иде дома да ми објаснува кое дете колкаво било и се шетало за рака со бабаму а не во количка Зошто не била мојата проодена 12 ++