Си ја зедовме ние пастава малата бес проблем ја прифати, по малку и ставам на четкичето фала P.S. Кога го отворив капачето кога гледам внатре едно помало со запци има за отварање, е де си реков како ќе го отворам ова сега хахха кога да свтам почетното капачето што е од надворешната страна има исто такво за отварање на ова внатрешново капаче досега вака не сум видела ваква паста
Мајки како ги шеткате малите? Мислам дали ги водите за раче, во количка или во велосипедче? Зборам за дечките кои веќе одат. Ние минатата година користевме количка која веќе и е мала, а преку зимо кога прошетките ни беа кратки се водевме за раче. Се сомневам дека секогаш ќе се водиме за раче, па размислувам да си олеснам некако со некое ,,превозно средство,, Е сега дилемата е дали детско велосипедче или количка да купам. Иако ММ се сомева дека малата ќе успееме да ја седнеме во ,,нешто,, сепак повеќе сум за детско велосипедче Конкретно ова ми се допадна, од Чиполино е. Ваше искуство?
Малата одкако прооде количка воопшто не коростиме. Сака да трчка а мене ми одговара затоа што троши енергија и спие подобро(божем). Но баш вчрра ги гледав овие трицикли. Во план сум да земам и јас зошто за подолги релации нема да може да пешачи. Во енци менци се накај 8500. Во чиполино не видов, ако знаеш цена пиши те молам. И ако некој има нека препорача од која фирма се ок.
Точачето што го има постирано @snegulkata го имам од син ми и е одлично за шетање, дури и да сакаат да одат по одредено време се изморуваат и ова е одлично. Сме шетале на долги релации и уживаше син ми. Е сега интересно е што некои сакаат да седат ,во било што, а некои не. Значи го препорачувам. Нке пред 5 години го купивме од енци менци ама ги има истите и на други места. Околу 4000 мкд биле на пластичарската. Здравје на пролет ќе го пробаме со ќерка ми ама мислам дека ќе седи. Инаку ние сме во процес на одбивање од доење и повеќе мислам дека мене ми е тешко од колку на ќерка ми. Ај наздравје 23 месеци доење
Пред малку се вративме од подолга прошетка, цело време трчкаше и нути еднаш не побара да ја кренам во раце. Детево е полно со енергија, се изнатрча во парк, но раче не дава, сака сама да трчка а тоа е веќе проблем...Како и да е, сигурно нема цело лето да се трчкаме по улици и во парк, реално потреба од ,,превозно средство,, имаме! Идејата за точаче останува и во план ми е да и купам, ако не сега напролет сигурно. Само треба да се одлучама какво и од каде. @chocolade овој од сликата е од Бебе центар Алф Прилеп, и е Чиполино 2016 а цената како што пишува е 6150. Ако можам да најдам некој како @leona83 што спомна до кај 4000 денари ќе си земам таков,претоставувам само оваа пролет- лето ќе ни треба, догодина со полни три години се сомневам дека ќе ни врши работа, или грешам, м? Ќе видиме. Инаку Леона, браво за долгиот стаж на доење! Верувам дека ти е тешко, се сеќавам дека и јас плачев кога ја одбив малата а се доевме цела година, осеќав вина, како да и кратам големо задоволство на малата, но за брзо време бевме и двете добро. Се надевам за брзо време ќе го одминете одбивањето! Со среќа... и убаво денче!
Дај му топло чајче,топла супа. Ако има шлајм сируп или чај од бел слез,бистри пијалоци. Капки од оригано во носето,топла бања.
Јас имам такво велосипедче за продавање. Не е фирмирано како чико, чиполино. Зелено по боја со музика воопшто не употребено. 1000 ден
Мајки во адриа лаб брисеви од нос, грло и очи дали знае некој колку чинат, и дали треба упат од матична за бебушка 20 месецi?
Не ти треба упат, не ги покрива фондот, одат приватно. Сега пред месец и пол правевме, 350ден се, но правевме само нос и грло.
Moevo e od 3 meseci takvo site mozni bolnici gi pominavme navodno alergija a nema vrska od toa sega otkako se prefrliv kaj dr. Hristova mi dade za noseto sinomarin 3x1 i polse 15 min origano isto 3x1 a za kaslicata bronhovit sirup se na prirodna baza i sega super e veke 1 i mesec imame. P.S. go otruv deteto so sirupi tricef pancev i neznam uste koj ne mu go dadov go inhalirav so pulmikord ampuli so ventolin i od toa nisto ne mu pomogna
Majki abe zosto ne funkcionira soba za doenje??? Na dr julija i pisev ama ja nema da mi vrati. i aku nie od vcera trgnabme na gradinka mn sum srekna prvite denovi po dva casa sedine tamu si igra trca i taka. drugite deca inat red razdignuvat koga jadat sedat i ne stanuvat od srolcinjata a nie si setkame natamu navamu ne znaeme uste kako sto ama kje se navikneme igrase so decata na pesnicvkite i mislae deka kje se prilagodi.
@joy1 те имам читано дека не користиш пумпица за нос за малата. Ќе може да ми кажеш како и го вадиш секретот? Мојата само што ќе ја види пумпицата одма почнува да плаче и не знам како да и помогнам, а полн и е носот секрет и не може да диши Фала многу
Не вадам секрет баш со ништо.Инхалирам два пати дневно и после инхалацијата почнува густ секрет сам да излегува.А додека спие ставам оригано капки и тоа ја смирува.Џабе влечеш со пумпа тоа е само моментално решение.За пола час пак се полни цела.Секретот ако е густ мора да се разводени инаку ништо.
Не влечам со пумпица, не ми дозволува, а секретот не е густ туку како водичка е и и смета при дишење. Ќе пробам и со оригано капки. Фала уште еднаш.
@joy1 зошто не користиш пумпица? Јас користам аспиратор, онаков на шмукање што е. Ставам прво физиолошки, после 10 минути аспирирам, чуда излегуваат И син ми го мрази аспираторот, плаче кога ќе го види ама одма го мести носето, знае дека ќе му биде полесно.