Исто, значи исто! Откако е родена го прави тоа, штом ја соблечам гола, одма се штипе, се гребе, лом се прави, цела е црвена и со гребаници. Не знам зошто така прават, а не ми текнало да спомнам на педијатарот
Мојата шкрипи, има два долни и две горни и многу пати шкрипиии језа,ме фаќа. А син ми шкрипи од мал во сон, само во спиење, до душа многу се изретчи сега ама до ден денес 8 години, шкрипи и тоа ептен
Лелеее исто, што и да јадеме она баш тоа што не треба сака, а за чипс кога виде аууу се тресее луѓе толку многу сака ама не и давам
Добар ден женски и од нас, од денес офицјално влегуваме и ние во оваа група, вчера ни беше првиот роденден Мојата пуфла го сака нашиот ручек, пишував тука од почеток имаме проблем со јадењето, не сакаше ништо да јаде, за се запечатуваше уста. Кај 9 месец може и 10 некаде почна некако да јаде нешто отколку ништо и сега веќе пола месец кога седнуваме сите да јадеме ае тегне кон нашите тањири, нејзиното не сака ни да го погледне, а уште не ни пробала. И мешам и давам од моето па од нејзиното к така ќе го изеде. Наутро овошјето не го сака, ако е сецкано само може ќе апне по нешто инаку како каша ич ни да го види. Лепче било какво сака, не одбива, јаде трошки сама си ги зема со прстенцата и ги јаде. Бисквити ќе глода малку и ќе ја фрли, не ја јаде. Во главно јаде мнооогу малку, а цица нон стоп, и ден и ноќ и луѓе става во килажа од 300 до 500 гр за месец, како не ми е јасно, само од цицањето? Зар толку е сито моето млеко? Не ми е јасно стварно. Чао кажува кога сака она. Кога и викам да те бакнам или ај бакни ме, се доближува со обравчето и вика Маа. Разбира многу многу што и кажуваме и на двата јазика, двојазично дете е. И така.
Браво за сите малишанки и малишанковци Да нѝ се множат! @Kallias2 добредојде во новава тема. Среќен роденден на твоето девојче, големо да расте здраво живо весело!
И јас не сум прашала, а се мислам на вакцина кога ќе ја однесам ( дека ја одложив мрп ради настинка), што да кажам таму. Стварно изгледа како да е малтретирана, гребаници како од камшик има Неќна кога беше гола ја снимав за да знаат дека не лажам Ау чипс никако, тешко се топи и има остри агли. Јас на големата и дадов чипс и пуканки 2 години кога направи. Иначе, пред година дена и фазла, кумашинчето си нашло чипс на земја,бевме друштво собрани, ина некој му паднало. Леле кога почна да се гуши детево, ауу пу пу пу скраја да е. И да не заборавам, среќен најсреќен роденден на девојката малааа
И јас мислев само мојата е, ми олесна што не’ има повеќе Поголемата не правела никогаш така, малава откако е родена и еве 13 месеци уште се гребе
Мора вторите и невидени работи да изведуваат за да нѐ штрекаат одвреме-навреме, да не сме премногу relaxed. Инаку сѐ ќе биде веч виџено, а така не е интересно.
Ме утешивте. И мојава се чеша, како Цацко по мевот. А ништо ништо нема. Освен гребаници кога ќе се дофати. И тоа само кога е гола. Иначе облечена не се драпа.
Кога почнавте со прсте покажување.... Ние сме добро помали.. Ама потромви се машките дефинитивно... Браво, тапши тапши и тоа ко че сака тој.. И кашла ме имитира
Ја читав @Chanell* во мајчински муабети затоа и ќе ја тагнам во коментаров. https://www.bebac.com/vesti/zasto-se-deca-najgore-ponasaju-u-prisustvu-mame А и за сите мајки на мали дечиња прочитајте ја статијава верувам ќе ви биде од корист
Охооо, значи it doesn’t stop, а се надевав дека ќе престане ко ќе потпорасне Толку и’ е нежна и бела кожичката, многу е побела малава од сестра и’, жал ми е што ренде се прави. Ама она ужива, едвај чека прилика да начека гола кожа почне да се гребе Стомакот особено
После година кои други вакцини имаше последно таа на 9 месеци ја прими;ммр уште не сме ја примале ќе почекаме .. Други кои беа ?? 14 + сме
Ние еве на 18+уште немаме чао со раче . Сега почна ама само тој кога сака . Исто и со прст почна се повеќе и повеќе да покажува. Емитира животни, кашлање ,кивање, звуци и движења наши уште од 15 месеци. Тапшин тапшин и браво исто од помал почна. А за зборување е трупче 10тина збора со значење имаме. Сега најново ни е бебе и покажува на мојот стомак. Мама сеуште со значење не ми викнал а знае дека јас сум му мама, знае сите кои се кога ќе го прашаш. Него смешно е можда ама...свекрва ми преска кога го соблекував дојде и му ги стeгна бутчињата со нејзините раце и и реков што правиш? И ми рече не треба да му се вака меки бутовите, треба да му е јако месото. Коментар некаков ? Јас прв пат слушам
Ќерка ми негде од година мавта со рачето за чао , по некое време престана дали и се здосади веќе па сега скоро на 18+ пак почна проследено со ча. Инаку ова за бутчињата прв пат слушам. Па јас мислам на сите се меки бутчињата и на моето се такви
Исто и мојот ЧА вика без О и ми е мн сладок . Иначе и јас прв пат слушам за ова дека меки не треба да се ама се запрашав си реков да не вистина не треба
Тврди бутчиња имаат пожилавите деца, што трчаат , скокаат,рипаат и не запираат. Оние што се малце по буцкасти, нормално малце по тропави, имаат меќи бутчиња. Првото ми е на мускул, ова второво мишелинко, па што ..
zdravo majki, Sakav da prasam dali ima nekoja iskustvo, kjerka mi e 26 meseci i pobarav od pedijatar sakam da mu napravam kopropkultura zasto ima mnogu zapek nitu jade nisto i poslaba mi e. sakav da prasam kolku treba da izleguva po golema nuzda za da stavam vo sterilna casa zasto taa ina zapek a tie rabotat samo sabajle eve edna nedela mi e uputot vo tasna kje mu pomine rokot. ne znam dali moze od vecera pa sabajle da go odnesam ili treba vednas ?