Јас не би земала, не се воопшто евтини а со броеви варираат многу. Синко откако прооди смени неколку пара собни патики. Прво носеше 23 ка на кеги колев, па за кратко 24, последен пат купивме 24 ама поголем калап, затоа што 25 од тој првиот калап ми беа кнап. Летово носеше 22 најк, сега 23,5 носи. Му купив 25 ама сигурно ке ги носи, кога и да дојде време за носење. Чизми му купив тимберланд, 24ка, кога ги мерев првиот пат (влошката се вади) му беа добри т.е. големи, а сега му се мали, значи за 2 месеци некаде му се смалија.
@Presrekna, Андреа е сега 20 месеци. Носи Адидас 20-ка и големи и се уште. Ги соблака од шала. Од Kegi носи исто број 20,и тоа купени во октомври. Уште и е ноџето 11.5 цм. Јас не би купила за следната сезона сега. Иако Terrex се топ. Јас носам.
@Miss.N на јутјуб пиши hair dryer baby sleep, vacuum cleaner или relax music итн, имаш и по 8 часа без прекин. Синко едно време се така заспиваше.
@Presrekna земи 23. Секако ќе ги носи. Јас мислам нема да ти останат. Ако и се големи еден број ќе ставиш влошка. Не сум купувала од сега за следна сезона. Ама отприлика знаеш како расте ноџето на твојата. Ако не ќе ги продеш. @koritsaki си пробала ли маслиново масло на гладно, помешано со нешто. По лажичка- две. И мојот има проблем со столицата и давам скоро секој ден.
Месеци се мачеше малава,се тврда кака. Почнав почесто да давам суви сливи сварени,а житарките ги потопував во компотот. На почеток секој ден па преку еден.Круша,тиква,и просо.Презреана банана,и потечна палента. Еве последниве недели кака неколку пати во ден,конечно нормална столица и без мака.
Побавно расте ногата сега приметив. 25ка носи топлинки и чизми. 25ка веројатно ќе купам и патики ако се тргне снегов некогаш годинава. За следна сезона не верувам дека поголеми од 26ка би носела. Првите бројки веднаш ги нарасна. Првите чевли и беа 20ка ги носеше еден месец. И од тогаш до денес забави и стаса до 25. Ако ти помогне мојава математика. Ако не купи и ги што вика дафи патика секако се носи и надвор од сезона. Така да таа бројка секако и следи за носење.
Пред саат време се испразни конечно. Дали и прашоков помогна нешто. Ама пак мораше да и ги стиснам нозете , вака го стиска газето , се плаши. Фала ви на советите , мора нешто да применам и друго од ова што напишавте.
Не давај млеко. Моиве од млекото запек имаат. Јогурт, кисело млеко, семиња можеш да даваш, масло на гладно. Презреана банана давај, подобро млеко исфрли отколку банана, оти бананата регулира столица. Кајсии, праски, сливи, прави и смути со семиња. И повеќе течности секако.
За една година и е порасната од 20ка до 23ка.Веќе купувам 24 да и се полабави. Мислам таман ќе и се 23 за до година.
Да ја надополнам Ана бидејќи моето е често на педијатар поради столица на шест дена млекото треба да се исфрли за да видиш која храна и прави тврда столица. Млекото е една од нив. Ќе мораш да правиш комбинации на храна за да ја погодиш вистинската. Но кај најголем број случаеви на мали дечиња не се регулирало со храна бидејќи нивниот организам не ги препознавал како нашиот организам. Односно влијанието на храна богата со влакна кај мали бебиња (до 2 год) речиси и не постои како што ми објаснаа. Убаво е да е храната балансирана и наместо банана да се дава јаболко, повеќе мусли и варена храна, но најчесто се регулира преку сируп проблемот (ако веќе нема ефект храната). Тој сируп им ги разработувал и стегал цревата. Последните 20 прашоци ми се на маса. Од шест дена кака на три дена. Користи сируп од Ноември месец. И ова е последна доза и нема повеќе. Мора да паузира. Храната и е целосно регулирана повторно за полесна столица. До три дена било нормално ми тврдат (втор педијатар е овој за истиот случај). И правеа и ехо на стомак има задебелување на цревата, но се е нормално исто како деца со редовна столица. Како ќе растела така ќе се регулирало. Генетски сестра ми иде еднаш неделно во тоалет. И татко ми беше таков. Може е генетски.
И кај нас проблемот е млекото. И почна баш тогаш. Кравјо, после 2 год. Убаво знам од каде доаѓа. Ама не можам да го отргнам од него. Давам со ниска масленост. Се измачивме додека најдеме кое му одгвара. Давам со Молерспт и лажица маслиново и така тераме некако. Океј е.
ние ги извадивме сите 4ки одеднаш за 2 недели веќе беа излезени. Не беше лесно ама се трпеше. Ова сега не знам што е. Уста не отвара ни за да видам дали има отечени 3ки ни за лажица да стај вуста. Плука вистински и плус се лигуши. Спиењето од саботата вечерта ни е испореметено скрос. Денски па за чудо спие и тоа повеќе од вообичаено, барем 2ипол - 3 сати ко ништо. Што било случај никогаш до сега Добре дојдовте во клубот
Мсми дали кај некоја се дедило каката на бебето до е иста форма како јадењето? Вчера јадеше грашок како го изеде така излезе после некој саат топчиња
Грашокот го искака или каката му е во форма на топчиња? Некои храни брзо минуваат низ дигестивен систем необработени и најчесто нормално е кај бебињата, ама ако е каката во форма на топчиња, тоа нема врска со грашокот, каката не завзема таква форма какво што било јадењето, туку може да укажува на запек.
Еднаш гледам во пелената парчиња црна кеса. Се чудев цел ден дур не ми текна дека е спанаќот од ручек.