Не се грижи , и големата ќерка таа возраст го носеше ова борјче и сега има 10 години и има поголема нога од мојата секое дете е различно , потоа оддеднаш ќе порасне ноџето. Инаку малава ќерка е 17 месеци и носи бр 22
Имам забележано во последно време мали често кога му се кака ќе застане на едно место и ќе ми викне мама! Кака! Демек мамо јас какам. 18 месеци сме. Дали тоа има веќе некаква осет развиено та време е да се ставаме на нокшир? Со првото на 2 год се научи да кажува за мочање а за какање дури на 3. Од 2ипол год беше со ѓаќи и какаше во нив. Неќеше за жива глава да седне на нокшир за какање.
Кога ќе ти рече така, навистина кака или? прашувам зошто и моево цело време кака , кака се фаќа за газето ама ништо не прави јас од април планирам да ја ставам на два часа на нокшир, да и воведам рутина на мочкање/какање, тогаш ќе е 19 месеци.
Majki na bebinja okolu godina kako uspevate sa smenite pampers i da go preslecete deteto.Kaj nas e vistinska borba faza e ili detevo mi e takvo .
Moevo u princip e placlivo inaetlivo bebe ama so pelenive katastrofa da slusa nekoj odnadvor ke rece nasilstvo po doma vrsam.
Истиот проблем го имавме, може и да си ме прочитала поназад. И сега се бунтува но сепак успеваме полесно од претходно. Инаку почнавме со гаќички наместо памперс со лепенки, кога беше какан само под туш, со влажни марамици не успеавме зашто валкавме се наоколу. Си мислам дека е фаза.
Само јас се слушам кога менувам пелени. Карање, молење, мајки-шајки летаат. Три пелени дневно менувам само се караме. Едно време се залажуваше дур гледа цртани, јас менував стоечки, додека е напикана во теснец. Сега јок бре Да ти се пофалам. Вечерва заспа без да побара да цица
После 2 недели мачење за пиење од шише "Јана" вода, конечно има напредок Полека почнува да голта со јазикот, го прави како да цица и многу смешно изгледа Од денеска почна и цела уста да ја става на шишето . Само уште не знае да голта и да зема воздух, него само голта голта голта..па прекинува и зима воздух. Ама добра е, има надеж Да се надополнам, не влече од шишето, него јас и го држам и тече, а она со јазикот голта со отворена уста. А од денеска почна со цела уста на шишенцето .
Во градинка ќе го превоспитаат одма. Кај мене штом почна таа фаза почна со градинка и заврши протестот. Имаше протест за шал, капа и нараквици и за нив одма ја превоспитаа.
da naucna fantastika e skafander na primer da obleces da uo stavis vo kolicka da go stavis vo kola na sediste ma se .Eve deneska stignavme do spienje vo gradinka i mi vikaat miren bil i ne placel ,mene toa mi e nezamislivo doma da mi se slyci.
Дај му време две недели, ќе видиш во какво маче го претвораат за тие ствари. Таму не се силат само дома. Или само со нас
Многу ме прерадува сега со ова. Денеска прв обид за спиење во градинка, заспал одма. Дома се тепаме по саат време низ кревет за дремка. Злато вреди градинкава.
Кај мене само до 12 ради карантинот оди и морам дома да си ја успивам. И размислувам да им речам да ја успијат па да ја земам со се креветче.