@elenaklasik слободно пробај со шишето. Јас користам на јана а кога нема јана купувам од тие на зегин со мало цуцле што се. Пробај понуди го тоа. Само имај на ум дека во доволно стекната возраст веќе млекото не им е ни потребно преку ноќ. Но секако го бараат бидеќи им е убаво,сакаат да се смират со цицето од мама. Барем кај мене се испостави тоа така. За жал јас морав наеднаш да прекинам кога дознав дека сум трудна а не се дои нели тогаш. Среќа подојот ни беше само пред спиење и случајно ако се подразбуди за цице преку ноќ. Па се надевам не му делуваше психички толку страшно. Поплака 2 -3 вечери ќе станев да го нишкам и гушкам па така и му помина.
Мене педијатарот негов ми создаде паника. Као дека не смеам да го дојам можело да му се лоши да повраќа и слично, и со тешко срце оставив.
Ужас, многу често докторите кај нас се стара школа, не следат нови истражувања и насоки. Доење за време на бременост е една од нив.
Верувам дека ти е тешко, ама и доење бремена, па тандем е голем предизвик, можеби вака подобро ви испаднало на двајцата, затоа што и ти и бебето што било во стомак сте исто важни. И јас сум емотивна за доење, не сакам насила одбивање ама има граници, барем за мене, бремена не би доела, тандем нема шанси, тоа би било премногу напор за мене. Не си ставај грижи, било поминало, пораснало детенцето
Од Јули лани, до сега, освен кога истуралп дожд, а ладно време не ни беше пречка, јас 4-5 км ги пешачам со количкава ама од кога заоде, после пешачење сме во парк, клекни стани, дома крени, спушти, јас дојдов до стадиуѓ да напрам 10 чекори, па пауза.. овие дена вриштам од болка. Ќе почнам со масажи дефинитивно, млада сум едвај 23 наполнав за толку да ме боли кичма хахах
Јас на 27 се жалам и си велам млада. Мене спиналната ме боли и операцијата, тежина на синко, а лоша положба при доење ме докусури.
Дали е ова теменица? Беше залепено на кожата при чешлање му се одтргна. Како да му го средам? Што користите за теменица? И бебе ми има одвреме навреме..
Абре младици сте се збрале Јас со 34 не ме боли кичма а цел ден си трчам и за кружење со количка незз за км ама 1 саат дневно минимум кружиме Кичмата ме кинеше после царскиот неможев ни да спијам на раат ама фала Богу тоа пројде Сега ме боли врат и с времена на време рацете од дигање и стомакот
Јас си се деформирав со синко во раце, и со доење кај ќе стигнев. Се деформирав и подгрбаена цело време низ дома. Од вежби ни В. А порано одев и во теретана и на трчање ,пешачев се правев. Сега гаргамел
Здравомајки. Дали вашите малечки ставале вуста се? И фо кога траеше таа фаза?? Ние сме скоро 10 месеци помали сме... Ама ств вуста се... 80 % се што допри оди вуста не знае д се заигра со ништо....
Ке прекине на две години. Ич не му се секирај. Уште е внатре. Чекај надвор кога ќе почне по ѓубре да копа и да лапа
На 10 месеци можеш ти да го стимулираш со играчки ,песнички и да го смееш. Не очекувај да игра имагинарно . Малечко е. А за тоа вуста убаво ти кажаа ,почекај земја кога ќе почне да ти лапа
Нервозно е ептен одстрана кога гледам.. Некогаш јади играчката и склет се полни кало на нервоза му е дури