@Baby boo на нет пишува дека се препорачливи од 18 +,и мене добра идеа ми е ова,каде гледаше тука balance bike ? @*malenavolena*87 ние имаме трицикл,всушност го добивме за прв роденден,и седи во него. На подолги реалции не сум го испробала ама вака пр кога го возам низ маала или до кај баба седи. Интересно му е и да турка. Ама се зависи од детето ,може ќе сака може не.
Брат ми и брачед ми така правеа како мали, дури брат ми често и заспиваше така. Не гуглај симптоми на аутизам,мн работи што ни изгледаат невообичаено ним им се интересни
Нема простор за паника , сите деца така прават , моево се смее и се треска. Колку и викам не таа за инат м и е страв некогаш и доле ќе легне па така прави , глава ќе испокрши од плочките
Синко доби трицикл лани за роденден ама дури вчера го пробав, 19 м има. Не е стабилен, нема со што да го врзам, ама за кратка релација ке врши работа. Нема споредба со количка, тркалата се пластика и многу траска на каменчиња. Има само еден како обрач, и тоа е заштита наводна, ама ако реши да паѓа, нема ништо да го спречи. На синко му беше интересно, ѕвони на ѕвенчето, разгледува, ама вака не е практичен за шетање. За кратка релација до кај мајка ми да отидам е добар. На 14 м не знам колку е безбедно. Една капка е 200 единици. Мора ортопед да одреди, ама мислам дека 4 5 капки се некаков норматив.
Нас според тоа што ни беше кажано по една капсула бебитол во која има 400 единици Д3, оф Пливит давам по две капки. Во капка вели дека се содржат 200ие.
Има разлика од трицикл до трицикл. Едни се помалку стабилни,други повеќе стабилни. Добивме на подарок за прв роденден. Го имаме Рито од енци менци. Ја кажувам маркава за да кажам искуство дека е многу стабилен,детето е врзано шанса нема да мрдне ,плус околу него има и пластичен обрач,значи од сигурносна гледна точка безбеден. Гумите се цврсти,општо цела конструкција е цврста,за разлика од Локо кроко трициклот од 3500ден. Го возиме од 12-13 месеци,ужива кога се вози во него, зошто му е убава позицијата за разгледување. Баш скоро го воземе и низ шума,значи овој трицикл може да се вози и по угорници,удолници и неасфалтиран пат,тестирано Кога ќе го види дома се радува вика точакот,точакот Инаку дали ќе сака да се вози,мислам дека е индивидуално, зошто има деца и во количка не сакаат да се возат. Моево е 16м и уште сака да се вози и во количка (некогаш не му е баш по кеиф) и во трицикл.
@Sofi.ja ехее овој е со сите нишани. На синко е сосема обичен, ама и цената сигурно е различна. И кај колички има разлика од до, и кај трицикли. Овој е супер.