Мајки нас ни траеше само еден ден, еве го веќе втор ден си е нормално сѐ. Како да не бил некни болен. Малку само му е намален апетитот, друго сѐ си е како порано.
Kaj nas samo 2 dena go drzese, bese so rasteceno nose i posle pocna da kasla oti mu se slevase sekretot vo grlo i apetit nula, kenkav i sakase se vo race. Mu stavav fizioloski vo nos, Tt ne mi krena ama jas mu davav 2 pati Depon-paracetamol i 2 pati na more i eve sega sme ok, tolku bese 2 dena i tretiot vekje nisto. Za kaslhanjeto mu davav eden sirup na prirodna baza vo Mk go nema toj sirup jas posto ne ziveam vo Mk i ete mu pomina, srekja za brzo se oporavivme
Се појавија мали цевени точки, на допир испакнати само во пределот на мешето... Што може да е.. Ова е од денес сабајле видов и сега има
Ако прашуваш за капките Д3, да. Витаминот Д се добива преку сончевите зраци, а лето го има во изобилство.
jas seuste mu davam na sin mi po 3 kapki kako sto ni kaza pedijatar,toj rece do godina ipol da davam taka a za letovo pa ne mi spomna nisto,a ne sum bila mesecov me stavivte vo misla
Vruknicina nisto strasno pomalku obleka moze i iritacija od prasak. Ne se sekiraj ke mu pominat do popladne
На ќеркичката често и се појавуваат вакви црвенила на кожата па и ставам спрејче Џинџира алба и одма и поминува.Го има во Зегин и многу е добар зашто има широк спектар.И за изгореници од сонце,осип,убод од инсекти,кожна алергија.Идеален е за мали дечиња.
Jas davav do godina i4mesec a potoa ni rekoa da ne davam poveke,neznam dali tuka se dava samo do godinaipol ili segade e isto. Sestrami na decata do godina ipol,pedijatrata mi napomena deka do godina ipol e dovolno,ne ni rece pauza tuku da ne davam poveke. Na narednata kontrila pak ke prasam ama misalm deka do godinaipol se dava tuka vo ITA. Jas sakav da prasam na majkite dto bebenca im proodea,malava goda odi stapaloto go drzi nakaj nanatra,ne pravo tuku zavrteno malce nanatra normalno e vaka oti stotuku proode ili? I uste ova kaj petata malce i e kako poteceno kaj dvete noze kaj petite od vnatresnata strana ima poteceno kaj petata,mm vika oti moze prodela sega i ute ne e naviknata petata za odejne ama jas nesto se zagrizuvam
јас зедов пред едне месец чај од бекутан со филтери за деца пишува и има мешано билки,мада син ми не го сака ич го плука, ни тоа ни вода не сака ич.
Od domasnite nane i kamilica mozat. A od drugite koj bilo ne se stetni( hipp, becutan..) imaat oznaceno na pakovanjeto od koj mesec smee.
Син ми веќе две месеци кога спије во креветот цела ноќ се превртува и во сон нон стоп мрда од својот кревет доаѓа кај мене во спална.Многу се плашам во сон да не го повредам нешто?Тој и преку ден е многу актвно дете не мирува ни секунда ама во сон се чудам исто прави. Се мислам дали е нормално ова,дали се случува и кај вашите деца? Исто така во последно време станал многу нервозен кога сака нешто и не му се исполнува желбата ја удира главата со рака и ги стега ушите?се чудам зашто толку нервоза и агресивно да стане, или забите се во прашање можеби не знам. Поздрав
Isto e i kaj nas,zaspiva vo 02casot i toa edvaj zaspiva,vo 04casot se razbuduva so silno placenje sto mora da stanam i da zapalam svetlo inaku ne de smiruva,pie malce mleko i pak legnuva. Cela vecer se prevrtuva,place pa se smiruva pa place i se budi. Eve denovive e malce posvezo vremevo pa neveruvam da e od toa. Ima periodi sto spie mnogu mirno i periodi kako ova od mesecov,imat i maka od zapcijnata,gledam e od periodi na periodi ako ne se smiruva ja nosam na kontrola.
Исто и ние заспиваме во 12 полноќ и веќе во 3 и пол стануваме дотогаш 2 пати цица и никако не можеш да го заспиеш веќе до 7 часот, и во раце го држам и го лулкам абе џабе е све. Мртво уморна сум на работа не знам веќе како функционирам, душата ми плаче за спиење ама кој те прашува тебе, ако си станал мајка све ќе трпиш
Можно е да е исип од топло, од зноење. Ако пред 2-3 дена имало покачена температура, може да е и вирусно. Секако само од себе ќе помине за 2 дена. Ако трае повеќе носи ја на лекар, матичниот има замена задолжително. Ако ти крене температура обавезно на лекар.
Спрејот бекутен или било кој друг за бебињата под 1 година се користат на тој начин што ќе напрскаш на твоите дланки и потоа ќе го намачкаш детето а не да прскаш дирекно на кожата на бебето. Во секој случај поштетно е да ја касни комарец отколку тоа дека спрејовите се штетни нели
леле луѓе аман син ми ич не спие преку нок, не правеше вака ама еве последнава недела станува во сред ноќ и обавезно си игра по 2саата па потоа заспива. Јас се трудам на секој начин да го презаспијам ама џабе е. 13м дали некој период му е или незнам што, ниту е гладен, ниту е мочкан, ниту му е жешко туку ете така ќе стане, и наутро пак во 7 е буден и јас сум скоро жив мртовец, припаднав за спиење