1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Ако не е содвакан ке кака, нормално е. Синко кака сусам кикирики...

2. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Значи не ми џвака ги голта (facepalm) а има ли придобовки од зеленчукот така ?

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Не знам фали воопштп можат да соџвакаат сусам. Јас му давам геврек со сусам, од тоа има сусам во каки.
    Секако дека има, се што е здраво е добро за бебе. И синко кога грицка свеж морков има парчиња во каки. :D

На srekice и ddevojce им се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Домашна зеленчукова кашичка кога ќе ја види у чинијата не сака да ја јаде, и ја претурив у темна хипп тегличка ја јаде. :shake: За заспивање навечер саат ипол време ни треба, и сега кога се буди за цицање вика мамии тите тите :rofl: и ај како да не и дадеш да цица :lol: на секој можен кревет се топори, трча цел ден од таму на ваму, надвор не застанува, оди на гости не застанува. Кога седе у хранилка си вади рацете од каишите и се наведнува надолу. Најсигурна ми е у креветче. У детска омилено место и е бирото на дотка и низ фиоките и брка. Од некни и скина еден цртеж и почна да го јаде, големата се изнаплака. Она плаче, малото трча по неа дадаа дадиии, и тропа на врата кога е доткаи у детска сака да игре со неа. Од вчера почна да плува :rofl: хаос, ме фаќа криЗа одвреме навреме. Мм беше две недели на одмор, големата немаше школо, корона се затворено и лудост да те фати.
    Горните четворки излезени, тројките боцкат и тие. Долните тројки исто боцкат. Детево вади 6 заби наеднаш, што ќе јаде.
    Сакав да ве прашам за паста за забчиња ама нешто се распишав. Дали им ги миете запчињата и каква паста користите? Од сам старт од 5-6 месеца користам Elmex и она се навикна на четката и пастата немаме проблеми ги миеме, пастата може да се голта. У МК знам само за Бекутан со вкус на јагода беше мислам, една грозна никаква паста, ни мирис ни вкус ниту чисти, купив за големата еднаш од неа и толку, никогаш повеќе.

На Cherry333, 0ли, *malenavolena*87 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Во Мк имаш милион пасти. Јас ја користам од Дм, детска од Alverde. Имаш и други. Јас земав зашто е органска. И вкусна е.

На ddevojce и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Од кога дадовте сусам?

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас од 10 месеци.

Дајте предлог за едукативни играчки за една година за преактивно бебе :wasntme:

На malecko5 и SanelaS им се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Здраво мајки
    Во лето правите пауза на Д3 и од кога почнувате точно ?
    А Омега 3 не требаше пауза преку лето ?

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    7.035
    Ako e aktivno kako moeto sto i da mu kupis e uzalud, sisinja, tapi, tenzerinja, topcinja i se sto e opasno i zabraneto go intersira pa zaprev so igrackite samo gi raznesuva kako motorce da ima vo gazot.

На *malenavolena*87, crazylady, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Јас се си кажувам и после глава зошто ме болело.

На mal.ecka, crazylady, Enci201 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Ама буквално се ти е за џабе купување ако не седнува и со тие што ги има. Денес му ги спакував сите играчки, не ни примети дека ги нема, цел ден виси во кујна и ги отвара фиоките, сите се затворени па среќа не може да вади ствари. Не знам ако му купам кујна дали ќе му биде интересна како мојата?

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мојата игра на кујната, и доткаи играше. Додуша на неа поголема и ја зедовме ама сега пак малото игра со неа.

Туку кажеме ми како им давате да си грицкат свежо овошје. Печено сечено, варено??? Освен банана шо друго??

На Amore.Mio му/ѝ се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Нема такви шо и задржуваат внимание, освен шо сака да црта и бои друго ништо.
    Ниту пак форсирам на преактивно дете само слободен простор.
    Иначе по цели денови сме надвор со топки, кофи триста чуда, се зимам и оставам сама да бира шо сака и дали воопшто сака да игра со нешто најчесто одбира да трча собира камчиња, дрва такви работи.
    @ddevojce и овошје и зеленчук јаде свежо се на парченца.

На Jana06 и ddevojce им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    7.035
    svezo seckano skoro se davam od ovosje i zelencuk

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мене ми е страв. Некоја помека крушка нагрубо испасирана, јаболка рендана и давам.

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Исто, само моево е помало и се бориме да не става ѓубре и каменчиња во уста од парк.

На haruki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    И мене тоа ме интересира . Педијатарот ми рече до мај да давам д3. Ама уште давам. Омега нема да прекинам давам од молерс

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Амо ти рекол педијатар да прекиниш со д3 прекини ги. Истиот совет и ние го добивме

На crazylady и NewMama им се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.443
    Допаѓања:
    18.690
    Јас денес го носев на ортопед и некако многу информации ми нафрла Тони и ме збуни:x
    Битно рече додека не се затвори фонтанелата,уште многу малку и треба да продолжам со појачана доза ,а после,ако фатело лето се прави пауза или се намалува доза:o
    па го прашував за молерсот, па после почна да ми кажува од 3г нагоре дека по 5 капки д3 треба...и на крај виде дека сум досадна,ми вика кога ќе му се затвори фонтанелата пиши ми на меил :D
    А кога спомнував за тоа дека не треба да се дава д3 во лето ,ми рече дека сигурно не го носам во најжешкото на сонце и дека сигурно е ограничено време на сонце,така да ако добро разбрав изгледа треба да се дава ама во помала количина...
    Не знам се ми се измеша,ќе го барам кога ќе затвори фонтанелата:rofl:

На Sexybaby86, srekice, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    3.995
    Добро утро девојки. Дали сте го користеле мулти омега 3 на Бекутан сирупчето? Задоволни сте?