Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    1.767
    Ќе пробам баш со тоа нишкање без да цица ( до душа не ни цица тој е така ја држи и заспива) како цуцла му е

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    1.767
    Се викаат моитедеца спиеле.. Вака неми се будеја.. Нешто го мачи... Се исешто слушам

На WonderGuurl, srekice и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.447
    Допаѓања:
    127.385
    Кажи му нивните нешто не биле ок:tmi::devil:
    По милион пати и двете се будат.
    Поголемата сега пред некој месец почна подобро да спие.3год.и 5 месеци е.
    Беба сега и заби вади,хорор е.

На dunika, WonderGuurl и srekice им се допаѓа ова.
  4. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Мајки кога моето почна да спие поубаво, за сите ќе дојде тој ден. Јас буквално можам да направам документарец my baby from the hell за на TLC . Кога беше мал преку ден само што ќе го заспиев се будеше за 15 минути. Ако го држев на мене ќе поспиеше инаку немаше шанса. За навечер да не зборувам. Се будеше по 100 пати. Кога го одбив од доење и општо кога престана да бара преку ноќ вода, сок и слично (млеко освем моето не запи никогаш) тогаш почна поубаво да спие и да ја преспива ноќта. Освем нормално кога нешто не е расположен или има некаква болка (забче ,меше). Така да ќе дојде и тој ден верувајте. Инаку јас лично познавам 2 мајки на кои бебињата им спиеа и преку ден и по цела ноќ убаво, сум била на гости сум видела. А јас со синко мој журки до сабајле :rofl::emo:

На dunika, prinstongirl2, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.014
    Допаѓања:
    12.394
    Кај мене па како се ретчат подоите, млекото ми се намалува и навистина забележувам разлика во количина од пред годината, на пример.
    Мојов цица 4 до 5 подои, зависно ноќта колку пати ќе стане. Преку ден има еден подој, за преспивање, којшто сакам да го прекинам, немам идеја како. Всушност имам една идеја, ама можда нема да пали секогаш. Денеска заспа во 12 и пол, го зедов во скут, на кревет седев, и си загледа во телевизор стишен, и со полека нишкање, се занесе и почна да се буни дека сакаше да легне, да се спружи убаво. Го свртев накај мене како бебе и заспа. Вака ако прифаќа неколку дена, се надевам ќе се навикне.
    Значи немаше подој тогаш, па така последно цицаше ноќта во 3, од тогаш до вечерва за заспивање поминаа 18 часа без доење. Не ми се преполнија, не осеќав тежина, само левава маалку подуена ама без изразени жили или грутки.
    И мојов 14 месеци ќе прави, сакам полека да прекинувам со доење.
    Мене ми коментираат, шо го доиш уште, ајде доста му е... |( Божем нив ги дојам, аман заман

На dunika, prinstongirl2, WonderGuurl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    5.454
    Здраво мајки, ние уште малце ќе се приклучиме тука ама ме интересира кои се препораките за јајце после 1 година?
    Дали може секој ден да јаде, во палачинки, пити и ќофтиња?

7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.036
    Допаѓања:
    48.399
    По препорака на мојот педијатар по годината нема рестрикции кога станува збор за храна, може се да се дава

На dunika, WonderGuurl, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.473
    Допаѓања:
    18.785
    Може ,за 10 палачинки ставаш 1-2 јајца, тоа ќе изеде 10 % од јајцето :)
    Јас белка воведов со кифла. Препораката од педијатарот беше да му дадам нешто што содржи белка,а не чиста.
    После година се опушташ,речиси се е водедено (освен јатки,јагоди,мед) и не внимаваш ни колку пати јадел јајце таа недела ни колку месо изел..:wasntme:

На WonderGuurl и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.726
    Допаѓања:
    186.807
    Два пати ми скрати живот вечерва. Цело време со месеци уназад, кога ќе види врата оди и ја затвора. Милион пати прсти ми потфатила. Вечерва и сама си ги потфати. Живот ми се скрати. Се смири за брзо. Ги движи, кога ја допирам не реагира.
    Не помина многу време, денса низ соба. Се врти со затворени очи тоа и е хит последно време. (facepalm) Како се лизна, падна и удри со образ на една голема пластична играчка. Си ја изгриза внатрешно устата и имаше малку крв. :worried: Пак среќа се смири брзо, па и побара да касне банана. :drunk: Така дур јадеше банана, на маж ми му се лизна од рака еден пластичен пиштол на вода и ја тропна по глава. Празен и лесен додуша, па на тоа не ни изреагира, као сум имала и полоши чукања. (facepalm)

Сигурна сум дека имам 827635 нови бели влакна само од вечерва.

На TeddyGrey, dunika, Mia Fuentes и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.473
    Допаѓања:
    18.785
    Мојот пред 2,3 месеци си ги фати прстите на врата и сега кажува дека ги фатил таму прстите и како од оган бега.
    Така да девојката научила лекција, а можеби ноктето ќе потемне,зависи кај се потфатила. Кај моето потемна и конечно го пресеков последното темно делче.

И со крв во уста сме се соочиле 5-6 пати,еднаш и во градинка.
    Првиот пат не знаев на кај да фатам,мм си доаѓаше од работа тупкав пред прозор ми идеше да се дерам низ цела населба.
    После се навикнав и сфатив од каде доаѓа крвта и дека брзо запира.
    А децата одма забораваат.
    Ќе биде добра:f:

На Mia Fuentes и Yowannty им се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Даспие на девер ми малата. Цела ноќ не се буди. Но, нема цицнато ни капка мајчино млеко. Од старт е наформула, и ја оставаа во креветче сама. И тоа има улога.
    Ама дете што цицало, и спие со мајка. Малце потешко. Оно е навикнато на цице да презаспива. Пробај вака уште вечер. Ќе те фати еден ден кога милион пати ќе се разбуди. Тој ден ќе ти биде пресек кога ќе пичне да намалува со будење.
    Мојата сега вади заби и плус почнува да зборува. Два месеци не спие веќе :rofl:
    И јас би сакала да спијам како маж ми. А не како бебе :D

И не слушај муабети од страна. Те прашаат спие? Да, спие. И крај.

На dunika, prinstongirl2, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Ти го знам чувството . Од вакви денови животот ми е скратен. Кога ќе се удри му тргнува дента и уште неколку пати или ќе падне или ке се чукне во нешто и цел ден во солзи

На WonderGuurl, srekice и Yowannty им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Малава синоќа како што скокаше во креветче, одеднаш се лизна, промаши да се фати со рацете и се удри директно на нос во оградата. Крв почна да и’ тече од носето, јас се изреметив ;( Плачеше едно 5 мин, престана крвта одма и после ко ништо да не било. Така да и јас имам бели влакна од вчера @Yowannty :whew:

А за прсти, кај мене големата и’ ги фати на малата со фиока, несакајќи додека си играа. Зајде малава, црвени и’ беа, ама после тоа ништо. Големава и сама си ги има фатено мал милион пати додека беше помала. Тоа е, како инаку ќе побелеме :worried: :D

На dunika, Sofi.ja, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.803
    Ај помош малку :)
    Блиска особа ме прашува каков поклон да му купи на детето, нешто поголемо. И навистина не знам што би ми требало. Тротинет и трицикл има, лулашка, играчки тон, што би користеле понатака? Пред 3 дена наполни година. Се мислев базенче да се шлапка на тераса летово.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    7.894
    Со моево дете од 8 до 11 месеци кулминираше ситуацијата со неспиење и тогаш го земав до мене. Раат видов. И да се разбуди ќе ме гушне и ќе презаспие. Ете него му било претпоставувам зошто сакал близина со мама.

На dunika, prinstongirl2, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    7.894
    Летна количка имате? Многу попрактична мене ми се виде од онаа првата.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.704
    Допаѓања:
    4.032
    Машко е? Кола на акумулатор е супер

На elimkd и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.803
    Па немаме и бев загреана еден период ама тој едвај сега седнува, сака цело време да оди, плус доби онаков трицикл или како и да се вика со стреа, па мислев летото во него да го поминеме. А и некако непријатно ми е да побарам поскап поклон затоа и мислев базенче :$

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.803
    Оф таа ја заборавив, доби таква уште кога се роди :lol:

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Аааа нивните спиеле, браво за нив. Оти не им рече ее дај кажи ја тајната на спиење за и моите да спијат?!

На Cherry333 и Jana06 им се допаѓа ова.