Бидејки ми е страв да не и ги предизвикам синусите или да не пукнам капилар. Пумпицата е алатка за олеснување но не е лек за секрет.Досега и без неа сме поминувале сосема добро
I nie tri dena na gradinka pravo zatnato nose i vecerta tepmeratura krenavme. Dva dena ne.ja nosev na gradinka od utre pak zdravje. Asite deca se so mrsoli do brada i kaslat. dusicki.i tie. Za kapki za.pumpica nema sansi vojna videme. Za aspiratorot pa da ne zboruvam. 30 Sekundi se vo pitanje ama se razderuva ama pa i.izleguvaat. aj pravosmukalkata buce i.ne se slusa tolku koga rika. Ama kje ja.inhaliram i jas vekje od sto nonstop e zatnata.
sin mi dva dena odbiva da jade,znaci denes za dorucek izede banana posle toa jabolko,za rucek kasna malku riba i malku salata oriz so domat i krastavica i toa e se,e ako mu dadam mandarina ke jade duri ima a drugo nejke,pa zarem ne e malku ova,zagrizena sum oti si jadese dosta dobro. da se nadopolnam za edna nedela ke ima godina i tri polni meseci
Мустела123 нас многу ни се погоди за пеленски осип, ставав и Хип ама немаше ефект. Мене една аптекарка ми кажа дека можело и канестен ама досега не сум ставила. Да редактирам, баш со другарка зборев за канестенот, она на малата и става за пеленски осип , и јас кога слушнав прв пат се зачудив.
Баш сега на малата ѝ се појави пак. Миење обавезно, никако влажни марамици, после миење ја поминував со чај од камилица, и ставав убав дебел слој веледа крем со невен. За два три дена ѝ помина.
Nie od antibiotikot pojavivme gabicna infekcija i se mackavme so klotrimazol so zink oxid. Od nekni pak i se pojavi gabicna infekcija i i zedov nistatin so zink oxid. Za pelenski osip promivanje cesto i menuvanje pelena, dobro susenje i krema so zink oxid.
@joy1 да те прашам...дали си слушнала за сирупот ТРИЦЕФ? Барам твое мислење или искуство. Бил последна генерација (пета наводно) на антибиотик и бил излезен во предажба пред 2-3 месеци. Бил јас и ефикасен за бронхит. Јас земав рецепт за да си го имам дома, бидејќи обично болест не фаќа во петок навечер па до понеделник сме за никаде, па во консултација (телефонска) со матичната, ако таа дозволи би го почнале за да не дојде нож до коска...нормално ако дојде до таква ситувација
Физиолошкиот раствор го правиш дома или? Така разбрав до сега низ постовите. Ако е така, може да ми објасниш како?
@referentka ,јас ќе ти одговорам ако може Трицеф е исто со Панцеф(генерика cefixime).Си слушнала сигурно за него?Трицеф е само друго brand name. Трета генерација цефалоспорини и е доста јак антибиотик.Појак од цефалексин,зинат,оспен,амоксиклав и ред други. За бебуш ли прашуваш? Никако на своја рака.Само за многу сериозни состојби како бронхити со опструкцуии,пневмонија.На крв.слика ако има многу високи леукоцити.Тогаш се дава.Еднаш на ден.Ама мора прво доктор да ти го препише и одобри.
Го имам кај себе упатството, сакав да го скенирам и да го пуштам тука, ако има доктор, сигурно знае, ама еве добив одговор и без тоа. Ти благодарам. Знам само дека е многу јак и дека несмее без лекарска контрола да се зема.
Педијатар го препиша. И самиот педијатар имаше многу позитивни зборови за сирупов, НО САМО ВО ИСКЛУЧИТЕЛНИ СИТУАЦИИ
Купувам од аптека обичен физиолошки раствор, го користев за инхалирање кога имаше малово ларингит. Сега кога фати вирус најголема мака ни беше спиењето, на 15 мин се будеше, со затнато носе полно со шлајм не се спие. Докторката ми рече со шприц да му прснам во ноздрите пола милилитар физиолошки, тој одма ќе истече ама ќе ги разводни мрсулчињат, таман за аспирирање.
Панцеф давав на син ми кога имаше пневмонија. Не помогна. Подобро во такви ситуации Зинат. Ми го препорачале и лекари од Хрватска. Панцефот не е добар.
Син ми примаше терапија со Трицеф,кога имаше воспаление на увото. Се дава према килажата на детето мисла, и тоа го пиевме на 12ч.По недела дена,увото беше чисто.