Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Исто, значи исто! Откако е родена го прави тоа, штом ја соблечам гола, одма се штипе, се гребе, лом се прави, цела е црвена и со гребаници. Не знам зошто така прават, а не ми текнало да спомнам на педијатарот :wasntme:

На NNA, Dikinzi, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Мојата шкрипи, има два долни и две горни и многу пати шкрипиии језа,ме фаќа. А син ми шкрипи од мал во сон, само во спиење, до душа многу се изретчи сега ама до ден денес 8 години, шкрипи и тоа ептен

3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Лелеее исто, што и да јадеме она баш тоа што не треба сака, а за чипс кога виде аууу се тресее луѓе толку многу сака ама не и давам :shake:

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Добар ден женски и од нас, од денес офицјално влегуваме и ние во оваа група, вчера ни беше првиот роденден :inlove:
    Мојата пуфла го сака нашиот ручек, пишував тука од почеток имаме проблем со јадењето, не сакаше ништо да јаде, за се запечатуваше уста. Кај 9 месец може и 10 некаде почна некако да јаде нешто отколку ништо и сега веќе пола месец кога седнуваме сите да јадеме ае тегне кон нашите тањири, нејзиното не сака ни да го погледне, а уште не ни пробала. И мешам и давам од моето па од нејзиното к така ќе го изеде.
    Наутро овошјето не го сака, ако е сецкано само може ќе апне по нешто инаку како каша ич ни да го види. Лепче било какво сака, не одбива, јаде трошки сама си ги зема со прстенцата и ги јаде.
    Бисквити ќе глода малку и ќе ја фрли, не ја јаде. Во главно јаде мнооогу малку, а цица нон стоп, и ден и ноќ и луѓе става во килажа од 300 до 500 гр за месец, како не ми е јасно, само од цицањето? Зар толку е сито моето млеко? Не ми е јасно стварно.(facepalm)
    Чао кажува кога сака она. Кога и викам да те бакнам или ај бакни ме, се доближува со обравчето и вика Маа.
    Разбира многу многу што и кажуваме и на двата јазика, двојазично дете е. И така.

На MinnieM, rainbowmama, MilaSs12 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.179
    Браво за сите малишанки и
    малишанковци :l:

Да нѝ се множат! :lol: :$

@Kallias2 добредојде во новава тема. Среќен роденден на твоето девојче, големо да расте здраво живо весело! :party: :music: :sun:

На BY<3, Kallias2, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162

И јас не сум прашала, а се мислам на вакцина кога ќе ја однесам ( дека ја одложив мрп ради настинка), што да кажам таму. Стварно изгледа како да е малтретирана, гребаници како од камшик има :D Неќна кога беше гола ја снимав за да знаат дека не лажам :rofl:

Ау чипс никако, тешко се топи и има остри агли. Јас на големата и дадов чипс и пуканки 2 години кога направи.

Иначе, пред година дена и фазла, кумашинчето си нашло чипс на земја,бевме друштво собрани, ина некој му паднало. Леле кога почна да се гуши детево, ауу пу пу пу скраја да е.

И да не заборавам, среќен најсреќен роденден на девојката малааа :hug: :party:

На Kallias2, NNA и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  7. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Исто, мислев само моето е

На Dikinzi и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    И јас мислев само мојата е, ми олесна што не’ има повеќе :D
    Поголемата не правела никогаш така, малава откако е родена и еве 13 месеци уште се гребе :|

На Autumn_, Dikinzi и NNA им се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.179
    Мора вторите и невидени работи да изведуваат за да нѐ штрекаат одвреме-навреме, да не сме премногу relaxed. :D
    Инаку сѐ ќе биде веч виџено, а така не е интересно. :lol:

На Autumn_, Sexybaby86 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ме утешивте.
    И мојава се чеша, како Цацко по мевот.
    А ништо ништо нема.

Освен гребаници кога ќе се дофати.
    И тоа само кога е гола. Иначе облечена не се драпа.

На Autumn_, Sexybaby86 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Кога почнавте со прсте покажување.... Ние сме добро помали.. Ама потромви се машките дефинитивно... Браво, тапши тапши и тоа ко че сака тој.. И кашла ме имитира

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    На crazylady и srekice им се допаѓа ова.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Па не знам точно, од прилика пред 2 месеци. Се вртеше кон предметот потоа почна да покажува.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Охооо, значи it doesn’t stop, а се надевав дека ќе престане ко ќе потпорасне :) Толку и’ е нежна и бела кожичката, многу е побела малава од сестра и’, жал ми е што ренде се прави. Ама она ужива, едвај чека прилика да начека гола кожа почне да се гребе :| Стомакот особено :sweat:

На NNA и Dikinzi им се допаѓа ова.
  15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    После година кои други вакцини имаше последно таа на 9 месеци ја прими;ммр уште не сме ја примале ќе почекаме ..
    Други кои беа ??
    14 + сме

16. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Ние еве на 18+уште немаме чао со раче . Сега почна ама само тој кога сака . Исто и со прст почна се повеќе и повеќе да покажува. Емитира животни, кашлање ,кивање, звуци и движења наши уште од 15 месеци. Тапшин тапшин и браво исто од помал почна. А за зборување е трупче:rofl: 10тина збора со значење имаме. Сега најново ни е бебе и покажува на мојот стомак. Мама сеуште со значење не ми викнал :?: а знае дека јас сум му мама, знае сите кои се кога ќе го прашаш.

Него смешно е можда ама...свекрва ми преска кога го соблекував дојде и му ги стeгна бутчињата со нејзините раце и и реков што правиш? И ми рече не треба да му се вака меки бутовите, треба да му е јако месото. :?: Коментар некаков ? Јас прв пат слушам

На crazylady, NNA, MinnieM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    108.671

Ќерка ми негде од година мавта со рачето за чао , по некое време престана дали и се здосади веќе па сега скоро на 18+ пак почна :D проследено со ча.
    Инаку ова за бутчињата прв пат слушам. Па јас мислам на сите се меки бутчињата :wasntme: и на моето се такви

На NNA и NewMama им се допаѓа ова.
  18. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Исто и мојот ЧА вика без О и ми е мн сладок . Иначе и јас прв пат слушам за ова дека меки не треба да се ама се запрашав си реков да не вистина не треба :^)

На NNA и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Тврди бутчиња имаат пожилавите деца, што трчаат , скокаат,рипаат и не запираат. Оние што се малце по буцкасти, нормално малце по тропави, имаат меќи бутчиња.
    Првото ми е на мускул, ова второво мишелинко, па што .. :rofl:

На crazylady, NNA, NewMama и 3 други им се допаѓа ова.
  20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    zdravo majki,

Sakav da prasam dali ima nekoja iskustvo, kjerka mi e 26 meseci i pobarav od pedijatar sakam da mu napravam kopropkultura zasto ima mnogu zapek nitu jade nisto i poslaba mi e. sakav da prasam kolku treba da izleguva po golema nuzda za da stavam vo sterilna casa zasto taa ina zapek a tie rabotat samo sabajle eve edna nedela mi e uputot vo tasna kje mu pomine rokot.
    ne znam dali moze od vecera pa sabajle da go odnesam ili treba vednas ?