Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Здраво мајки, син ми несака да јаде буквално кога го ставам во хранилка плаче, пробувам со неколку вида и начини и џабе..слабокрвен е и ме фаќа паника..:worried:

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Пробај вскут кај тебе.. Кај нас то помага и цело време му двм нес враце д држи д игра.. Во ппозадина песничка и обвезно пеам и јади така

На Dikinzi и MinnieM им се допаѓа ова.
  3. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Ние имаме кенгур па маж ми го носи на грб кога одиме на планина, вика дека не му е тешко. Ова е поубаво бидејќи не се допира до грбот на тој што го носи во случај да се поти.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.145
    Ти благодарам на одговоров! Ќе ми ја пишеш марката на кенгурот?
    Значи всушност е кенгур тоа за ставање на детето, зашто јас мислев дека е нешто поинакво за ставање на грбот, ама кога разгледав на интернет, видов дека во категорија кенгури се сместени.

5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Се пушти малишанот денес, потпрен на тросед јас застаната кај вратата го викав да дојде и кога оооп тргна едно 5 метри ги изоде ко да не му е прв пат, не очекував воопшто, леле колку беше среќен и возбуден, маж ми почна да плачи (facepalm):D

На marchi-cool, RAK91, Dikinzi и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Бравоооо, ајде ќе правиш постапалчиња :)
    И мојата гледам од ден на ден се повеќе се пушта, со една рака оди па може да стои без да се држи, уште не се пушта, страв и е гледам, ја викам да дојде до мене ама се плаши и седнува лазејќи да дојде.
    12 и пол е мојата, твоето колкаво беше? Тука негде сме мислам и двете...

На Dikinzi, NNA, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    13 без некој ден
    Благодарам многу, ќе се пушти за брзо и твоето

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Да, така ќе му дојде. Овие на DEUTER се едни од поубавите. Инаку не ја пишува на мојот марката, оддамна ми е купен па не се ни сеќавам, ама речиси секој кенгур може да се носи и од напред и на грб кога е поголемко значи после 10месеци, бидејќи така е полесно, па ако имаш пробајте со него.

На NNA и elenaklasik им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    26.136
    Здраво мајки како стее? Ние почнавме со јадење од како коридтиме сирупче, јупииии имаме еден цел оброк на ден. Вчера бевме на контрола, денес полни 15месеци и е тешка 9.300.
    Мислам дека спајдермен имам дома не детенце.. глава ми чади женски, само очекувам да се качи на телевизор и да праи циха џиха коњче :?::worried: му се сопнала на маж ми надвор, се вратија со крв на устето, потечено е и сино од внатре ама докторката ни даде маст и рече не е страшно така растеле (facepalm).

Најголемата грешка што ја направив е што не и кладов обетки одма кога се роди, после веќе затворија лани ова време нели карантини и и ставивме на 8 месеци, арно ама тој што и го стави не мери каде треба, а ние со мажми под стрес како ќе поминеме и чекавме само да заврши, па испадна едното да е подолу ставено, dдругото погоре, ужас беше ама ајдеее. Арно ама поминаа деновите и дојде ред да се стават убавите обетки, без да размислиме дека Нина ќе прета и нема да можеме да и ги ставиме, баталивме и секако де затворија дупчињата, сега ми е фуфка, не ради плачењето туку дали може да се изведи сето тоа на 15 месеци, на едно најнемирно девојче кое не остава да се избришат ужите камоли да се дупнат. Некој искуство? Ако не е сега, никогаш.. сама сакам без маж ми, тој трауми имал. Ии кај кого во Скопје? Дали некој дупнува на двете ушиња наеднаш или ќе мора едно сега, друго за 5 месеци?

На RAK91, Dikinzi и NNA им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    26.136
    Кај Нина не ремети ред на спиење ама ние сме нон стоп наваму натаму и можеби и е навика

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Кој сируп? Мило ми е за вас. :inlove:

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Го купи ова? Јас го меркам ама ме предомислуваат дека многу тежок ќе ми биде и џабе ќе фрлам пари. Тој што го гледав е 10.000ден, не е малку, па не сакам да избрзам.

Ние скитаме за викенди и никогаш немал проблем со спиењето. Обично гледам да одиме некаде кога е во скок и многу полесно поминуваме. Само треба да не отстапуваш од редот.

На Dikinzi, NNA и elenaklasik им се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Мора да носи обетки? Мислам немој да ме разбереш погрешно ваша одлука е сепак али еве моето е 17м и нема обетки а нема ни да има додека сама не изрази желба кога ке порасне ако воопшто сака.
    Сметам дека е личен избор.

На dunika, NNA, Ms allways right и 6 други им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Инаку за шетање нема да е проблем ако го имате истиот распоред како и дома. Ако спие од 12 1 до 2 3, тогаш треба тоа време да спие. Ако е дете кое тешко заспива, ако сака тишина, не може да очекувате да заспие во кола.

На NNA и Jana06 им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    26.136
    Прво пробавме со Бекутан, па сега го имаме Апетито. И ги ставам во сокче и ги пие без да сети, недела дена немаше напредок, па после секој ден лажиче плус.
    Е сега млечни производи не ми сака никакви ама не ја брзам за ништо, пресреќна сум што воопшто нешто јаде.

На NNA, NewMama и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    26.136
    Не мора таман работа ништо не е морално ама сакам и доколку е можно би и стајла ако не здравје.

На NNA и haruki им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Мило ми е ептен, знам која мака е.
    Синко јаде, не дека е без ич ама може и повеќе. Појадокот е најголем проблем. Ама еве денес јадеше попара без проблем.
    Се мислам дали да давам сируп, кога давав имаше драми викање солзи.
    Се мислам б комплекс од бекутан да земам, тие два ми се пробани и не сака да ги пие а 5 мл треба.

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    И јас сум против обетки. Кога ке порасне сама нека стави, кога сака и ако сака. Јас не носам и ме нервираат дупчињата.

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    26.136
    Ама во сокче или чај слободно, ќе го испие без да сети, ни јас чисто нема шанса да и дадам.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Од бекутан пишува 2.5ml. Јас почнав таков да давам со шприцот од далерон. Прво ми се контраше а сега се помири чека да му шприцнам. Дали има подобар сируп од бекутан ?

На NNA, MilaSs12 и mal.ecka им се допаѓа ова.