Маjки пoмoш И земав ваквo шише ама мнoгу тече кoга е без гумичката внатре, дури пo ранче ни се истура... А кoга е сo гумичката се нервира малце и тече вoда. Има ли некojа финта сo гумичката?? Некoе детенце да гo кoристи ?
Јас давам јајце два пати неделно. А за првото прашање, не знам кога точно престанав да внимавам со поголемата да не давам во ист ден јајце и месо, мислам дека брзо после годинката. Помалата ми е 13 месеци, сеуште не ги давам во ист ден (намерно). Велам намерно зошто ете се случува да јадела месо за ручек, ама потоа сум и’ дала кифличка што содржи јајце на пример. Ништо страшно, мислам дека сега веќе после годинка нема потреба од толку строго внимавање @malecko5
Јас не те разбрав За јаце дадено го рачунам само кога го јаде цело А тие од кифлички процентот на изедено јајце е мн мал за да можеш да сметаш дека јадело бебе јајце (или се лажам себе) И јас сеуште гледам да не давам ист ден така ми остана 14 + сме
Фала ти. И јас сеуште давам два пати неделно јајце и баш сега ја воведов цела белка, а скоро 13 месеци сме па мислам би можело да се даде веќе ист ден јајце и месо.
Мене не ми е јасна математиката за јајце во тесто да сметате дека јадело. Освен ако правите бебе проја, имаше еден рецепт, 1 јајце и излегуваа 2 парчиња во калап за мафини.
Исто и јас не рачунам. Да не го знаеш рецептот или може да ти текне кај си го прочитала? Веќе месец дена неќе јајце во ниедна форма да прими, а проја јади па би можела така да му дадам.
@malecko5 јас два пати неделно и давам јајца , еднаш и ги давам две гмечени во чинија со маслиново масло , лимон цеден , а исто така и правам пржено лебче со јајце , и така јаде. А за месо , може да се погоди во ист ден да внесе и јајце и месо
Оваа проја е баш за бебе, само со жолтка е и доста е сува. Ја правев без зеленчук. Јас на синко му давам од нашата проја од 16 17 месеци. Колкаво е твоето? https://pedijatar.mk/retsept-na-denot-bebi-mafini-9m/
Ние сега пред недела воведовме белка. Откако видов дека нема реакција дадов и цело варено јајце во палента. Сега почнав да му давам и во палачинки, проја, мафини и сл. Некаде низ темиве прочитав дека цело како варено/пржено се дава еднаш, а преку еден ден или два во мафини, проја... или јас погрешно сум прочитала.
Во мафини, кифлички, палачинки не го рачунам јајцето. Иначе давам два пати во неделата сеуште внимавам да не е во ист ден со месо. А неколку пати ме има случено да касне јајце кога ручекот бил месо ама ако јаде мм и она да си земе парченце.
@MilaSs12 18+ сме, и син ми од нашата проја јаде но веќе месец два неќи да стави во уста јајце па си помислив да му направам баш со едно јајце два калапи и така да му внесам @*malenavolena*87 не сум пробала така ,не ми текнало. Изутрина ќе пробам со појадокот
Пробај пошто мојата така јаде Првично сакаше да јаде јајце најнормално без да го камуфлирам после почна да го плука па вака измислив и си тераме вака Инаку е 14 + јас и давам од нашата проја и секое тесто што ке го направам дома и давам.... Не го сметам тоа за грев... Има мн поштетни работи кои некои дечиња ги јадат вие за проја ме замисливте
Дааа, и тоа на газе најслатка на цел свет од раѓање е. @marchi-cool Утре сите заедно оптан- топтан со малиот и маж ти у вц. Ќе миете сите заедно. Кажи му ајде сам. И мијте истовремено. Така научи мојата.
Паа јас буквално се му давам наше од манџи до кифли до се. Гледам да не е мрсно мн и да не е мн зачинето. Само што последниве месец дена мн ми се бунтова за се . И помислив јајце да му камуфлирам баш во проја ако би направила едно калапче мафин ,затоа ми требаше рецепт од прилика да знам Ни јас не го сметам тоа за грев. Почнав со мн здраво посебно само за него и јадеше буквално се. Потоа ја јадеше само нашата храна и така продолжив . А сега... ужас. Затоа барам чаре колку толку нешто корисно во уста да стави
Мислам од Бубамара го зедовме, не сум сигурна. Ќе проверам. Инаку има во велосипед.мк, локо кроко, агротехна. Инаку ова е италјанско, доста стабилно и сигурно. Ајде нека се затопли да излеземе од дома