Не знам што да одговорам, искрено, и не е со некој план предвидено во менито, туку јадам јас, малечката сака да проба и јас ете 2 коцки чоколадо дозволувам! Реално од скоро верувам дека не е толку голем грев ако касне 2 коцки чоколадо со оглед на тоа што цела исхрана и е здрава! Воглавном јаде здрави намирници, сеуште готвам за неа оделно, стварно се трудам многу дур можам да ја заштитам од чипсови, смоки, гумени бомнони, тортелинки... ама две коцки чоколадо еднаш во неделата?!?!?
На крај на зимата ги фати и двете вирус со Т.Големата веќе 5 дена и малата од нокеска крева до 38.Ке биде мамурен викенд осекјам
Ох леле,па марфи мора за викенд се да се деси,со помин да ви е,и нас два пати не фати сите дома,ама малата најбрзо го помина,а јас со мм цел месец се лечевме.Со лесно да поминат само мамичке,туку тек и сега во пролет еден куп вируси ќе има со ова променливо време.
Со шприц и легната за да имам повеќе контрола. И ги фаќам рацете зошто прета и плаче и од страна во устата шприцам на неколку пати за да не се задави. Хорор.
Jas od sekogas davam so spric.Eve 3god e i uste davame taka. Spricot si go kupuvam od apteka,onoj sto e za inekcija od takov davam ne od tie sto gi davaat so sirupite.
Е јас сега тој хорор го поминав.Пробав со лажење не бива.Температура се крева се повеќе и морав веќе да и дадам сируп.Ја легнав.Боже мој која хистерија за 2.5 мл сируп.Вриштење до гушење и повраќање.Како ли ке и го давам?
joy1 jas so sin mi imav mn problemi dodeka bese mal za sirupite,horor,placenje,tegnenje misles go kolat. Koga ke videv deka ne bivase mu stavav cepce vo nekoi situacii. Koga krevase nad 39,8 mu stavav cepce diazepam,normalno sovet od pedijatar ne na svoja raka.
Ете ние тој пρоблем со пиењето сиρупи го немаме. Му давам од шпρицот што оди со сиρупот,но пρетходно цела постапκа ја пρавиме заедно. Го земаме од фρижидеρ,го отвоρаме,ставаме во шпρицпт и пиеме. Ниκогаш сκρишно или со сила му немам дадено. Пρобајте мајκи,може ќе упали и κај вашите малечκи.
И јас со шприцот што е со сирупот,ама сега како почна да разбира некогаш не сака,не отвара уста,па со шприцот ставам во лажиче и дека благичко се лаже така го пие
некаде имам спомнато незнам дали и на оваа тема јас сируп му давам во мало чавче-она за ракија..мерам ставам и заедно правиме живели и го пие веднаш исто детските сирупи се со благ вкус така да ги бендисува и неплачи , му давам и со лажичка директно па ми вика ајде уште
Исто и ние правевме последниве две години. Сега уште му давам во чашка за ракија, ама сам си пие, не прави проблем. Кога мора нешто, мора. Инаку порано борба ми беше секое пиење сируп, прскање спреј во нос, во грло, или што и да е од лекарства. Како расте, фала Богу, поразбран е. И овој мојов некој глуп вирус фати... тт оди до 37.6 ама од кашлање се корне... повраќа еден куп шлајмови, а суво кашла тоа е, што од загадување, што од тоа што се стоплува, што од нешто трето... ајде со лесно да ви е викендов. Не дај Боже да качуваат повеќе.
Ништо, мукоплант од тегавец, риностоп евентуално за носот, ама не зедов тоа, со спреј аква марис и оперил П само навечер за спиење го решаваме. Повеќе течности и витамини. Доброто е што го исфрла шлајмот, со повраќање. Мукоплантот прилично помага за смирување на кашлицата. Првпат го давам.
И јас имам слична тактика и досега ми пали без проблем. Го спремаме сирупот (некогаш во лажичка,некогаш во шприц), најпрвин даваме на бебето Ана (омилената играчка) па потоа нејзе и давам. Низ игра и го давам, и не само сирупот туку и Д3 капките, менуваме пелени најпрвин на бебето а потоа нејзе, па дури некогаш и се храниме на тој начин (бебето до нас, малку на играчката,малку нејзе). И потоа таа самостално кога игра ги прави работите кои јас нејзе и ги правам (ја покрива,ја храни, ја гушка на куклата и дава сируп). Спојлер Сега вака кога се прочитав што сум пишала сфаќам дека ММ со право вели дека сме филм со ќерка ми.
сируп од секогаш сакал малиот хехех оти е благичко и од сабајле му давам имунобор кидс и витамин ц капки и витамин д капки...откога почнав така оздрави и повеке не крева температура....инаку за да не настинва - треба детето повеќе да си јади....никако сосила, туку точно колку што сака....е сега гледам мн дечиња има кои имаат проблеми со јадењето ама молете и колете за нешто да изеди....мојот од градинка се научи се да јади бај д веј уште малку и полниме 2 годинки
Јас после искуството со син ми, антибиотик не давам ако нема наод односно бактерија. Кога воспалени уши и грло со црп 26 и леукоцити 19,5 и тт повеќе од 10 дена, успеав да го излекувам син ми со супи, манадрини и мед, јас не давам ништо за вирус и настинка. Се почесто читам и по групите, за вирус дадат антибиотик. Зошто?! За чоколадо,син ми сега почна да јаде по едно киндер јајце на 2-3 дена. И не, не гледам ништо лошо во тоа. Сум за здрава храна, впрочем пишав како го излекував син ми, ама не по цена детето да не проба никогаш чоколадо или смоки. Само за споредба, џабе ни е ваквата исхрана кога дишеме отров. Па јас откога заминав од Мк, инхалатор немам вклучено,а не живеам во Ск. Мајка ми од хронична бронхопневмонија ете ја откога замина од Мк, две години се нема разболено. Ептен се активни мајките по групите за здрава храна и ќе те стрелат ако дадеш смоки, а никаде ги нема да преземат инијацитива против загаденоста. Децата секој втор ден се болни, алергии, бронхити, Козле е преполн. Денес читам за бебе со тумор на мозокот. Друго дете се лекува. Трето се излекува. Се ежам. Ова е страшно. И сите молчиме. Додека децата ни боледуваат ние се надмудруваме за чоколадото и смоките, а молчеме за отровот кој го дишеме. Џабе исхраната. И алармантно е со толкав број на сериозни заболувања кај мали деца и млади. Долг ми е пистов, ама ми тежеше ова. Читам само за болни деца и ме боли и како мајка и како човек. Ако се селам,тоа ќе биде првенствено заради воздухот. Не ми се дише отров,ни пак сакам син ми да го трујам.