Скоро 13 месеци и се смени скроз одбива да јади, не сака воопшто да проба ,пред тоа се си јадеше сега борба е кога ќе дојде време за јадење на хранилката не можам да го ставам да јади...само плачи вика..
Јас имав сличен проблем.Хранилка за жал не користам од 14 месеци. Пробај со сликовници со играчки на под и храни го. Или на трпезарија во скут кај тебе. Додека сфатив дека неќе да седи во хранилка подолго време помина. Ке го седнев и по кратко почнуваше да станува и да кемка
Дојдов да се жалам. За некој ден 18 месеци. Ужасен период од месец дена, ако не и повеќе. Ни дење ни ноќе спие. Преку ден е дремка еднаш од 10 до 20 минути ако имаме среќа. Преку ноќ е ужасно тешко, се буди на 5 до 7 минути вика мм. Мене ме мрзи да гледам на телефон, оти ми се спие, ми се плаче. Живи ненаспани сме. Мислев дека нема потешки периоди од тие со првото што ги поминувавме. Леле колку згрешив. Ако ова не престане, следно мислење веројатно ќе ми биде од некоја институција. Бар ќе се наспијам ко човек.
Леле истото ми го прави овие неколку дена. И ништо не сака да јаде освен леб и авокадо. Значи 8 месеци веќе на секој оброк е во хранилка, и еве одеднаш не. Плаче, сака да го земам, бара да цица во тој момент,... Не знам ни што да му давам, ни како. Овесна каша, или зеленчукова каша, ништо. Овошјето само го гмечи, почнува да се нервира и го фрла. Сѐ фрла. Поминува и белка од јајце, солена палачинка. Ама по некое залче. Не сакам да го учам низ соба да јаде, ама веќе четири пет дена како не јаде. Имаше температура една вечер, и од тој ден се смени тотално. Мислам дека расте четворка евентуално, ама не гледам ништо набабрено. И се нешто не му е по мерка, само приплачува, само со мене сака, нон стоп сака надвор да оди, дома враќањето со плачки... Треба да проверам и со скокот до кај е. Почна бурно, па се стиши, не знам дали е уште во скок или стварно што се дешава. Send help.
Да, на моето, горе имаше кецови и двојки,доле кецови,па излегоа 4ките одеднаш сите четири и сега излегуваат долните двојки
Zdravo majki, nie sme 19meseci. Sakam da ve prasam kakvo kremce za lice stavate na vasite decinja. Jas od prv den koristev mustela hydra. Veke mi e pri kraj, treba da zemam. Uspat da prasam od koja krema ste zadovolni? Fala vi
Јас сум многу задоволна општо од кремите на Natura siberica Little siberica , таа за лице ја немам користено, ама за тело лосионот да. За лице ако видам дека некогаш и се суши кожата ја користам оваа и многу е добра исто така
Тројките веројатно почнале. Пиши каде ќе те сместат да ти донесам портокали едно кесе да си жонглираш да не ти е досадно
Неколку дена се натегам да ве прашам, гледав некое видео на ју тјуб. И малку се замислив. Синко за 17 месеци е супер во развој, само едно нешто што приметив веќе подолго време да не речам постојано но често мрда со прстињата . Значи и мирен да стои со прстите на рацете мрда како да си ги трие,не раче со раче туку баш прстињата. Или пр. Ќе игра со некоја играчка ,ќе му здосади и ќе почне и на неа така да прави како пеперутка со рачињата. Дали треба да прашам педијатар или нормална појава е ова ? Можеби период ?
Мајки како ви раснеше ножето на дечињата? Ќерка ми е 14 месеца и носи обувки 19 број и ми е чудно бидејќи тоа се бројчиња за бебиња. Сакав да и купам патики и еве дури имаа луфта напред и 19.5 бројче. Дали треба да сум загрижена или пак не?
Иако не разбирам како точно прави, дали тоа го прави кога ги гледа рацете? Ми делува како да му е интересно така да прави. Колку е висока? Женските имаат помали стапала, генерално земено. Синко носеше 22 на таа возраст, ама доста е висок.
До 20 месеца носеше 20ка. 22ката еве уште и е голема на 2 години и 1 месец. Мала нога има, ништо страшно. Јас и маж ми не сме превисоки, а имаме огромни стапала, така да ич не се секирам, ќе пораснат. А стварно е проблем за да најдеш соодветна патика за проодување со таа големина, пола лето со бебешки чевли со мек ѓон (поточно без ѓон) го поминавме лани.
@MilaSs12 па не.. не гледа во нив. Така некогаш си стои и си ги трие прстињата едно со друго. Посебно на едната рака посебно на другата. Значи не ги треси туку си ги трие. И како што кажав нркогаш тоа и на играчка го прави, како да меси леб прави со играчката. Најубаво кажано како да меси тесто
Нормално е. Интересно му е. После со вашите раце ке си игра така @Tinkerbell11 20 месеци е и уште и се клапави број 20 од адидас. Уште носи од Кеги бр 20.
Па тоа мене не ми звучи како нешто чудно. На децата се им е непознато, може му е интересно. Синко едно време тактираше, како на клавир да свири правеше.
@MilaSs12 @srekice се надевам дека е нормално. 24/7 сум со синко,мм често е на пат. И секоја ситница што ја прави ја примеќам, па зошто така прави ,што значи тоа ,па уште кога ќе ти излезе нешто на ју тјуб ,плус хормоните од бременоста во глава ме удираат мислам дека ми треба добар психијатар ама никој сериозно не ме сфаќа ќе полудам кај и да е
Мojата честo знае да ги стегне рацете да се затресе наjчестo кoга ќе стане oд спиење нo тoа гo прави пoнекoгаш не честo и не oбрнав внимание....пoстoи прoстoр за грижа?
Ако се запраша после мојов пост,не се грижи, јас знам да забегам до детали и многу мислам. Не е убаво, ама сепак морав да прашам. Најверојатно се тегне или и доаѓа да се истреси